Jump to content

Erlendgb

Gjest
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Erlendgb

  1. Må innrømme at jeg endte opp på Biltema jeg også. Ringte først og forhørte meg på pris på Sønnak, og den aktuelle modellen for min bil lå på 1700...pluss moms. Kan sikkert finne det rimeligere andre steder, men siden det ikke er så innmari langt til Biltema bestemte jeg meg for å svippe innom og kjøpe et sølv/kalcium der. Fikk med meg en 8ah vedlikeholdslader, og kom likevel en del under det et Sønnakbatteri ville kostet hos den lokale langeren... Så blir det spennende å se om jeg kommer til å angre på dette til vinteren... Et spørsmål til.. Pleier dere å koble fra polene når dere vedlikeholdslader, eller kobler dere bare i pluss og jording? Er det kardinalsynd å koble rett på polene? Har trodd at det først og fremst er på grunn av gnistfare og evt gass, eller er det også fare for å skade elektronikken om man gjør det på den måten? Et spørsmål til... Kobler dere fra polene, en i pluss og en i jording, eller rett på polene når dere bruker en slik vedlikeholdslader?
  2. Hei, Jeg har begynt å få problemer med batteriet, og tenker å bytte det ut, før kulda og startproblemene setter inn... I instruksjonsmanualen står det at man må erstatte batteriet med et sølv/kalcium-batteri, men når den ble skrevet, så var vel ikke de nyere batteriteknologiene som AGM kjent? Jeg kjører ofte svært lite per dag, og får sjelden særlig god lading på kjøreturene. Noen som kan svare på om det er mulig (og hensiktsmessig) å erstatte batteriet med et AGM batteri? Ønsker å få mest mulig ah, og ville satt pris på tips om aktuelle batterier!
  3. Kan jo oppdatere denne med at jeg ikke har hatt problemer med dette siden sist. Kan ha vært noe verkstedet gjorde som førte til at nøkkelen satt seg fast...
  4. Etter å ha sett ymse videoer med forskjellige løsninger kom nøkkelen ut. Løsningen var å sette på brekket, sette den i gir, og så skyve girspaken litt hardt frem i park... Kom faktisk ut på første forsøk. Nøkkelen setter seg imidlertid fast når man bruker den igjen, så jeg lurer på om noe kan ha skjedd med sensor/bryter som registrerer at giret står i park..
  5. Hei. Er det noen av dere som kjenner noe triks dersom tenningsnøkkelen sitter fast i tenningslåsen? Som det fremgår av trådtittelen er det en 2004 modell Mondeo med automat, det er snakk om. Satt bilen på verksted i dag for å bytte fjærene, men verkstedet ringer og spør om jeg har opplevd dette før... Har aldri skjedd tidligere...
  6. Her er noen bilder av min 04 Mk3 2,5 V6 Ghia X... Tar gjerne i mot tips, til hvordan man med enkle midler, kan gjøre bilen litt mindre "gubbete"
×
×
  • Create New...