Jump to content

Ford Focus kuttet bare


TorT

Recommended Posts

Lite info i tråden men om det er en Focus II så kan jeg bidra litt kanskje. Få sjekket om det er feilkoder som omhandler drivstoff og sensorer. Lenge siden bytte av dieselfilteret? Ellers vet jeg det har forekommet brudd i tilførselsrøret fra tank til dieselfilteret på Volvo S40/V50 (i prinsipp samme bil) Da stopper motor i oppoverbakke men starter så fort bilen kommer på flat mark.

Men litt mer info om bil og hva som har skjedd eller blitt gjort før motoren stoppet hadde gitt oss mer input om du ønsker mer hjelp.

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Og det er da årsmoddel?

 

De har også problemer med dårlig lodding i kontakten til instrumentpanelet som gjør at bilen stopper tilsynelatende uten grunn.

Interessen din for å finne feilen virker lav, så da bruker jeg ikke mere tid på å svare her.

-------------------------------------------------------------------

Escort MK5a, 91mod, 2.0 zetec

Link to comment
Share on other sites

hei 

 

Beklager lite info. Det er en 2009 modell. Hatt den i tre år ikke blitt skiftet dieselpumpe i min tid. Bare litt usikker på hvor jeg begynner. Kan jo kanskje virke som den ikke får drivstoff?

Link to comment
Share on other sites

Det beste stedet å begynne er å sjekke for feilkoder. Et verksted tar ca 600 til 800kr for dette men spør først og gjerne flere verksteder da det varierer en del.

Har du mulighet til å få lånt deg en feilkodeleser?

Er lite du kan sjekke selv egentlig men sjekk sikringer og om det er strøm nok på batteriet.

Men som jeg skrev tidligere, har du hatt noen symptom på juksing, uren gange, sort eksos etc før den stoppet og er det lenge siden den fikk nytt dieselfilter? Du skriver at det ikke er byttet dieselpumpe, regner med du mener dieselfilter?

Har du prøvd å starte den etter at den har stått en stund?

Edited by xr4ti
Link to comment
Share on other sites

ERG-ventilen slipper en regulert mengde eksos tilbake til motoren. Er en del av avgasskontrollen. Om du ser ned bakom motoren, ned til venstre for dieselfilteret så er det en «dings» der som det går et 30mm blankt rør til. På toppen av «dingsen» er det en svart plasttopp. Fra den går det en kabel. Følg den kablen så finner du en kontakt. Kobl fra den og se om den starter da.

 

Legger ved en dårlig video som viser «dingsen»

Edited by xr4ti
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...