Jump to content

Kartoon

Gjest
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kartoon

  1. Helt enig der. Men i dette tilfellet har det ikke vært noen flekker under bilen før det plutselig gikk helt lekk. Etter mange år med Land Rover er jeg blitt vant til å se etter flekker under bilene :-P
  2. La bilen ut på finn. Har vært enorm pågang! Ble ikke så mange lappene jeg fikk for den. Men fikk i hvertfall litt over vrakpant! Problemene med kassen viste seg å være hull i ett deksel på siden av kassen. Dette ble sveist igjen, og olje ble fylt på. Men dette hjalp lite. Så kassen er nok defekt! Så da va det vel greit med prisen jeg fikk for den. Mener bestemt at det er meningen å bytte olje på denne. Ikke noe jeg har brydd meg med da forrige eier hadde fått gjort dette. Her var det rett og slett rustet igjennom ett deksel slik at den har lekket olje!
  3. Det går fint. Er vel ikke noe av det du sier som er uventet eller som jeg ikke allerede har skjønt. Bil er tapsprosjekt uansett. Har kjørt Land Rover i mange år så det vet jeg alt om Men nå er det andre automatkassen som havarerer for meg sånn relativt ut av det blå. Olje er sjekket. Så automat på "eldre" biler er det slutt på for denne karen. Bilen jeg kjøpte i Horten når Mondeo havarerte ble manuell. Uansett hvor mye jeg foretrekker automat. Og selv om nye bilen er 2013 modell. Men jeg får prøve å annonsere den for høyeste bud over vrakpant.
  4. Ga heldigvis ikke fullt 40. Men diagnosen på kassen da? Kan det være oljemangel eller er det mest sannsynlig havari? Noen kvalifisert diagnose? Om ikke verdien er mye over vrakpant så må det vel være at dette er en bil som kan komme noen til nytte?
  5. Annonsen er fra før jeg kjøpte den. Altså, det var annonsen jeg kjøpte den på. Skaden på er kun på plasten nede fremme. Ikke noe med kanal å gjøre. Den du linker til er jo 4 år eldre. Men det har ikke så mye med saken å gjøre. Jeg snakker gi vekk pris. Men hvilke gi vekk pris jeg skal sette den til er jeg usikker på. Tenker jeg er happy får jeg noen lapper over vrakpant jeg.
  6. Hei. Har en Ford Mondeo 2,0 Ghia/Titanium automat 2005-modell. Stasjonsvogn. Ca. 173.000 km. Kjørte fra Bergen til Horten i forrige uke, fikk problemer med automatkasse og endte opp med å kjøpe ny bil og sette Mondeoen igjen hos forhandler jeg kjøpte hos. Denne selges nå som rep-objekt/delebil. Men er usikker på verdi? Motor er gått 173.000 ca og har vært helt problemfri. Har eid bilen ca ett år, og dette er gjort i mitt eie: Begge hjullager fremme er byttet sommer 2016. Sammen med fjærer fremme. Hjullager og bremser (Skiver og klosser) begge sider bak ble byttet rett før jeg satt den fra meg. Feil og mangler: Klarte å kjøre over en murkant og ripet opp og ødela ene skjørtet fremme. Ingen praktisk betydning, men det er godt synlig. Girkasse: Det begynte med at den ruset og brukte litt tid på å ta i første gir ved kjøring ut at kryss og lignende. Drev også å "fusket" litt rundt overdrive innslag. Før den tilslutt viste varsel om at OD var slått av. Verksted i Horten mente dette var grunnet en oljelekkasje og lite olje. De fylte på en liter. Men etter noen mil så hoppet den og ruset turtall i alle gir og hadde lite fremdrift. Jeg har ikke nok peiling til å sette diagnose på girkassen. Om dette er mulig å fikse eller kasse er ferdig. Hva kan jeg selge noe sånn for? Sette stor pris på alle innspill. Her er annonsen før jeg kjøpte den: https://m.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=68880154&ref=conversation&fks=68880154
  7. Luftverktøy gjorde jobben. Bolten kom fint ut og alt vel så langt. Men nå skal det på igjen. Får det ikke på. Får ikke presset ting nok sammen til å få den tilbake i spor/hull. Skjønner ikke hva jeg skal gjøre..... HJELP!!
  8. Desperat på jakt etter råd og hjelp. Skal skifte fjæren på førersiden fremme på en Mondeo 2005. Alt er kommet av fint. Men den gjennomgående bolten i bunn av fjærbeinet er helt fast. Har prøvd rusløser over flere dager og har prøvd varme. Er denne bolten links eller??
  9. Hei. Hva er beste (og rimeligste) sted å kjøpe deler? Trenger ny fjær fremme 2005 Mondeo.
  10. Prøvde å nullstille telleren i går før jeg kjørte en tur som var ca 2-3 kilometer med tettbebyggelse med rundkjøringer og slikt. Og så en 2 mil på motorvei før 4 kilometer med 50 kmt sidevei. Endte opp på 0,76. Så da er det kanskje ikke så gale. Men den telleren, teller den snitt siden forrige nullstilling? Altså snitt av all kjøring?
  11. For ordens skyld, det et automat. Det er jo litt vesentlig [emoji6] er forbruket mer normalt da.
  12. Nei har ikke prøvd flere timers tur. Men hvordan måler denne. Er det totalt siden sist reset? Eller den aktuelle turen eller hva?
  13. Har nå kjørt Mondeo 2 liter bensin i noen uker. Dette er en 2005 modell stasjonsvogn. Forbruket ligger på 10,6 til 10,9 uansett kjøring. Er dette normalt? Syntes det virker noe høyt. [emoji15]
  14. [emoji6] er bakrutevisker som ikke virker ett vanlig problem? Og hva pleier i såfall å være feilen?
  15. Fasit var at begge lager fremme var gåen. Mest det på høyre side. Er nå fikset og alt er bare velstand [emoji4]
  16. Noen som har en teori før jeg begynner å sjekke. Ev. mening om det faktisk bare skal være sånn.? Hvert 10 sekund hører jeg tydelig ett rele som klikker fremme på førerside. Helt uavhengig av hva som er på eller av. Dette er hele tiden når jeg kjører. Mondeo stasjonsvogn 2005 2 liter bensin.
  17. Takk. Høres ut som om Ford sin løsning er tingen. Er ledningskaoset som har holdt meg i fra adaptere tidligere. Er det rett og slett irr i sammenføyningen der man skrur antennen på da? Får gå å sjekke i morgen.
  18. Har nettopp kjøpt en Mondeo 2005 med Sonyspilleren. Men det er ekstremt dårlig radiosignal? Helt på grensen til ubrukelig. Vanlig feil? Hvordan er det ev. å koble til ett DAB adapter? Hvordan kan det gjøres?
  19. Tror nok dette er hjullager. Etter noen Google søk gikk jeg ut å jekket opp bilen. Viberasjon i fjæren når jeg snurrer høyre hjul som er der lyden kommer fra. Jekket opp venstre side, ingen viberasjon i fjær. At lyden forsvinner når jeg svinger tll venstre er vel fordi det da blir mer press på lager og slark forsvinner?. Høres det fornuftig ut? Hvorfor lyden blir bedre i 80-90 skjønner jeg ikke. Men er vel en grunn til det og
  20. Ok, takk for tips. Høres det da fornuftig ut at støyen avtar i 80 og oppover?
  21. Nettopp vært ute å kjørt en del nå. Ulyder begynner i rundt 40 km/t og blir bedre fra 75 og oppover. I 80-90 er den egentlig ikke av betydning. Sier dette noe? Kan ikke være noe så dumt som ubalanse i dekk? Er forresten kun på høyre side. Og blir som sagt bedre når jeg svinger til venstre.
  22. Jeg testet med full sving begge veier i går. Ingen ulyder da. Burde det vært det om lagrene var gåen?
×
×
  • Create New...