Jump to content

kje

Gjest
  • Posts

    218
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kje

  1. On 2/5/2024 at 4:52 PM, grcossie said:

    Du kan prøve å ta ut lyktene og kople de på motsatt side for å se om den virker da

    Mener du pærene eller hele lyktene?

     

    Når jeg kjører virker begge en stund men så kommer feilmelding og da virker ingen. Men når jeg skrur av og på lysene virker de igjen. Tyder det på at det er sensoren?

     

    Ligger sensoren bak eller fremme?

  2. On 4/6/2017 at 10:39 PM, grcossie said:

    Er den kabelen ja. Er best å være 2 personer, en som rikser og bøyer på ledningen og en som ser om varsellyset forvinner. Får du utslag ved å bevege ledningen, så må du åpne strømpa og se om du finner brudd evt skjøyt ledninga som er av

    Det venstre lyset har begynt å blinke og noen ganger dukker feilmeldingen opp også. Verkstedet sa det var sannsynligvis en pære som holdt på å gå. Jeg skiftet pære men etter noen minutter stoppet den høyre å virke og feilmeldingen kom. 

    Kan det være denne sensoren og ledningsnettet bak på høyre side som er årsaken?

  3. 8 hours ago, grcossie said:

    Visst du har fått snørt allt, så må det være noe mer som lager lyd. Hjulstillingskontroll vil ikke ha noe å si på lyd

    Noen forslag til hva annet det kan være? Det rister i 80. Høres ut som lyden er fremme iallefall. Kanskje noe med drivakselen?

  4. Nå fikk jeg skrudd sammen alt, har skiftet stabilisatorstag, styreledd og bærekule, alt på venstre side fremme som verkstedet mente kunne være grunnen til lyden. Tok en testtur men det er fremdeles en lyd på venstre side fremme, riktignok litt annerledes lyd enn før.

    Kan dette forsvinne etter hjulstillingskontroll? Eller har ikke verkstedet greid å finne årsaken til lyden?

  5. 8 minutes ago, xr4ti said:

    Trenge rikke ta av noe som helst, egentlig. Det enkleste synes jeg er å presse ned bærearmen ned slik du gjør så mye at konen på bærekulen kommer ut fra spindelen, samtidig så må du skyve hele fjærbeinet fremover. Da kan du igjen heve bærearmen og du kommer til bærekulen. Jeg brukte vel en lang latmannsarm med et langt rør på (eller var det bare et langt rør 🤔) for man trenger en del kraft til for å bende bærearmen ned og løs fra spindelen.

    Ja jeg fikk den gamle av men ikke den nye på. Trenger jeg lengre latmannsarm? Jeg klarer ikke bende bærearmen langt nok ned til at bærekula kommer inn i hullet.

     

    Hva er fjærbeinet?

     

    20240202_124908.thumb.jpg.e4cab0054327cea1e9b639f1ec959694.jpg

  6. 8 hours ago, xr4ti said:

    Bare hyggelig.

    Sikker på at den ikke er løs? Bærearmen er i spenn grunnet foringene slik at den spenner bærekulen opp mot huben (navet). Ta et rør eller en lang latmannsarm og sett mot subframe(hjelperammen) og press bærearmen ned og se om bærekulen slipper da. Om ikke så kan en avtrekker være til nytte men er ikke sikker på om den får plass på Mondeo, har aldri trengt det.

    Du hadde rett. Den var løs. Den låste seg når jeg jekket opp ved bremseskiven, så da trodde jeg den ikke var løs men det var den. Jeg brukte et brekkjern (sier dere kubein?) mot hjelperammen. 

    Har løsnet alle boltene men lurer på hvordan jeg får bærekulen ut? Jeg må presse hardt med brekkjernet for å få bærearmen litt ned og enda går ikke den øverste bolten på bærekula ut fra godset. Ser for meg at det blir vanskelig å få den nye bærekula også inn? Er det lurt å demontere noe?

  7. 1 hour ago, xr4ti said:

    Bare hyggelig.

    Sikker på at den ikke er løs? Bærearmen er i spenn grunnet foringene slik at den spenner bærekulen opp mot huben (navet). Ta et rør eller en lang latmannsarm og sett mot subframe(hjelperammen) og press bærearmen ned og se om bærekulen slipper da. Om ikke så kan en avtrekker være til nytte men er ikke sikker på om den får plass på Mondeo, har aldri trengt det.

    Jeg satte jekken under bremseskiven og jekket opp og da fulgte bærearmen og bærekula med så da sitter den vel fast? Har skrudd nesten av mutteren på oversiden av bærekula, lot den stå igjen med noen gjenger.

    Kan denne avtrekkeren være til hjelp? https://www.biltema.no/bil---mc/bilverktoy/forstillingsverktoy/kuleboltverktoy/kuleboltverktoy-2000030788

    Og kanskje varme?

  8. 6 hours ago, xr4ti said:

    Om du ser på endeleddet så er det kontramutter i akselenden. Den må du løsne ved å holde i mot på endeleddet med fastnøkkel. Det er to rettspor på selve endeleddet, mot kontramutteren men jeg husker ikke nøkkelvidden. Når du får av kontramutteren så skal det gå greiere. Tips: når du får løsnet kontramutteren så skru det lett inntil endeleddet FØR du skrur av endeleddet, da har du et greit referansepunkt med tanke på spissinga men du bør uansett ha en forstillingskontroll etter en slik jobb.

    Supert. Takk. Jeg så ikke at det var mutter der. Da kjøper jeg to fastnøkler i riktig dimensjon: 25mm og 27mm.

     

    Fikk problemer med bærekulen, den sitter dænn fast i konen. Er det lirt å kjøpe avdrager? Har brukt slegge på godset...

  9. On 1/26/2024 at 6:31 PM, grcossie said:

    Jeg tror nok verkstedet hadde sagt fra visst det er farlig å kjøre med, da skal slarken være stor.

    Delene fra biltema du viser til, ser rett ut, men jeg kan ikke garantere at de passer, da vi bruker kunn org deler, men som sagt ser rett ut

    Hva burde jeg begynne med først? Bærekule, stabilisatorstag eller styreledd?

  10. On 1/20/2024 at 12:35 PM, grcossie said:

    Er litt usikker på hva den lyden er, vanskelig å konkludere med noe over her. 

    Hadde den på verksted for diagnose. Da fant de dette:

    20240125_212611.thumb.jpg.4b6614f950063b14cd001da6420eaa0c.jpg

     

    1) Er det trygt å kjøre bilen før jeg får reparert?

     

    2 ) Er endeledd det samme som styreledd? Kan jeg bruke dette styreleddet fra Biltema?

     

    3) Er lenkearm det samme som stabilisatorstag? Kan jeg bruke dette stabilisatorstaget fra Biltema?

     

    4) Er bærekule det samme som kulebolt? Kan jeg bruke denne kulebolten fra Biltema?

  11. 1 hour ago, grcossie said:

    Vanskelig å si uten å ha sett på den. Lyd er ikke lett å finne årsaken til, da den forplanter seg. Kom den plutselig, eller har den gradvis forværret seg ?

    Den har gradvis forværret seg. 

    Kan det ikke være lageret ved drivakselen eller tripoden? Fordi da ville det ha ristet i rattet eller bilen?

  12. 1 hour ago, grcossie said:

    Det var mye lyd ja, hørtes nesten ut som vibrasjonsdemper på veivakslingen, (reimhjulet) da vil du høre lyd når bilen står i ro og går også.  Visst det hadde vært tripoid eller lageret på akslingen, så ville du kjent det med så mye lyd, høres ut som noe annet, mer en klirrelyd dette. At ene hjulet står i ro er normalt så lenge du ikke har diff brems. Holder du igjen det andre så begynner dette å gå

    Hører ingen lyd når bilen er i ro. Kun når jeg kjører. Ja det er mer klirrelyd. Hva annet kan det være?

  13. Jeg tok en video mens jeg kjørte. Høres det ut som om det er det lageret på akslingen som lager klikke lyden på denne videoen? Lyden er der når jeg kjører i 50kmt eller mindre. Fra 60kmt og fortere forsvinner lyden.

     

    Eller kan det være at tripoden på drivaksel har slark som her? Lyden likner denne klikke lyden.

     

    Jeg jekket opp bilen og kjørte men kunne ikke høre noe klikke lyd da. Hjulene fremme gikk rundt i starten da jeg satte automatgiren i Drive, men etter noen sekunder stoppet venstre forhjul. Er det bare treg caliper? Eller er det noe annet?

     

     

     

  14. 13 minutes ago, grcossie said:

    imagen2.dll?id=E140014_EUR&w=400&t=JPG                                                                                                                  Den blå er lagerbukken eller bøylen om du vil. For å skifte lager, må aksliingen demonteres og i presse for å presse av og på lager

    Kan man også ta den av med vinkelsliper og banke den nye på med hammer? 

    Som her? 

     

×
×
  • Create New...