Jump to content

HJELP! Mk3 2003 mod 2.0 TDCI Svinghjul gåent


mrroy76

Recommended Posts

Hei.

 

har vært så heldig å rotet meg bort en bil som har slitt svinghjul/clutch. Kjøpte den ifra butikk i juni 14 og merket ikke noe på clutch etc når jeg prøvekjørte. Eneste var at det var ganske hard tikkelyd Men forhandler sa at dette var normalt på disse bilene. Å de hadde verksted som bekreftet dette også. Så jeg kjøpte den jeg. Og har kjørt ca 6000 km. Merket at det ble litt vibrasjon om jeg presset inn clutchen og slapp den opp litt. Dette merket jeg etter ett par dager. Nå skulle jeg selge bilen å hadde den på verksted for bytte bremseskiver og starter. De forteller meg at svinghjulet er gåent. Hadde kjøper på bilen, så måtte si ifra om dette. 

 

Jeg har ikke råd til og sette bilen på verksted for å fikse dette, snakk om 20.000 kr. 

 

Jeg har funnet ett par kit på ebay

 

http://www.ebay.co.uk/itm/MONDEO-2-0-TDDi-TDCi-00-07-5-SPEED-SOLID-MASS-FLYWHEEL-CLUTCH-KIT-SLAVE-CYLINDER-/110959411260?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item19d5b2403c

 

http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-MONDEO-TDCI-5-SPEED-SINGLE-MASS-FLYWHEEL-CONVERSION-CLUTCH-KIT-AND-CSC-/251150640318?pt=LH_DefaultDomain_3&fits=Car+Make%3AFord%7CModel%3AMondeo%7CCars+Type%3A2.0+TDCi&hash=item3a79bea4be

 

Hvem bør jeg ta av disse?

 

Jeg har ikke løftebukk tilgjengelig. Hvor lang tid må jeg regne med å bruke på skruing for å løfte motoren ut med elefant? Har gjort dette for mange år siden med en mercedes. Er ikke mekaniker, men klarer dette når jeg er systematisk med å merke ledninger/slanger etc.

 

Trenger jeg noe spesialverktøy?

 

Må jeg komme meg under bilen for å få løsnet girboksen, eller klarer jeg alt ovenifra?

 

Mvh

Roy

Link to comment
Share on other sites

Ok, Takk for info :) Det hadde jo vært det absolutt beste. For dette er jo ikke noe som kommer over natta. Tar slike saker veldig lang tid å få behandlet om selger ikke godtar dette ved henvendelse ifra meg?

Link to comment
Share on other sites

Jeg foreslår at du skriver et brev og leverer dette til aktuell bilbutikk (reklamasjon/service avdeling).

 

Normalisert vil det da ikke ta allverden av tid. De får normaltsett hurtig svar fra levrandør (Ford) på reklamasjons forespørsel.

 

Murphy's lov: alt som kan gå galt vil gå galt..

 

Link to comment
Share on other sites

Ok, så denne bil butikken kan kreve å få dette dekket fra Ford i etterkant, allikevel om det er en 2003 mod. Hørte om en som hadde kjøpt Opel hos en Toyota forhandler engang der han hadde benyttet kjøpsloven og fått gjennomslag. Selve butikken han kjøpte ifra var ikke enig, men måtte føye seg.

 

Om jeg da har en sterk sak, så er det jo fristende og levere bilen på verksted å få det fikset fort. Men regner med jeg får svar fra der jeg kjøpte bilen rimelig fort.

Link to comment
Share on other sites

Her lønner det seg å senke motor og gir ned, vanskelig jobb om du ikke har bukk med andre ord..

89 FORD SIERRA SEDAN IS Bruksbil

94 FORD SCORPIO STV Bruksbil–SOLGT

FORD SIERRA SEDAN Proskjekt

Link to comment
Share on other sites

Jeg skiftet clutch, svinghjul, bolter og slavesylinder på en 2004 mondeo. Det er en omfattende jobb. Jeg tok av fangeren forran, og senket ned hele rammen med bærearmene på for å få av kassen. 

Måtte av med panseret for å holde igjen motoren. Det gikk greit, men er ikke en jobb som er særlig trivelig. Trangt, kronglete og mye skruing. Det er en grunn til at det koster 20.000,-

Jeg brukte dual mass flywheel fra LUK, kjøpt hos eurocarparts i england.

Mvh. GeirS

Granada 1976, MkI 2.6 GL
Hyundai i40 2011 mod.

Volvo V90 T6 2021

Link to comment
Share on other sites

Styr unna singelmasse svinghjul på diesel biler. Du vil oppleve vibrasjoner på høy last med lavt turtall. Det har jeg selv erfart. Luk kitene er bra og rimelige.

-------------------------------------------------------------------

Escort MK5a, 91mod, 2.0 zetec

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...