Jump to content

Total

Gjest
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Akershus
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

Total's Achievements

Sykkel

Sykkel (2/6)

  1. Hei, Jeg sliter med å finne ny vannpumpe til min Ford Sierra 2.3 GL BAC 1985. Reg.nr: KE93261 Er det noen som har noen tips til hvor jeg kan finne en som passer?
  2. Hei, I dag sluttet plutselig det ene el-vinduet bak å fungere (på min Ford Mondeo 2003). Skulle åpne vinduet litt og det gikk smertefritt, helt til jeg skulle lukke det igjen. Da gikk vinduet videre ned uansett om jeg trykket på Ned/opp-knappene. Når jeg var i bånn gikk det ikke ann å få vinduet opp igjen. Verken på passasjer knappen eller sjåfør knappen. Før dette problemet har jeg lenge hatt problemer med at det kun er sjåføren som kan ta ned vinduer i bilen, men passasjerer kan kun ta vinduet opp. Regner med at dette er El-vindu barnesikringen som tuller. Knappen skifter farge som den skal, men ingenting skjer. Sikkert defekt barnesikringsknapp? 1) Er det slik at hvert vindu har sin egen sikring eller har vinduer foran en sikring og vinduer bak en sikring? - sikkert ikke sikringer pga. vinduet gikk jo ned. 2) Kan det være knappen som er defekt? Igjen, verken på passasjer knappen eller sjåfør knappen funker. 3) Motoren som er defekt, som kun funker i den ene retningen? 4) Ledningsbrudd i døra som får motoren eller bryter til å kun gå i en retning? 5) Er det en enkel operasjon å løsne f.eks. bryteren på venstre side og flytte den over til Høyre for å sjekke om det er bryteren som er defekt? Kan en forklare hvordan steg for steg ? 6) På andre biler kunne man vri nøkkelen tilbake og holde den der litt, så gikk alle vinduer igjen. Funker tydeligvis ikke på Mondeo 2003? 7) Har aldri tatt av dekselet på en bildør tidligere, er det like enkelt å sette det på som er å ta det av? Bare løsne de skruene rundt? 8) I verste tilfelle hvis jeg ikke skulle løse problemet, hvordan få vinduet helt opp uten motor?
  3. Hei, Jeg har lyst til å få montert 2-3 stk Xenon-tusenmetere på min Ford Mondeo Mk3 (2003), men har ikke peiling på lover/regler eller hva som duger. Er ganske mye å velge i mellom. Noen som kan forklare litt om hva jeg trenger og evt. gi link til Xenon kits, som har alt man trenger for å få det montert på bilen? Vrient å montere dette? /Total
  4. @lunavoff: Tusen takk for gode tips! Tror jeg går for å importere olje og smøremidler fra Autoteile. Spørsmålet er hva som er best for min Mondeo, hvilken type olje som kjapt smører motoren ved veldig lave temperaturer, men som også fungerer bra ved høye temperaturer. Jeg tror helsyntetisk Synthoil Energy 0W-40 eller Synthoil Longtime 0W-30 fra Liqui Moly er det beste valget, ihvertfall på vinteren. Hva sier dere? Min Mondeo elsker olje, vil bilen bruke oljen kjappere ved å bruke 0W-XX? Hvis jeg bruker helsyntetisk olje så har vel denne oljen temmelig gode egenskaper som beskyttelse mot slitasje ved kaldstart, er friksjonsreduserende og holder motoren ren. Blir det altså enda bedre ved å tilsette Oil Additive?
  5. Såvidt jeg vet har det ikke blitt byttet noe. Har kun hatt bilen et halvt år - 15000km og selger hadde dårlig servicehistorikk. Jeg har litt på følelsen av at det kan være drivleddene, for mansjettene var ganske så tørre, men hele. Hvor mye koster ytre- og indre drivledd nytt? 1500 pr. stk?
  6. Burde ikke hakkelyden dukke opp uten gass når jeg svinger da? Jeg har opplevd en lavere hakkelyd når jeg kjører rett fram også - kun når jeg gir gass. En annen ting som er verdt å skrive er at hakkelyden kun kommer når jeg svinger til venstre. Skal sjekke mansjettene etterpå, men demperne ser fine ut, bortsett fra å være veldig myke.
  7. Hei, 1) I en uke nå har jeg opplevd en "hakkelyd" når jeg svinger og gir gass samtidig. Svinger jeg uten gass er det ingen ulyd. Det virker også som drivaksel er litt løs når jeg napper i den. Skal det være mulig å bevege litt på den eller skal den sitte 100%? 2) Når jeg kjører over en dump eller lignende kommer det klunkelyder. Kan dette være drivaksel som "klunker" eller er det støtdemperne? Noe annet? 3) Tror jeg har en form for ventiltikking. Starter jeg bilen etter en lengre pause er det lite eller ikke "tikking" i det hele tatt. Har jeg kjørt et stykke og lar bilen stå på tomgang er det "tikking". Jeg skal bytte motorolje og oljefilter, kan dette fikse problemet? Div spørsmål jeg lurer på: Jeg skal bytte drivaksler, støtdempere, girolje, motorolje og bremseklosser. Drivaksler: Hvor bør jeg kjøpe disse? Lønner det seg å kjøpe fra høggern? Noe annet enn mansjetter jeg bør bytte samtidig? Er det drivknuter som bør byttes her? Støtdempere: Duger demperne hos Biltema? Girolje: Er GearWay PS 45 75W-90 det beste valget? Motorolje: Er LazerWay F 5W-30 en god olje for denne bilen?
  8. Når du sier at jeg ikke vil merke forskjell med chip, så er det pga. jeg har bensinbil uten turbo? Jeg vet at man kan tune med chip opp til 45-50% med desiel og turbo. Nå hadde ikke jeg tenkt å betale verksted eller tilsvarende for dette Hva er max man kan presse ut av en 125 hesters bil? Må være noen her inne som har gjort dette? Jeg er ute etter info/guider for øke drivstoff inntak, luft og tenning og evt. modde motor. Håper på litt hjelp Hva slags muligheter har jeg med denne bilen?
  9. Hei, Lurte på om det er noen som har erfaring med chip tuning for Mondeo 2003 1.8 bensin Stasjonsvogn? Hvor mye effekt er det å hente på en bensinbil? Lurte også litt på et effektanlegg på eksosanlegget for bittelitt ekstra effekt og bedre lyd. Hva annet kan jeg gjøre for å få mer effekt? Noen med erfaring?
  10. Det virker som de har prøvd å bytte mansjetten på egenhånd (uten å vite hvordan) og ødelagt ting når de skulle løsne ting på høyre side foran. Hva sier loven her, kan jeg heve kjøpet hvis de nekter å betale for reperasjonene de ikke nevnte når jeg kjøpte bilen? Hva kan jeg kreve at de skal betale? Bilen er helt rustfri og i god stand ellers, i følge NAF-sjekken jeg tok i forje uke. Hva hadde dere gjort i mitt tilfelle? Når det gjelder reperasjon av punktene over, hvor mye kan en med greie bilkunnskaper fikse hjemme? Stor jobb å bytte bremseslanger og stabstag på en Ford Mondeo? Ang. fiksing av nedre festeskrue/bolt på fjærbein høyreside foran. Tror du det blir vanskelig uten å måtte bytte hele svinglageret? Tenkter evt. på gjenger og at den kanskje må borres ut? Nå vet ikke jeg hvordan dette gjøres. Kan kanskje ta noen bilder å legge de ut hvis det hjelper noe, men må få ordnet dette før garantien på 2-3 måneder går ut.
  11. Dette er min andre bil, og ja, har nylig kjøpt bilen (Nærmer seg 2 måneder nå). Jeg betalte 45000 totalt med omreg. og den hadde gått 130k når jeg kjøpte den fra en forhandler. En forhandler (Enkeltmannsforetak) som kunne mye mindre om bil enn hva jeg først trodde. Det er første og siste gang jeg kjøper fra et slikt sted uten NAF-test (til 2500 ) Men trengte bil kjapt, pengene lå klare og bilen så veldig god ut. Har nå byttet ut den orginale ford-spilleren 6000CD RDS E-O-N og til en Kenwood KDC-3054URY, men trenger virkelig noen nye høyttalere og kanskje en liten sub og forsterker som ikke tar stor plass, som jeg kan gjemme godt. Men aller først må jeg få fikset: - Sprekker på bremseslanger bak. Må byttes. - Vridd bremseslange høyre foran. Må festes på nytt igjen. - Stabstag høyre foran henger løst og må byttes. - Ytre Gummimansjett på drivaksel foran på høyre side, må byttes. - Nedre festeskrue på fjærbein høyreside foran er knekt/vridd av. - Skifte en hjulbolt foran på høyreside. Noen som har tips til hvor mye dette kan koste å reparere på verksted? Over 10 laken? og hva koster et nytt/brukt svinglager?
  12. Hei, Jeg trenger hjelp med å få byttet fra Orginal Ford spiller: 6000CD RDS E-O-N og til en Kenwood KDC-3054URY i en Ford Mondeo mk3 2003 stasjonsvogn. Hva trenger jeg av bracket, overganger ect. for å feste og bruke spilleren m/ rattkontroll? Får man det jeg trenger på feks. biltema?
  13. @Dolk: Kjølemediet og kompressor ble byttet. og vindusspyleren forann fungerte med litt mer trykkkraft
  14. Takk, da skal jeg prøve å trykke hardere! Husker ikke helt hva som var byttet på klimaanlegget, men det skal jeg sjekke. Noen som har svar på de andre spørsmålene? Er det stor slitasje å kjøre med en dårlig drivaksel mansjett?
  15. Gjelder denne prisgarantien uansett, selv om det er en bruktbil med dårlig Ford-service historikk? Bor ikke langt i fra et Ford Verksted (SKI), men er litt skeptisk om jeg tørr å stole på de, med tanke på hva som egentlig trengs å skiftes / pris. Har hørt litt forskjellig om verksteder som gjør meg skeptisk. Har også noen spørsmål til, håper det går greit uten å opprette en egen tråd. 1) Mansjetten på drivaksel for høyreside lekker noe sinnsykt med fett/Dekket med fett. Er dette veldig skadelig for bilen eller bør jeg få byttet denne før jeg kjører videre? 2) Noen ganger når jeg starter opp bilen eller har latt bilen stått i fri et par minutter er girspaken veldig tung/låst. Jeg må tvinge den i gir for at jeg skal få lov til å gire normalt. Kjører bilen fremover har jeg aldri problemer. Hva kommer dette av? 3) Når jeg svinger brått i lav hastighet føles det ut som jeg har et eller flere punktert dekk og at jeg sklir 5-10 cm til siden og det kan komme et lite klunk forann - noen ganger et større klunk/smell. Noen som har en anelse hva dette kan være? MERK: Slitte sommerdekk. 4) Virker som vindusspyleren ikke fungerer forann. Den fungerer perfekt bak. Noen måter å sjekke ut hva som er problemet? 5) Er på jakt etter splitter nye piggfrie vinterdekk på felger i størrelsen 205/55 R 16 evt. de største lovlige for Ford Mondeo 1.8 2003 stasjon. Noen å anbefale?
×
×
  • Create New...