Jump to content

Focusere

Gjest
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Sør-Trøndelag
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

Focusere's Achievements

Moped

Moped (3/6)

  1. Ja, det er et airbag deksel/lokk med et hakk eller spor i kanten som sitter over der. Det er vel ikke noe "skummelt" å ta av dette dekslet da, siden det står "Airbag" på det?
  2. Ford Focus 2009 combi. Er det mulig å åpne/ta av deksel der hvor setebeltene kommer ut ved dørstolpene og evt hvordan, for en som ikke har alt for mye peiling på bilmekking? Har etterhvert fått en vibrasjonslyd ved 3 av disse feste punktene (begge sider foran og en side bak). Liker ikke vibrasjonslyder i kupeen.
  3. Har en Ford Focus combi 2009 mod (diesel). Km stand ca 118000 De siste ukene har jeg merket at det knirker og knaker når jeg skal rygge bilen, men ikke ved kjøring fremover. Lyden kommer et eller annet sted fra framakslingen, eller foran iallefall. Noen med tips om hva dette er for noe tull og tøys. Synes det begynner å bli litt vel mye småfeil på bilen etter at den passerte 100000 km.
  4. Det ble for trangt og knotete å komme til dynamoen så jeg droppet å prøve selv. Valgte å bruke Mekonomen. kr 6990,- for skifte av dynamo og viftereim. Men det heter visst ikke viftereim lengre etter hva som ble sagt. Dynamoen kosta ca kr 4500,-
  5. RstS2 Er det vanskelig å bytte dynamo, reim og strammehjul selv og trenger man annet verktøy enn fastnøkler/koppnøkler? Er ikke all verdens bil kyndig selv men har etterhvert skjønt at man kan gjøre mye selv på en bil uten å være bilmekaniker.
  6. Det ser ut som du er ganske sikker på det. Har du peiling på hva det sånn omtrentlig vil koste å få skiftet denne? Bruker Mekonomen fordi de ligger nærmest. I tillegg, kan jeg bruke bilen til jobb inntil jeg evt får time på verkstedet eller er det ikke anbefalt å kjøre videre med bilen slik ståa er?
  7. Ford focus 1,6 econetic, diesel 2009 modell. Km stand ca 115 000. Har de siste par dager fått en svak ulelyd fra motoren. Ulingen følger turtallet på motoren. Og i dag begynte batterilampa å lyse. Noen som kan ha en forklaring på hva det kan være.
  8. Da ble det noe mildere i været igjen og dermed forsvant feilmeldingen på dashbordet og fjernkontrollen fungerer som normalt. Har nok en sammenheng med det stadig skiftende været fra minusgrader til plussgrader å gjøre vil jeg tro. Har likevel sprayet på litt silikonspray i låskassen og bevegelige deler i låsemekanismen i dørkarmen samt satt inn gummilister i dørene med silikon. Savner sommeren allerede.
  9. Været i Trøndelag har vært veldig skiftende fra pluss grader og regn til minusgrader i lang tid. Men bruker ikke å vaske/spyle bilen i minusgrader. Det kan jo kanskje ha noe med de stadige temperaturendringene ute da. Skal forsøke med litt silikonspray i morgen og se om det hjelper.
  10. Er dette noe som jeg kan sjekke og evt fikse selv er må bilen på verksted? Har egentlig ikke så veldig mye peiling på bil utover det å fylle på blinklysolje.
  11. Bilen er en Focus combi 2009 mod. 1,6 diesel econetic. Fikk i dag en feilmelding på dashbordet som sier at "Dør på førersiden er åpen", selv om den ikke er det. Kan heller ikke låse bilen med fjernkontrollen. Blinklysene gir heller ikke signal ved forsøk på låsing av bil med fjernkontrollen, kun ved åpning av bil. Dvs jeg kan åpne bilen med fjernkontrollen men ikke låse den. Noen som har peiling på hva som er problemet?
  12. Har en Focus combi 1,6 tdci eco som jeg kjøpte ny i 2009. Etter at jeg kjøpte nye Michelin energy saver sommerdekk i år synes jeg hjulstøyen på bilen har blitt merkbart verre. Forrige sommerdekk var forøvrig samme type. I tillegg syntes jeg det har vært mye vibrasjon i de piggfrie vinterdekkene (Bridgestone Blizzak) de siste par sesongene. Disse er nok også klar for utskifting i år. Vibrasjonen i dekkene er noe som jeg tror har vært der helt siden jeg kjøpte bilen. Har iallefall hatt en mistanke om dette og angrer på at jeg ikke tenkte mere over det i forhold til reklamasjon når denne var aktuell. Har ofte merket vibrasjon i en motbakke like ved hjemstedet, typisk når hastigheten er 40-50 km/t (svingete vei) og jeg gjør litt gasspådrag. Er det andre som har opplevd tilsvarende problemer med Focus'en, og som har forslag til om hva som kan være galt? Tenkte i første omgang å levere bilen på verksted for å få de til forsøke å finne ut hva som evt er galt og et prisoverslag før jeg bestemmer meg for hva som skal gjøres. Liker bilen for godt til at jeg ønsker å bytte den ut nå.
  13. Takker for svar. Da skal jeg stikke innom Mekonomen der jeg hadde service å snakke med de.
  14. Det rare er jo at det virket (kom kald luft) de første par ukene etter at jeg nylig hadde service på bilen og AC anlegget. Hvorfor slutter det omtrent "å virke" etter et par uker? Synes aldri kjøling på ac anlegget har virket i de snart 7 årene jeg har hatt bilen. Når det gjelder sjekk av ac radiatoren, er dette noe som de fleste verksteder gjør eller må jeg ha den på merkeverksted?
  15. Det eneste jeg har vært misfornøyd med på min Focus 2009 diesel econetic er AC-anlegget. Synes aldri det har kommet kaldluft om sommeren, men mere lunken luft, ala som om det er bare vifta som står på. Hadde bilen nylig på vanlig service og der ble det også tatt service på AC-anlegget. Da virket AC som normalt i et par uker, dvs det kom kald luft når jeg ville kjøle ned kupeen. Men så etter 3-4 uker igjen kommer det bare lunken luft. Så når det er +20 grader og sol må jeg åpne vinduene for å få litt avkjøling inne i kupeen. Andre som har dårlige erfaringer med AC anlegget i Focusen eller andre Ford modeller?
×
×
  • Create New...