Jump to content

Peder

Gjest
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Trondheim
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

Recent Profile Visitors

741 profile views

Peder's Achievements

Sykkel

Sykkel (2/6)

  1. Får oppdatere denne: Fikk bestilt brukt tannstang til 3100kr fra Rogaland bildeler. Tannstangen tilhørte en bil som hadde gått 15400km. Etter 6 mnd må den byttes igjen pga indre lekkasje. syns det er merkelig at en tannstang ikke skal vare lenger enn dette. Nå blir det ny tannstang og 30000 kr fattigere(bytte av hjullager og dekk). Ragaland bildeler gir bare 14 dagers garanti og tilbyr ny tannstang med 40% avslag, men nei takk😏 Ikke alltid det lønner seg å bytte til brukt..
  2. Turtall over 2500 i 20 min blir vanskelig, men eg skal prøve. En gang i mnd da? Eg har lagt merke til at kjøleviftene begynner å gå når eg kjem heim og skal parkere bilen i garasjen etter lengre kjøretur. Hører og at det skjer noe under panseret, men har ikke tenkt over ar det er regenerering, men kan prøve la bilen gå litt (uten klage fra naboen).
  3. Takk! Får satse på at eg får tak i ny el brukt tannstang. Har allerede bestilt bremseskiver og klosser til både bak og fremme.
  4. Ja, det Ford på Minde eg spurte. Ikke fornøyd med servicen der. Måtte ha bilen inn til sjekk der, og første dagen klarte de ikke å finne bilen, og ringte selvfølgelig ikke for å spørre om det heller..bomtur den dagen. Ford Kverneland Åsane vil ikke opplyse om det heller! Eg kan prøve Isdalstø. eg har sjekket bruktdel, og prisen er ikke så gale. Er det lurt å gå etter for en som har vært i en nyere bil men har flere km enn en som har vært i eldre bil, men som har færre km? Eg kan vel stole på huggeren hvis han sier at den passer til bilen min? takk for innspill!
  5. Hei, skiltnr er SD55835. takk for hjelpen. eg har prøvd hos autodeler og eurodel men ingen av de har tannstang sim passer min bil.
  6. Takk for innspill igjen! Eg skal bestille Brembo skiver og klosser. Når det gjelder tannstang så fikk jo eg tilbud fra Mekonomen på 15990 kr, spurte Ford I Bergen om pris tannstang og delenummer. Fikk til svar at de ikke gir ut delenummer. Pris på tannstang var 18525 kr. Når eg spurte om hvorfor de har dyrere pris på originaldel enn andre så mente Ford at tannstangen fra Mekonomen måtte være uoriginal. Stusser litt på dette når Mekonomen skriver at det er en original tannstang. hvor kan eg ellers skaffe delenummer? Eurodel hadde ikke tannstang til min bil.
  7. Ok, takk. Hadde en Skoda der eg måtte bytte partikkelfilter to ganger. Første på 60000 km og den neste på 130000. hører at bilen ofte må kjøres på en måte slik at den får kjørt regenerering. kan du si noe om hvordan, hvor lenge og på hvilke turtall? Er det slik at turtallet må holdes på det samme uansett i ein viss tid? Takk!
  8. Eg går for det samme. Bilen har høy bruksverdi for oss også:) Får eit minihåndballag inn i bilen.
  9. Hei igjen, Beklager sent svar. Nå har eg hatt bilen hos Ford i Bergen, og de fant ut at tannstand er defekt, og må byttes. Bremseskiver og klosser foran må byttes. Alle fire dekk må byttes. Det må også tas firehjulskontroll. Pris kom på ca 33.000 kr. Registerreimbytte kommer på 11 000 kr neste år. Han mente at bærearm ikkje trengte å byttes. Når det gjelder dekkene så sa han at de var utslitt, at de ikke var skjeivslitt. Men eg ser på videoen fra verkstedet at bakhjuelene er slitt utover. Spurte om hva som ville være lurt å gjøre. Han mente at bilene har høg bruksverdi og at de ligger på rundt 100000 kr, så det kunne være lurt å reparere bilen. Eg tenker det samme. Har sjekket tannstang hos finndel.no og der ligger det tannstang til 5 - 8 000 kr. Det er jo fra biler som har gått over 100 000km, så tror ikke det vil være så lurt. Fikk ikke noe deltilbud fra Ford, men det andre verkstedet skal ha 15000 kr for original tannstang. Ser på Eurodel at de har tannstang fra 5000kr og oppover. https://www.eurodel.no/catalogsearch/result?q=Tannstang&searchby=product Eg skal be de sjekke om tannstangen passer bilen min, men vet du hvilke merke eg bør gå for opp mot kvalitet? Tenker å kjøpe billigst mulig, men samtidig ha en som holder i noen år ( vet ikke hva normal km levetid er på disse) Bestiller også skiver og bremser fra Eurodel. Brembo bør vel være kvalitet. Ber de legge om til vinterdekk og ta firehjulskontroll. Da kan eg utsette dekkostnadene til vårene. Dekk tenker Bilen er en diesel så partikkelfilter må nok byttes etterhvert. Det positive er at vi bruker den stort sett på langkjøring. Tusen takk for god hjelp!
  10. Skal bestille time på et annet verksted.
  11. Hadde sikkert tjent penger på det, men tør ikkje kjøre bilen fra Bergen til Sverige. Bytte til vinterdekk, og de kjem til å bli utslitt før jeg er tilbake:) Skal hente inn tilbud fra andre verksteder.
  12. Mekanikkeren gikk bak bilen og sjekket dekkene, og opplyste at de var utslitt. De er to år gamle continental dekk, så eg skjønner ikkje hvordan de kan bli utslitt så raskt. I samme slengen opplyste han at bærearmene sannsynligvis må byttes. Når det gjelder tannstang, så sa han bare at den må byttes. Når bilen kjøres så kan den plutselig dra til ene siden, vibrere ved nedbremsing, har stor dødgang. Kan ikke skru, og har heller ikke noe sted eler verktøy til å skru utover å bytte lyspære og sånne ting.
  13. Ok. Hva valgte du? Fikset du bilen el kvittet du deg med den?
  14. Bilen er ellers i god stand. Som sagt så var den til service ifjor, og da var det ingen feil. Gir/clutch/motor er i bra stand. Nå tok eg bilen til Mekonomen, men eg kan jo prøve med et annet verksted og. Eg skulle egentlig ha service på bilen og hos Ford skulle de ha 14 000 kr, mens Mekonomen ville ha 4400 så det var derfor eg tok bilen på dette verkstedet. Er det noe forskjell på tannstangmerker? tenkte å bestille fra Eurodel eller auodeler.co,no - spørs hvem som er best. Ut fordringen er at vi bor i Bergen, og må bruke bil til sentrum hver dag. Vi har derfor en elbil som har lav rekkevidde. Lurer derfor på om det vil være lønnsomt å selge begge bilene og kjøpe en elbil med større plass og rekkevidde. Da kommer vi fort opp i 500 000. Lurte derfor på å selge Ford`en slik den er, men med det du sier, så tenker eg at det kan være lurt å bruke 1000 lapp på sjekke tilstanden med et annet verksted. Hvis det viser seg at det ikke er så gale, så er det nok det beste å fikse bilen og beholde den et par år til. Takk for tipsene.
×
×
  • Create New...