Jump to content

Kjøpe TIG-apparat


Count

Recommended Posts

Jeg har tenkt å gå til innkjøp av et rimelig TIG-apparat til hobbybruk nå (moderat mye sveising av diverse bilrelaterte dingser)

 

Har sett litt på finn og kommet fram til to-tre forskjellige:

Rilon

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=20008332

 

Etellerannetfrarogalandimport

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=22560519

 

Rongyi (tror jeg)

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=23354963

 

Noen som har vært borti noe av dette her.?

Jeg er fullt klar over at dette er kinavare av fremste sort, men lider ikke av kinafobi av den grunn. Har ingen planer om å gå inn i storstilt produksjon av sveiste forbindelser til nordsjøen, så jeg har ikke bruk for en kemppi eller esab til 30-40.000

12m Super

24v Cosworth

Prosjektet mitt

Link to comment
Share on other sites

Har ikke noe erfarging med dissa apparata. Pris henger ofte isammen med kvalitet. Men jeg ville ihvertfall kjøpt et ac/dc apparat så du kan sveise litt alu også.

Hvis du ikke har sånn hastverk med å kjøpe ett, hadde jeg fulgt med på finn. For det hender det dukker opp litt eldre kvalitetsmaskiner til en billig penge.

Link to comment
Share on other sites

ta en titt på ebay. der er prisen hyggeligere som regel. og mange typer å velge mellom. og kjøp ac/dc tig først du skal noe. hvis ikke kan du likegreit kjøpe sånn tig kit til likeretteren din(hvis du har da).

 

kompis av meg har kjøpt et ac/dc tig som likner på den siste der, men det var uten plasma skjærer da. ble kjøpt på ebay til hyggelig pris og har blitt mye brukt siden det kom. trur han har hatt dette nå i 3-4 år og det holder ennå hvertfall. og sveisene kan man ikke si noe på heller, her er såfall brukeren som er problemet.

 

kommer nok handle sånn kina tig selv en dag. har også lyst på plasma skjærer. da trur jeg det blir lettere å lage flenser osv. selv i alu. kan vist skjære ut hjulbuer osv. på karosseri uten at det slår seg. så plasma skjærer er kule greier.

 

men som tips. kjøp med sånn pedal med en gang. det vil gjøre sveising mye lettere. den er verdt pengene. justere strøm styrken under sveisingen, sånn at du slipper å brenne hull osv.

og så kjøper du med forskjellig spennhylser og elektroder samtidig og keramik hylser. det går med selvom man sveiser bare litt innemellom og priser på sånt i norge er mye dyrere enn det fra ebay sjapper.

 

men husk å sjekk om det er for 220volt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har denne: http://www.finn.no/f...nnkode=23354963, bare at min er rød. Kjøpte min direkte fra Kina igjennom et gruppe kjøp på VWAudi klubben, og denne har fungert utmerket. Ingenting og si på kvaliteten, og den sveiser meget bra. Selvfølgelig er det ikke noe ESAB akkurat. Men et tilsvarende ESAB ville vel kostet 5 ganger mere. Vi måtte gi 6200 kr pr stk når vi kjøpte. Brukte båtfrakt, da sparte vi litt på frakta. Vet disse selges på ebay og, da en kompis handlet et nesten likt et, bare uten plasma delen på ebay. Funker fint det og.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Takk for tips. ;)

Er godt kjent med ebay, så det blir vel til at jeg slår til på et eller annet der. Hvis det ikke skulle dukke opp noe man ikke kan si nei til på finn.

 

 

 

Kjøpt apparat? Merke du gjekk for? isåtilfelle korleis er det og sveise med? :)

Nåverende biler:
91 Ford Sierra stv doch
90 Ford Sierra Cosworth 4x4

09 Ford mondeo duratec

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...