Jump to content

Ro0ck

Gjest
  • Posts

    153
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ro0ck

  1. "Stian MH:

    Jeg bruker meg' jeg også :) Uten tvil så er ingen over, og ingen ved siden av!!! Men jeg tok en runde med lakkforsegling i August, og jeg er dypt imponert over glansen enda..

    For to uker sia så tok jeg en runde med avfetting(prickbort), Vask(meg' techwash Lilla), clayet(meg')vask igjen, tørk, og så polering (Meg' NXT techwax 2.0l da) På alle plastdetaljer i motor, innvendig og utvendig gikk jeg over med Meg' all surface cleaner. :) Også ga jeg den en runde med selvvask uten børster forrige helg for å få bort rester. Softwash selvvasken er helt fantastisk. Så nå er den blank og flott som rumpa til ei 18 åring!"

     

     

    Haha, ja der ser man:)

  2. Nå har jeg lest litt rundt, og noen har koplet seg på innsuget mellom interc. og turbo. Andre har tatt slangen som går under turbon inn til en slags ventil oppe på turbon. Er veldig usikker nå :P

  3. Skal være enig i att av billig film så er Biltema sin av de bedre, men det funker jo kun på varebiler. Det er ikke snakk om att det er mulig å legge på den filmen uten att det blir riper i den.

     

    Jeg har drevet på med dette i mange år nå, og har kjøpt meg en del spesial skraper osv. Selv med spesialskraper blir det riper i all billig filmen. Skal en ha film på ruter som en skal se ut gjennom er det kun poff film som gjelder. Jeg pleier å bestille film fra Danmark.

     

    Jeg har ikke mange riper på filmen av det jeg har lagt på. Jeg har brukt plastikk skraper også.

  4. selvfølgelig er dette ekkelt. bor det ikke elg eller lignende dyr i ditt område?. jeg kjører ihvertfall i et område med mye elg å da er det ikke feil å se den litt før den kommer inn i nærlys feltet når man ligger i 80

     

    Der det er elg er det ingen lys, så jeg skjønner hva du mener. Men jeg har ingen problem med å se. Fungerer bedre i praksis enn å forklare hva slags lys enn har osv osv føre man har sett med øyene åssen det virkelig er

  5. Fjernlyset skrus først av når lyssøylene møtes. Det er jo noe alle veit. :P

     

    Veit ikke hvordan det funker i Fredrikstad men her på Østlandet er det faktisk litt trøblette med xenoen om en ikke har oppvarmet lyktspyleveske for snøen fryser til på lysene under kjøring.

     

    Har du hatt noe problem med det?

     

    Alle vet, det er jo en ting, ikke alle gjør det. Men det er så forskjell fra person til person.

     

    Jeg har forseglet lyktene, slik at ikke dritten setter seg så raskt. Jeg vasker bilen ca 1 gang i uka også :)

  6. Snakker jo for alle forsåvidt. Da hverken du eller jeg eller noen andre er i stand til å gjøre noe annet enn slik menneskets øye er skapt, men nok om det.

     

    Er lysene riktig justert skal en jo i teorien kunne passere hverandre med fjærnlysene på uten att en bli blendet, under den forutsettningen av att en ser på rett plass.

     

    Veit ingentingen om hvor langt dine nærlys lyser. Det har overhode ingentingen å si i denne sammenhengen. Ei heller har det noe å si om du har ellektrisk justering eller ei. (noe du forøvrig har med tanke på hvordan bil du kjører) Strølyset er der akkurat like mye uansett.

     

    Er klar over det finnes xenon kit med raskere tenne tid, men super kit eller ei. På ett standard ledningsnett for 55W halogen vil det per dags dato alltid ta lengre tid å tenne xenon enn halogen.

     

    Om du aldri har blitt blinket på i løpet av 3 år med xenoen i fjernlysa så trekkeren jeg en av følgende kolkusjonen. Du kjører enten aldri i mørket, eller du blender ned så alt for tidlig att du er en trussel for deg selv og andre. Samme søren om du har xenon eller halogen. Du klarer ikke kjøre 3 år uten å bli blinket på. Det finnes alt for mange som ikke klarer å se rett plass og som blinker på deg på gjerne 500m avstand.

     

     

    Da skal jeg svare: Jo jeg kjører i mørket (uten gatelys) hver morgen. Ja det vil ta lengre tid å tenne, men effekten er mye større etter 1 - 2 sekunder, enn en halogen pære på 100% tenning.

    Jo det har noe med denne sammenhengen å gjøre pga jeg utgjør ingen trussel. Det er kanskje sånn at du og flere som føler det ganske så ekkelt å ha et mørkefelt foran seg pga motgående trafikk skrur av fjernlys altfor tidlig.

    Nei jeg har aldri blitt blinket på, og hvis du syntes det er rart, så vet du nå at det er faktisk en (Meg) som aldri har blitt blinket på:)

     

    Da har jeg bestilt Osram night breaker, så får vi se hvor bra de er. :)

     

    Jeg har orginalt xenon i kjørelys, og de virker bra. :)

     

    Det var jo godt å høre at du i hvertfall kom deg noe vei :)

  7. Åja, så du snakker for meg altså, med at jeg får problemer med å se etter en periode. Noen ser dårligere enn andre i mørket, og derfor er det mange som kjører med fjernlys helt til de er ca 50 - 100 meter fra møtende bil..

     

    Og hva vet du hvor langt mine nærlys lyser? Om jeg f.eks har el-justering på nærlysa?

    Det finnes xenon kit som er ment for fjernlys som ikke bruker 10 sekunder på å bli skikkelig varm..

     

    På de 3 åra jeg har hatt xenon i fjernlysa har jeg aldri blitt blinket på. Pr. idag har jeg aldri opplevd eller hørt om at det har oppstått hendelser pga ettermontering av xenon i fjern..

  8. Hjelper ikke om du har sikt om bilen som kommer i mot alt er blitt så blendet av deg att den kjører med fulltlyset på mot deg.

     

    Leser du tråden det linkes til vil du se det er en del som bryr seg..

     

    Jeg skrur av fjernlysa lenge føre jeg vet at det vil blende. Jeg vet hvor irriterende det er å bli blenda, derfor gjør jeg det ikke mot andre.

     

    Folk klager over å bli blenda så fort.. Se på veien. Ikke i lysa.

     

    Hvis jeg blir blenda av fjernlys, skrur jeg på mine, så skal jeg si deg med en gang at de skrur av ganske fort.

×
×
  • Create New...