Jump to content

Hvor skal jekken plasseres?


Andy2

Recommended Posts

Hei.

Skal skifte dekk på Galaxyen, men er ikke trygg på plasseringen av garasjejekken. Ifølge tegning i instruksjonsboka så ser det ut som om den skal plasseres midt på det vertikale vinkeljernet som stikker ned ii hele bilens lengde? Men er det lurt å jekke en 2 tonns bil på et vertikalt tynt vinkeljern? Vil ikke det gi etter..... På innsiden er det et plastdeksel bak, og på utsiden av det jernet er jeg redd det kan ødelegge karosseriet.

 

Hvordan gjøre dette riktig??

Link to comment
Share on other sites

Skal jekke på det vinkeljernet ja. Er vel ofte litt forsterka der du kan jekke. Bruk en sånn gummipad til å sette på jekken så du får fordelt trykket litt. Biltema har fler slike gummiapad'er.

Ford Sierra bilcrossbil ´89

Ford Escort MK2 Zakspeed ´76

Peugeot 406 2.0TD Stv ´02

Link to comment
Share on other sites

Takk for raske svar. Første gang jeg får svar her inne :-). Det er en 2012 modell. Jeg er faktisk i tvil om kanalen er på innsiden eller utsiden av dette "vinkeljernet". Jeg er ikke såååå bilkyndig når det gjelder hva som er den såkalte kanalen.....

 

Jeg jekket med en jackpad oppå jekken, men det vinkeljernet skar jo et spor nedi der. Oppå garasjejekken er det som noen slags spor. Jeg satte den slik at jernet traff i disse fordypmingene, som en sikkerhet at bilen ikke ramlet av jekken...... Men var redd at det sleit på det jernet under bilen med tanke på fremtidig rust etc.

 

Med samme dere er her inne; vet dere hvordan jeg får åpnet dekselet til sikringsboksen som ligge runder hanskerommet...tilgang fra oppunder der hvor passasjeren har beina. Ifølge instruksjonsboka skal det være to klips/hendler som skal ned, men disse kjenner ikke jeg. Siden jeg er norsk mester i å bryte i stykker plastklips tar jeg ikke sjansen på å bryte de ned......

 

Får evt. kjøre innom Kverneland Bil, men akter ikke å betale for at de skal vise meg det.....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...