Hopp til innhold


Bilde

89 Scorpio 2,9i Startproblemer


  • Please log in to reply
7 svar i denne tråden

#1 Sierraxr4x4

Sierraxr4x4

    Sykkel

  • Gjest
  • PipPip
  • 14 innlegg
  • Bosted:Nord Trøndelag

Postet 30. March 2015 - 13:19

Har en 89 scorpio 2,9 EFI som ikke vil starte,

Har feilsøkt en del men får ikke start.

Har byttet alt av vakuumslanger, sjekket tenning, byttet fordelerlokk og plugger. har gnist og bensin.

Bilen har stått siden i fjor sommer, i følge forrige eier døde bilen ut på den siste kjøreturen, måtte gi full gass for og komme seg opp oppoverbakker. tidligere eier fikk start på bilen i etterkant av dette men da ville den ikke over 1500 omdreininger. Hva er det som kan være feil? den drar rundt på starter og hører at bensinpumpa reagerer. men ingenting annet skjer.

 

 

 



#2 Ghiadriver

Ghiadriver

    Bil

  • Gjest
  • PipPipPipPip
  • 96 innlegg
  • Bosted:Bardu-Troms

Postet 01. April 2015 - 13:57

Du sier at du har gnist og bensin, men du har feil på en av disse. Det kan være noe med bensintilførselen, så blir pluggene våte? Men  hvis de er tørre så åpner ikke dysene og de er elektronisk styrt, så da har du en elektrisk feil og alt vil ellers se normalt ut. Blir de våte kan de åpne på feil tidspunkt, og du har en elektronisk feil med tenningen. Men du kan nå begynne med å skifte bensinfilteret bak, for er det for tett, så vil ikke motoren få nok bensin og gå dårlig. Bare noen tips, ikke noen klar fasit på dette problemet.



#3 Truckdriver

Truckdriver

    Focus RS

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7883 innlegg
  • Bosted:Fauske, Nordland

Postet 01. April 2015 - 20:58

Ettersom det er en 89 mod. skal den ha KAM(lagrer feilkoder). Så du kan prøve å lese av feilkoder. Oversikt over hva de forskjellige kodene betyr finner du her http://www.troubleco...et/ford/eec-iv/


- 98 Pajero 2800 GLS, bruksbil/trekkbil.- 97 V70, x-bruksbil/traktor.- 84 Mod. Sierra GL, X-bruksbil, isbanebil nå, med bakstillinga opphengt i alu foringer og snart NA trimma motor :D
- Diverse Megasquirt prosjekter.
- 87 Sierra sedan Cosworth 4x4, T34 kulelagra hybrid. Viker snart til fordel for allerede innkjøpt 98 Mustang SVT Cobra.
- Cossie4x4 LE delebil, og annet til salgs.

#4 Sierraxr4x4

Sierraxr4x4

    Sykkel

  • Gjest
  • PipPip
  • 14 innlegg
  • Bosted:Nord Trøndelag

Postet 02. April 2015 - 00:22

Pluggene blir våte, tenningen er sjekka og er riktig, må vel få sjekka de feilkodene. Bensinfilter og pumpe er skifta av forrige eier. Hvilket instrument for og få sjekka de feilkodene?



#5 Truckdriver

Truckdriver

    Focus RS

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7883 innlegg
  • Bosted:Fauske, Nordland

Postet 02. April 2015 - 01:45

Du trenger ikke noe instrument. En diode eller lyspære med lav effekt og en ledningsstump er alt som trengs.
Google eec-iv fault codes så finner du hvordan dioden/lyspæren kobles.
- 98 Pajero 2800 GLS, bruksbil/trekkbil.- 97 V70, x-bruksbil/traktor.- 84 Mod. Sierra GL, X-bruksbil, isbanebil nå, med bakstillinga opphengt i alu foringer og snart NA trimma motor :D
- Diverse Megasquirt prosjekter.
- 87 Sierra sedan Cosworth 4x4, T34 kulelagra hybrid. Viker snart til fordel for allerede innkjøpt 98 Mustang SVT Cobra.
- Cossie4x4 LE delebil, og annet til salgs.

#6 Sierraxr4x4

Sierraxr4x4

    Sykkel

  • Gjest
  • PipPip
  • 14 innlegg
  • Bosted:Nord Trøndelag

Postet 02. April 2015 - 14:21

oki :)



#7 Sierraxr4x4

Sierraxr4x4

    Sykkel

  • Gjest
  • PipPip
  • 14 innlegg
  • Bosted:Nord Trøndelag

Postet 18. July 2015 - 12:33

da har jeg fått start på bilen, det viste at katalysatoren var tett.. 



#8 xr4ti

xr4ti

    Ford RS

  • Klubbmedlem
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3869 innlegg
  • Bosted:Sandefjord

Postet 18. July 2015 - 13:25

Så bra, og fint at du kom med tilbakemelding. Veldig kjekt for nestemann med dette problemet :)






0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere