Jump to content

Fair Dinkum

Gjest
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Fair Dinkum

  1. Tenker du på returdiesel inn i filteret igjen? Skal sjekke der igjen, men ser ikke ut som om det er der altså...
  2. Hei folkens. Jeg har en diesel lekkasje jeg ikke blir klok på... Jeg har tidligere bytta returdiesel fra dysene, kjøpte et ferdig kit fra R&S som løste problemet med diesel som samlet seg oppi der dysene sitter. Lekkasjen jeg nå har er under bilen, i front, høyre side. Omtrent under EGR ventil. Det blir en relativt stor flekk under bilen hver gang jeg parkerer, og det lukter tydelig diesel. På varme dager og i mørket kan jeg se hvit røyk forran lysene som er dieselrøyk. Det er ikke noe redusert motorkraft og ingen motorlampe eller feilkoder. Lekkasjen er vanskelig å oppdage når bilde ikke går, virker som om lekasjen er når motoren går. Kan det være selve høytrykkspumpa som lekker? Ville ikke det gitt feilmeldinger pga for lavt trykk i railen og gitt merkbart mindre motorkraft? Finner ikke no info på interwebben som kan passe... Alt av feedback tas i mot med stor takk Vegard
  3. Dette er interessant for meg og. Min er nylig påfylt nytt AC medium, og går i fem min. Kald og god. Så slutter den å blåse kaldt... Noen som vet...? Har TS fått fixa?
  4. Mondeoen godkjent PPK med normale avgasser. Uten kat og EGR Jada...!
  5. Strøket Audun. Fin bil. Ang IVDC, er det noe du ville gått for igjen? Er det verdt penga? Og er komforten merkbart bedre? Jeg tenker på komforten. Ikke på om den blir en bedre "banebil"
  6. I følge Superchips så skulle det ikke være behov for annen mapping ved decat og EGR delete. Så det er en helt standard map. PKK ikke tatt enda. Må bytte enda et bakhjulslager, de røyk med to ukers mellomrom Og så røyk fjæra foran... Sikkert det forbanna fjærbeinslageret. Vel vel, ti år og nesten 200.000 km så er det vel ikke uventa... Skal Hilde deg oppdatert ang PKK. Ang 252K km så hadde jeg ikke brydd meg om det. Hvis du kjører den "fornuftig" så ser ikke jeg atd et skulle spille så stor rolle. Det er ikke så enorme effektuttak.
  7. Ja sliter sikkert noe ekstra det, med en stor tung vogn bak. Men folk flest bytter jo ikke olje på de, og det er vel sikkert det viktigste man kan gjøre for å øke levetiden.
  8. Hittil virker den sunn og fin... Men man vet jo aldri. Jatco-kassa tåler vel 360Nm, var det ikke sånn ca det de oppgir selv? Den har nylig fått ny olje, så sånn sett er forholdene lagt til rette for at den skal overleve. Og så kjører jeg den mer i "manuell" hvis jeg har tung henger, så den ikke slurrer så lenge mellom gira. Det er vel der slitasjeskadene er, mellom gira vil jeg tro. Får bare se hva som skjer, som de sier på TV2 Noe peiling på om det er mye havariet assosiert med BlueFin? Skulle tro de har tatt høyde for Jatco'n i mappinga si!?
  9. Jeg fulgte strømmen, og gikk for Bluefin. Bestilt fra sofan tirsdag kveld ganske sent. DHL sto på døra torsdag morgen med pakka... imponerende. Først ble det de-cat med en stainless fra england, kjøpt på ebay. 690,- ink frakt. Fantastisk. Svært god passform, inkluderte pakning, bolter og muttere. Jobben var gjort på 30+ minutter (med bukk). Så ble EGR blendet med stålplate, også fra ebay i england, 70 spenn levert på døra. Så kjørte jeg i en drøy ukes tid, merka noe forskjell, turbo kom mye tidligere, mer gassrespons, og jevnt over bedre drag. Men bare bittelitt... Så installerte jeg Bluefin. Måtte ikke sende fila til england via uplink til deres database, den lå klart i den håndholdte greia. 40 minutter senere.. tut og kjør. Og FOR et kjør... jeg vet ikke hvor lenge det holder, men jeg har stor tillit til Bluefin/Superchips når jeg ser hvor store der på Modeo tdci, og på alt av tilbakemeldinger på diverse fora der ute på interwebben. Det er en heeeelt ny bil. Jeg er fullstendig overbevist at tallene de oppgir er reelle. Jeg er på tredje Mk3 Modeo tdci automat, og dette er første 116hk, de andre har vært 131. Den nye tuna 116 går mye bedre enn de originale 131 jeg har hatt. Nesten null turbo-lag, lengre register, og mer skyv hele veien. Mye mindre gasspådrag nødvendig på vanlig kjøring, og har redusert forbruket med en desiliter pr mil! Jeg klokker ca 0,66 på bare småkjøring. Det er håndkalkulert, og inkluderer tomgangskjøring og dieselvarmer. Langkjøring er ned mot 0,5 blank. Jeg er imponert! Jeg ville nok ikke gjort dette uten cat-delete, for den spiller nok en stor rolle i hele greia. Men for rundt fire lapper TOTALT med cat-delete, Bluefin og EGR-delete er dette den desidert beste oppgraderinga jeg har vært borti. Så gjenstår det jo å se holdbarheten på en 04 modell tdci med 190.000 km... men jeg er optimist PKK er neste hinder... blir spennende å se avgasser. Skal holde dere oppdatert for de som er interessert. Løp og kjøp !
  10. Hei. Jeg har nyeste oppdatering på Adobe og Java og alt det der... men får bare masse koder og tullball opp når jeg slår opp mitt VIN på Etis. Noen som har vært borti det...? Eller som vet hva jeg kan gjøre? VIN er WF0WXXGBBW4G60238
  11. Hei du. Ja jeg fant påfyllinga under batterikassa. Tappa ut 4,5 liter, fylte på samme mengde. Tut og kjør. Ikke noe hokus pokus. Skal ta å gjøre samme greia en gang til, da er vel oljen såpass fornyet at det bør holde noe år til. Merka stor forskjell, smidigere giring og i det hele tatt en litt endret kasse. Hvorvidt det er oljen eller resetting av adapsjonen i kassa grunnet fjerning av batteriet, vet jeg ikke. Men merkbart var det uansett.
  12. Hmmm... Finner ingen peilepinne. Har du noe tegning eller bilde av hvor nøyaktig tappeskruen sitter? Hvor fyller man på oljen, hvis det ikke er peilepinne?
  13. 10.000 var ikke aktuelt, så da blir det DEFA til 2.200
  14. Sweet. Noe ide om hva en Eber-installatør eller andre, tar for en slik jobb?
  15. Har lest litt på Eber sine norske hjemmesider, og lurer på om jeg har forstått det riktig... Kan jeg utvide min eber kjørevarmer til park.varmer? Med produkt.nr. 240208000000 ? For rundt fire lapper? Bilen er en 04 tdci aut GhiaX ----- Løst. 10.000 var ikke aktuelt, så da blird et DEFA til 2.200.
  16. ja tenkte tanken... hvor sitter den på Mondeo? Har pleid å gjøre dette på GM tidligere, men aldri på Ford. Er det peilepinne forresten? Hvor fyller man?
  17. uff da…. da tror jeg det bare blir olje tusen takk for hjelpa!!
  18. huff… 28 sekundmeter er friskt Er friskt her i Røyken og nå (nedre buskerud), men ikke så ille heldigvis Takker og bukker !!!
  19. neida, jeg skjønner at dere ikke bytter olja, ikke no problem med det. Syns bare personlig at det er dumt av Ford (og andre fabrikanter) å ikke fortelle forbruker om at det nok er lurt å bytte innimellom Og ja, forskjellige kasser har forskjellige kvaliteter. Jeg forstår det. Men som en hovedregel ville jeg alltid bytta olje. På alt som innehar olje. Hvertfall i vårt klima Aporopos klima… du e vossing ser eg Hvordan er stormen der?? Ja takk, hvis du kan finne ut om det er filter så er jeg glad for det!
  20. Hei Nei jeg vet at Ford mener at det er "livstid" på olja i kassa, noe som alle i dag vet at er sludder&pølsevev... Og de som vil kjøre rundt uten å bytte olje, må gjerne gjøre det for min del. Men alle med medium forståelse av hvordan en kasse funker, og om olje og viskositet, skjønner at kassa IKKE har godt av å gå ti år/200.000km på samme olja... Et veldig godt eksempel på at dette ER sludder&pølsevev, er både MB og Volvo sine serviceintervaller på nettopp ATF olje for proff-brukere. -utrykningskjøretøy og taxi har oljebytte-intervall på 60.000km. Det er en grunn til det Så da får jeg lete videre.. jeg skal hvertfall bytte olje. Og jeg har aldri hatt kasse-ras, og det med noen mine kjøretøy som har runda 500.000km !
×
×
  • Create New...