Jump to content

Av og påregistrering uten innlevering av skilt fra 12.09.2022


and

Recommended Posts

Trodde jeg hadde laget en tråd om dette fra før, men det hadde jeg bare nevnt i Klubbforumet.
Så da er det bare å lage en i Generell bilprat nå.

Nyheten ble droppet allerede i mars.
https://www.amcar.no/aktuelt/av-+og+paregistrering+uten+innlevering+av+skilt+kommer+til+hosten.html

Men det er nå den trer i kraft 12 september 2022.
https://www.vegvesen.no/om-oss/presse/aktuelt/2022/09/na-er-det-slutt-pa-a-levere-skiltene-pa-trafikkstasjonen/

Du skal ha mange veteranbiler eller tynn lommebok om det er aktuelt. Dette er ment for bobil, MC og sessongbiler i alderspennet 0-29 år.
Selv har jeg for tiden kun veteran som forblir skiltet så hvordan dette er i praksis kan jeg ikke fortelle om, men her er noen viktige punkter hentet fra pressemeldingen over:

  • Kjøretøyet skal ikke brukes fra det øyeblikket det er avregistrert.
  • Når du avregistrerer kjøretøyet ditt, blir både forsikring og trafikkforsikringsavgiften automatisk sagt opp. Har du andre forsikringer, som brann- eller tyveriforsikring, anbefaler vi at du kontakter forsikringsselskapet ditt for å avklare hvilke forsikringer som fortsatt skal være aktive.
  • Så lenge kjøretøyet er avregistrert, vil du ikke få varsler om EU-kontroll. Dersom fristen for godkjent EU-kontroll utløper i perioden kjøretøyet er avregistrert, må det ha godkjent EU-kontroll før du kan registrere det.
  • Kjøretøyet kan ikke stå på gate/vei, plass eller andre steder der allmenheten kan ferdes.
  • Vi anbefaler at skiltene tas av kjøretøyet og lagres på egnet sted slik at ingen ubevisst benytter ditt avregistrerte og uforsikrede kjøretøy.
  • Har du nylig registrert kjøretøyet, kan du ikke avregistrere det igjen før det har gått mer enn 14 dager. Det må ha vært registrert i minst 15 dager før du kan avregistrere det igjen. Det er unntak hvis kjøretøyet ble registrert i forbindelse med eierskifte.

Avregistrering gjør du her: https://www.vegvesen.no/kjoretoy/eie-og-vedlikeholde/skilt/avregistrering/

Link to comment
Share on other sites

AMCAR er ute med en artikkel om forsikring ved avregistrering: https://amcar.no/aktuelt/forsikring+ved+midlertidig+avregistrering.html

Som jeg har skrevet før så er ikke dette noe for veteranbiler forsikret gjennom LMK eller AMCAR da forsikringsummen er så lav at det er knapt noe å spare gjennom vinterhalvåret. Det er bare heft så lenge bilen er kjørbar.  Heft fordi AMCAR har kun åpent i kontortiden på telefon.

Her er hvordan du må gjøre det om skal du ha skilter på igjen med AMCAR:

-Ved midlertidig avregistrering opphører hos mange forsikringsselskap automatisk all forsikring av kjøretøyet. Hvis du har AMCAR-forsikring igjennom if, kanselleres kun ansvarforsikringen dersom kjøretøyet har kaskoforsikring. Dessverre finnes det pr i dag ingen ordning for automatisk påtegning av ansvarsforsikring når kjøretøyet skal på-registreres igjen. Dette betyr at du fysisk må kontakte AMCAR for reaktivering av ansvarsforsikringen før kjøretøyet kan på-registreres.

Har du salgspant på bil er heller ikke dette noe for deg.

-Det er også verdt å merke seg at biler som er salgspantfinansiert i henhold til finansieringens vilkår til enhver tid må være registrert, kaskoforsikret og i PKK godkjent tilstand.

For nyere entusiastbiler som ikke er finansiert er det viktig å huske å reaktivere ansvarsforsikringen før bilen på-registreres til våren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...