Hopp til innhold


Bilde

Får ikke programmert Nøkkel FOB i mk1 Focus


  • Please log in to reply
9 svar i denne tråden

#1 Changis

Changis

    Trehjulssykkel

  • Gjest
  • Pip
  • 9 innlegg
  • Bosted:Rogaland

Postet 04. September 2018 - 08:35

forrige helg kjøpte jeg en 2002 MK1 Focus, det fulgte med to nøkler, en av dem med mulighet for å åpne og låse bilen. (tre knapper)
jeg har fulgt utallige oppskrifter på nett, men det virker som om bilen ikke vil gå inn i læremodus. uansett hva jeg prøver så får jeg ikke lyden som sier at bilen er i læremodus, fjernkontrollen reagerer heller ikke)
Sentrallåsen funker 100% ved manuell åpning/låsing

Jeg har `siden Lørdag forsøkt følgende uten noen fremgang:

* vridd nøkkelen fra 0 og I til II, 4, 6 og 8 ganger, har også vridd fra II til I og 0. (prøvd flere kombinasjoner)
* prøvd med to forskjellige nøkler. (de to som fulgte bilen, en vanlig og en fjernkontroll)

* Låst igjen og opp dørene fra innsiden før programmering, pluss prøvd med og uten setebelte.
* Dratt ut alle pluggene på siemens boksen og ventet i 2-3 timer før jeg kobla tilbake igjen.
* tatt av batteri og tømt bil for strøm for å resette ECU
* bytta batteri i FOB
* manuelt gitt strøm til FOB delen av nøkkelen i åpen tilstand for å vite med sikkerhet at den får strøm, fortsatt ingen reaksjon ved trykk på knappene. så untatt å måle om den faktisk sender ett radiosignal, så tror jeg ikke det er nøkkelen som er problemet.

har sjekka alle sikringene i bilen, tilogmed sikring 63 som ligger superkrøkkete til, alle er hele.

 

bilen piper om jeg lar lysa stå på når jeg åpner bilen, så det er ikke det at bilen ikke klarer produsere lyden.. jeg får også ett enkelt pip sporadisk når jeg vrir om nøkkelen med fører dør oppe, men siden dette er sporadisk og kun når døra er oppe, tror ikke dette har noe med læremodus og gjøre..

jeg er helt stuck, alle guidene sier at man skal vri nøkkelen å høre en lyd, men jeg får aldri lyden som skal indikere at bilen er i læremodus. 

er det noen her som har noen forslag til hva jeg kan gjøre? 



#2 grcossie

grcossie

    Teknisk rådgiver

  • Teknisk rådgiver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6913 innlegg
  • Bosted:Voss

Postet 04. September 2018 - 17:36

Hender det er svikt i nøkkel, så den ikke gir noen signal idet hele, det kan testes med en mottaker tester, som de fleste verksteder har, regner med du har sjekka batteri



#3 Changis

Changis

    Trehjulssykkel

  • Gjest
  • Pip
  • 9 innlegg
  • Bosted:Rogaland

Postet 04. September 2018 - 19:00

Hei, takk for svar.
Har sjekka batteri og som beskrevet over har jeg tilogmed koblet til strøm mens den var demontert for å være sikker på at fjernkontrolldelen får strøm. Om elektronikken funker aner jeg ikke da jeg ikke kan måle om den sender signal når man trykker på knappen.. men har dette noe å si for om bilen vil inn i læremodus?
Tenker om jeg f.eks. hadde kjøpt nye nøkler så hjelper det lite om bilen ikke vil programmere dem..

Tidl. eide Forder
'96 Taurus (kanadisk utgave) (RIP)
'98 Puma 1.7 (RIP)
'02 Focus 1.6


#4 grcossie

grcossie

    Teknisk rådgiver

  • Teknisk rådgiver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6913 innlegg
  • Bosted:Voss

Postet 04. September 2018 - 20:33

Nei det har ikke noe med om bilen ikke kommer i prog modus. Med dørene igjen, skal du vri fra 1 til 2 på tenninga 4ganger innen 6 sekunder, så vrir du den til 0, da skal du få et pip signal og du har 10sek til å trykke på en av knappene på fj. kontroll



#5 Changis

Changis

    Trehjulssykkel

  • Gjest
  • Pip
  • 9 innlegg
  • Bosted:Rogaland

Postet 04. September 2018 - 20:47

Problemet er at jwg har forsøkt det.. utallige ganger og kombinasjoner.. problemet er at jeg aldri får pipet som betyr at du kan programmere nøklene.. jeg har forsøkt å trykke selv om jeg ikke får lyd også.. problemet virker å være selve sentrallås modulen i bilen og ikke nøkkelen.. låsen fungerer i seg selv som det skal men får ikke pipet uansett hva jeg forsøker.

Tidl. eide Forder
'96 Taurus (kanadisk utgave) (RIP)
'98 Puma 1.7 (RIP)
'02 Focus 1.6


#6 grcossie

grcossie

    Teknisk rådgiver

  • Teknisk rådgiver
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6913 innlegg
  • Bosted:Voss

Postet 04. September 2018 - 20:56

Du er sikker på at bilen har fjernstyrt sentrallås og at det ikke er en nøkkel som har vært kjøpt utenom? Har vært borti det på en Focus faktisk



#7 Changis

Changis

    Trehjulssykkel

  • Gjest
  • Pip
  • 9 innlegg
  • Bosted:Rogaland

Postet 04. September 2018 - 21:20

Den har siemensboksen bak hanskerommet som skal styre dette (er denne jeg har dratt kabler utav for å prøve å nullstille og er den som er beskrevet som "hjernen" bak sentrallåsen) og originalnøkkelen kom med tre brytere..
Er det noen måte jeg kan verifisere dette på?

Tidl. eide Forder
'96 Taurus (kanadisk utgave) (RIP)
'98 Puma 1.7 (RIP)
'02 Focus 1.6


#8 Mondeo Power

Mondeo Power

    Ford RS

  • Gjest
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1699 innlegg
  • Bosted:Akershus

Postet 04. September 2018 - 21:53

Prøv å trykk helt villt på opplåsningsknappen samtidig som du vrir. ikke vent på noe pip. :D



#9 Changis

Changis

    Trehjulssykkel

  • Gjest
  • Pip
  • 9 innlegg
  • Bosted:Rogaland

Postet 04. September 2018 - 23:03

Det har jeg også forsøkt.. leste at noen ikke fikk pipet på eldre modeller, men no dice :/

Jeg har prøvd alle løsninger jeg kan finne, trykke villt på knappene mens jeg vrir, prøvd med dører låste og åpne og låst så åpnet, latt siemens boksen stå frakoblet flere timer, tatt pluss polen av batteriet og tømt bilen for strøm..

Jeg har også sjekket etter feilkoder, både via en ultragauge display og den interne test funksjonen i dashbordet, den har ingen feilkoder, men det kan kanskje være at selgeren har fjernet advarselen, men da burde den vel ha kommet tilbake når bilen tømmes for strøm?

Utenom å måle om nøkkelen faktisk sender radiosignaler, så har jeg forsøkt alt..
Om elektronikken i nøkkelen er død så kan det jo være at jeg ikke får pipet, men at bilen går i læremodus allikevel..
Kan jeg i teorien få tak i en annen lik nøkkel som fungerer å bare bytte nøkkeltuppen og immobilisor glassrøret? (Som jeg i begynnelsen trodde var IR frem til jeg så det ikke var tilkoblet noe 😂

Jeg er 99% sikker på at det er hjernen til sentrallåsen eller noe i bilen som er problemet.. neste skritt slik jeg ser det er å bytte sentralboks hjernen eller krype til ford å betale noen tusen for å få det fiksa, men har håpet at noen her kanskje har en lur løsning jeg kan prøve :)

Om det ikke er noen annen løsning, har jeg en universal defender sentrallås unit jeg kommer til bruke istedenfor, men vil jo gjerne ha den originale sentrallåsen til å funke så jeg slipper en macguyver løsning og en ekstra dings på nøkkelknippet.

Tidl. eide Forder
'96 Taurus (kanadisk utgave) (RIP)
'98 Puma 1.7 (RIP)
'02 Focus 1.6


#10 Changis

Changis

    Trehjulssykkel

  • Gjest
  • Pip
  • 9 innlegg
  • Bosted:Rogaland

Postet 28. September 2018 - 18:45

Er det noen her som kan hjelpe meg me hvilke ledninger jeg må koble meg innpå hvis jeg skal bruke universal fjernkontroll?
Vet de skal kunne hentes fra bak hanskerommet der gem modulen sitter, men skulle gjerne visst fargekodene på kablene :)

Noen her som kan hjelpe?

Tidl. eide Forder
'96 Taurus (kanadisk utgave) (RIP)
'98 Puma 1.7 (RIP)
'02 Focus 1.6





0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 anonyme brukere