Jump to content

stein erik

Gjest
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by stein erik

  1. 6 timer siden, skrev Sierrakaren:

    Er jo noken sensorer på dieseltrykket på desse på høgtrykksiden, dei kan skape litt krøll. Då må du nesten plugge inn obd2 og lese av trykket.

    Er det gammel olje på den? For desse nekter og starte før oljetrykket kommer, den åpner for dieselen når oljetrykket kommer.

    Byttet olje for 3000km siden. var samme før skift av olje og dieselfilter

  2. Hei. Min E350  7,3 diesel uten turbo fra 1993 Har periodisk startvansker.

    Er kun om bilen har stått mer enn 5 timer eller mer. Biln starte ca 5 sek også stopper den. Bruker jeg startgass,så starten den ganske kjapt og alt virker ok.

    Dette skjer aldri når motor er varm. Er skiftet dieselfilter,glødeplugger er det ikke. O ringer rundt dyser er skiftet.Ingen synelige lekkasjer å se.

  3. 18 timer siden, skrev packs:

    5 trinns manuell kasse vil jeg tro?

    Det er vel det giret som gir mest mening å ha cruisecontrol på.

     

    vet ikke løsningen, men et raskt google søk viser at det er mange som har hatt det samme problemet. Regner med at du ikke har noen feil lamper/meldinger i dashen og at hjula har lik rulleomkrets.

    Ville startet med en diagnose med forscan(ford odb2 diagnose) 

     

    hva slags motor?

    Ja 5 trins manuelt gir. Ingen feilkoder. Alle hjul er lik.  1.6 90 hk Diesel 2007 mod. Fungere helt fint i alle andre gir, men i 5 ingen lampe eller funksjon.

  4. Heia. Har en 93 mod Econoline uten turbo, dær jeg har fått en lekkasje/ fukt rundt Startmotor og litt oppfør.

    Klarer ikke å finne ut om det er motorolje eller girolje. Men jeg har bytte motor olje til 5W-30 syntetisk og lurer på om denne kan bli for tynn til denne motorn. Er vell 15/40 mineral som skal Brukes?

  5. På 8.3.2020 den 16.33, and skrev:

    Har du enda ikke kjøpt deg trekkspeil så ligger det et sett på finn til en bra pris. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=168239177
    Fordel å sjekke hvor mange bolter du har så ta av dekselet i Astolpen på døren først.

    Nei. ikke kjøpt speil enda.  Men har ett annet problem. Cruise control fungerer ikke. Horn/fløyte fungere og alle 3 bremselys.

     jeg har aldri  brukt cruise på denne biln heller. vet ikke om det skal komme noe lys når man trykker på On knappen?

  6. På 14.2.2020 den 0.57, audun-eg skrev:

    Og bilen din er neppe 2.50 bred. Jeg fant lovforskrift tidligere i dag, men nå finner jeg det ikke igjen, men du kan søke på lovdata.no. Det er i hvert fall slik at det er påbudt med ekstra speil der henger er bredere enn trekkvogn, og speil skal være slik montert at du kan se sidene på hengeren (vogna). Enkelt og greit, kjøper du caravanspeil der du ser sidene på vogna når bil og vogn står i rett linje. Ut av erfaring kan jeg si at det er veldig greit å ha det. Det kan være ubehagelig å ikke vite hva som foregår bak ”vogntoget”. Du må huske at med bilen du har og vogna, så er du like lang, eller lengre, enn en standard turistbuss.

     

     

    Motorvogn må ikke brukes til å trekke tilhenger eller tilhengerredskap uten at minst ett speil gir slik synsfelt at tilhengeren eller tilhengerredskapen kan sees. Er tilhengeren eller tilhengerredskapen like bred eller bredere enn den trekkende motorvognen, skal minst begge sider av tilhengeren eller tilhengerredskapen kunne sees i de utvendige speil og speilene skal gi slikt synsfelt at føreren kan se vegbanen
    - på venstre side i en bredde av minst 2,5 m på en avstand av 10 m bakenfor speil og videre så langt bakover som øyet rekker.
    - på høyre side i en bredde av minst 2 m på en avstand av 10 m bakenfor speilet og videre så langt bakover som øyet rekker.
    b) Når bredden på tilhenger/tilhengerredskap er over 2,30 m og breddeforskjellen mellom motorvogn og tilhenger/tilhengerredskap er mer enn 50 cm, skal speilene på fremsiden være utstyrt med hvit refleks som oppfyller kravene i kjøretøyforskriften § 28-3 nr. 5.1. Kravene om plassering i nr. 5.2 skal ikke gjelde speil ved trekking av tilhenger.
    På 14.2.2020 den 0.57, audun-eg skrev:

     

     

  7. 10 timer siden, audun-eg skrev:

    Hvis vogna (hengeren) er bredere enn bilen skal du ha caravanspeil festet på bilen, og det er ikke bare pga. rygging. Det er krav (?) til at du skal se begge sidene på vogna i speilene ved kjøring rett fram. Og for andre trafikanter, er det jo veldig kjekt at du ser den køen som begynner å danne seg bak deg, slik at du kan kjøre til siden, og slippe den forbi. 
    Du får alt fra billige caravanspeil på Biltema til speil som er spesialtilpasset din bil. Selv synes jeg speilene til Milenco er de beste universalspeilene  uten at jeg har prøvd mange, men jeg vet flere med mer erfaring er enig..

    Vogna er 250 bredde og 8,50 lang

  8. Om det er  røverhistorie vet jeg ikke. Men han sa at person hadde kjørt  med kabe 780 vogn fra norge til sverige. Når dæm kom fram og så inni vogna var skap og hyller  delvis løsnet fra sin plass og diverse sprikker i vogn vegger. Han sa man måtte bytt slepekrok til en med en slags reduksjon som minket virbrasjon og vridninger som forplantet seg i vogn.

    Om dette er sant eller ikke vet jeg ikke.

×
×
  • Create New...