Jump to content

oppgradering av tenningsanlegg 2.9 turbo


sierra andy

Recommended Posts

hei

har en ford sierra med 2.9 og ettermontert turbo og har lyst og kjøpe ny coil og nye plugger, er det noen som har en god oppskrift på tenningsdeler som passer godt sammen med 2.9 turbo? :)

 

har orginal coil nå, men kansje lurt og oppgradere til en bedre, tenker litt på accel sin ultra coil men tror ikke det er mulig å få tak i denne lengre..

har også gamle orginale motorkraft plugger som eg vill skifte ut, kansje noen som er bedre til turbo bruk? eller bare gå for nye orginale?

 

pluggledninger er blåe magnecor 0,8mm fra burtonpower,

kjører også med crane cams sin tenningsretard, denne https://www.summitracing.com/int/parts/crn-6000-6466/overview/

 

noen erfaringer og forslag?  :mellow:

Link to comment
Share on other sites

Glimrende valg av tenningsboks og tennpluggledninger. :)

 

Den Coilen som er designet til den tenningsboksen der heter nå Fast E92: https://www.summitracing.com/int/parts/fst-308250

 

Accel sin helt unike Ultracoil er gått ut av produksjon fordi publiken dessverre ikke forstod hva dette var for noe og kjøpte noe annet i stedet.

 

Her en annen mulighet for dem med CDI tenningsforsterkerboks og høyere budsjett: https://www.summitracing.com/int/parts/msd-8253/overview/

 

Når det gjelder tennplugger til turbomotorer som er oktanbegrenset så har man egentlig bare to muligheter.

 

1. Silverplugger. Disse har de soleklart beste egenskapene, men de slites relativt raskt å må derfor byttes ofte. Gode eksempler er Bosch og Brisk. 

https://www.summitracing.com/int/search/brand/bosch-automotive/product-line/bosch-silver-spark-plugs/manufacturer-heat-range/6?N=401120%2B355426%2B4294926745&SortBy=BestKeywordMatch&SortOrder=Ascending&retaillocation=int

 

https://www.briskracing.com/brisk-racing-turbo-spark-plugs

 

2. Coppercore tennplugger som f.eks BCR7ES eller tilsvarende avhengig av hvilke tennplugger som fysisk passer i dine topper.  Med ett så godt og kraftig tenningsanlegg som det du har, så skal du styre unna moderne dill som Iridium og Platinaplugger. Du har ikke bruk for denne type nødhjelp. 

 

Denne gjør ting klart: 

Edited by RS 1000
  • Like 1

Hovedproblemet med inkompetanse er at innehaveren sjelden er klar over dette selv. Vedkommende fortsetter derfor sitt virke med å ødelegge for alle dem som tar kontakt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...