Jump to content

Crisytaiser

Gjest
  • Posts

    133
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Crisytaiser

  1. her i vinter kjøpte jeg en Orion 1.8i 16v dohc delebil.

     

    har ingenting å misslike med den motoren. vi skulle se hvor mye den tålte og siden jeg ikke skulle bruke noe fra motoren så tenkte vi på å ødelegge den. vi kjørte på turtallskutt over 1 mil, igjennom sentrum å ut av byen og tilbake. vi sjekka motorrommet, neida gikk like fint som før.

     

    etter det hadde vi 1 liter cola og masse vann i olja, og skulle ikke klare å drepe den da heller. så kom grusen, litt bomgiring så begynte det å skje saker her. har aldri vært borti en motor som har klart ei sånn misshandlig så bra.

     

    denne sto det DOHC på toppdekselet :)

  2. Fikk diffen som er gått til helvette av Gollicen på forumet. Han sa at det var en ZF diff, i tilleg til at forige eier av bilen hannes sa at det var det. Har en IS diff liggende men er knust en tagg på sperra i den, men fungerer nok mye bedre enn den jeg har nå. Kjørte i en sving og pang sa det, der låste begge bakhjula seg :(. Nei bytter bare over til den jeg har liggende. Skal tvinge den til å fungere i vinter :D

  3. Dere snakker om åpen diff her. Om jeg ikke har tatt feil så er Åpen diff, en differensial uten sperre?

     

    Den IS diffen som jeg bruker nå er sperre på, og begynner og spinne på begge hjula med en gang man provoserer det fram. Må bare få bytta innmat i den siden det er 1/2 dels slakk i diffen :/. Og jeg nekter og bytte til en differensial som ikke er sperre på, nå som vinteren kommer.

  4. Den har ca 15grader fortenning nå på 98blyfri.

     

    Synes bilen virker normal men er enda svartrøyk når man ruser motoren litt. Kan vel bare hende at det er pluggene som må komme seg igjen. Har ikke rensa di enda.

     

    En ting til som irriterer vettet av meg, er at den hopper enda på tomgang. Har bytta tomgangsregulatoren og så ut som at den fungerte fint helt til jeg hadde kjørt i 5 minutter :(

  5. absolutt ikke 0 grader ivertfall, men 12 grader. Prøvd å fysisk ta av kontaktene på dysene og sett om den enda går da? Om det hadde vært luftmengdemåleren(ikke massemåler Even :P) så skulle den oppført seg bedre med kontakten til den avkoplet, men dog enda ikke gå bra.

     

    Ok, skal stilles til 12 grader ;).

     

    Nei har ikke gjort det. Tenkte jeg sku ut å prøve å bytte bensintrykkregulatoren også skal det byttes olje, for første gang på flere år.

     

    Hvis det ikke nytter så bytter jeg hele fuelrail'en m/dysene.

  6. Bytta pluggledning fra Coil til Fordelern. Går MYYYYE finere nå, men soter enda litt :(. Har hatt ute pluggene, gjort dem rene, så kan jeg kjøre i en liten stund så begynner den å fjuske :(. Nå er det kun svartrøyk hvis jeg står i ro å gasser opp på litt turtall (ca 3-4000omdr). Bruker enda elendig mye bensin, men pluggene soter langt fra så mye som den gjorde(di har faktisk litt farge :P).

     

    Tenninga stilte vi til 0 grader. Hva skal tenninga egentlig være nå som jeg kjører 98blyfri m/blyerstatning?

  7. prøv å skift lmm da ? evnt få målt co'n på an å justert den

     

    Har gjort det.

     

    Hadde ute pluggene nå netopp. Mads kjørte bilen på starteren i noen sekund, og for å si det sånn så kommer det så mye bensin ut av sylindrene at jeg som sto 2-3 meter unna fikk en dråpe i øyet :mad2: . Har sååååå lyst å bare gi opp bilen. Å skru på jobben fra 8 til 16 også da måtte dra hjem å skru på sin egen bil er deprimerende! Vi kobla ut noen slanger på innsuget sånn at den dro falskluft, og da gikk den faktisk finere på tomgang. Dro ut vakumet til bremsekraftforsterkeren og vakumet til den der bensintrykks tingen.

     

    nei ikke over tomgang, men den sota jo tydeligvis ned hele nabolaget her

     

    Hehe, dro bilen til turtallsperra i forbannelse. Så bare den syke svarte røykskyen som ble lagt bak bilen :s

     

    Co skruen har så og si ingenting å si på litt pådrag. Og som sagt så skal slike grove feil komme opp vist du leser av feilkoder.

     

    Har ingen anelse hvordan jeg gjør det :s

     

     

     

    Tok kompressjonstest.

    Syl 1: 11bar

    Syl 2: 11bar

    Syl 3: 12bar

    Syl 4: 10bar

  8. gamle eier sa at det var brukt Orginale strekkbolter til den motoren. hmm. skal ha den inn på verkstedet i morgen der jeg jobber, så får vi se hva kompresjonen sier. er den OK skal jeg bytte dysene og plugger.

  9. Om det er en dyse som er dårlig kan den fortsatt lage lyd, selv om den ikke klarer å tette helt. Har selv kalrt å få ei ødelagt IS dyse etter kort tids lagring i forbindelse med ei overhaling.

    Alt av sensorer bør jo også sjekkes. Er det en veldig grov feil med en sensor vil du antakelig få opp feilkode på den.

    Og vennligst prøv å hold deg til bokmål eller nynorsk. Selv som nordlenning er det ikke alltid jeg forstår skriftlig nordlenning.

     

    Hehe ok :P.

     

    Motoren e nyoverhalt men toppboltan har aldri vært etterstrammet. Noe som sir at jeg burde ta en komp test? :s

    Hørte også rykter om at IS motorer fra 85 skal ha blyerstatning. Stemmer dette?

     

     

    Ja tenkte meg bortover til Ford i morgen. Men er jo ingen vits å montere nye plugger til jeg får fiksa bilen, når svartrøyken står ut av potta?

  10. Start motoren og legg et rør ned på dysene 1 og 1 om gangen og legg den andre delen inn mot øret. Da skal du høre en "klikk-klikk" lyd likt som i et vanlig rele hver gang den slår inn. Eller bruk et stetoskop med metallstang i enden.

     

    Hvis noen ikke klikker eller har en helt annen rytme enn noen av de andre så er det noe som er galt.

     

    Kan også prøve å dra ut LMM, tempsensoren under innsuget eller tomgangsregulatoren mens motoren står på tomgang og se om symptomene forandrer seg noe når du gjør det.

     

     

    Link til stetoskop: Stetoskop på bilxtra

     

     

    Er min bil det er snakk i.

     

    Vi har sett på det, dysene tikker.

     

    Har gjort rene pluggene 2 ganger nå men soter seg på under 1 minutt. har prøvd å koble av batteriet men ingenting ser ut til å hjelpe. Har 1 plugg som mangler en liten del på tuppen, men kan ikke tenke meg at det skal være synderen for at alle pluggene skal sotes.

  11. men duh din tulling :P sku jo aldri ha planta slegga i topdekslet på motorn da :P fikk du ladinga på gang etter jeg prata med deg på tlf ?

     

    Hahaha, sånt skjer når man blir irritert :P

     

    Ja fikk det fiksa ;), kobla styrestrøm fra dynamoen på tenninga og bytta spenningsregulator, så fungerte det fjell :D. Takk for hjelpa! :)

  12. Som overskrifta sier, så ladder ikke bilen lengre etter jeg bytta fra DOHC motor til IS motor.

     

    Måtte jo bytte motornettet, og må man gjøre noen endringer på ledningsnettet for å få dynamoen til å ladde etter ett sånt bytte? Bruker di orginale pluggene som gikk til dynamoen når den gamle dohc motoren sto i.

     

    Har prøvd 2 dynamoer uten hell, men har brukt samme spenningsregulator begge gangene.

     

     

    Mvh Kim.

  13. Var fult av svarte ledninger ut fra hjernen, i tillegg til at svart med rød heller ikke var ut av hjernen på IS nettet.

     

    Fant den svarte m/rød på DOHC nettet ut fra hjernen.. :/

     

     

    Hadde vært så mye enklere om jeg viste hviken pin på hjernen som er til styrestrøm og hvordan pin som er til bensinpumpa.

×
×
  • Create New...