Jump to content

Hypnotizer

Gjest
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hypnotizer

  1. Veldig mange mk4 har fått byttet svinghjul og clutch mellom 150-250k kilometer, så ville ikke kjøpt en ny mk4 med mindre denne operasjonen er utført. Ellers veldig kurante biler.
  2. Ca. 7500,- i arbeid. 13k for svinghjul og clutchsett. Rimeligere om du kan bringe deler selv. Tror jeg kjørte rundt to tusen kilometer før problemet ble merkbart verre, og da tok jeg ikke sjansen på å bruke bilen mer.
  3. Antall km på kassa før den tok kveld, og har det blitt skiftet olje og filter på kassa hver 60'km? Vurderer en 2.0 tdci med automat da det visstnok er gode kasser om blir vedlikeholdt.
  4. Du får det til å høres ut som at det er en del feil på disse modellene, mens på videoen du linker til så får bilen for det meste ros. Airbag modulen under koppholderen som kan streike om du har mobilen oppi der er dog en stor tabbe fra Ford. Av det jeg har undersøkt virker Mk4 til å ligge midt på treet når det kommer til driftskostnader/pålitelighet.
  5. Mulig å koble til en ekstern forsterker på et vis? Blir ikke overrasket om den spilleren ikke er av beste kvalitet.
  6. Liker 2 literen og synes bilen er pen i stasjonsvogn, så vurderer å skaffe meg facelift fra 2010.
  7. Kurant bil som er god å kjøre, men med en del billige/ugunstige løsninger som du selv nevner. Premium høyttalerne i min titanium 2008 mod er nokså god, men blir holdt tilbake av sony spilleren. Sørg for at clutchsett og svinghjul har blitt byttet om bilen har gått over 200k.
  8. Noen fare for stans i nærmeste fremtid? Har bestilt time på verksted, men skulle gjerne brukt bilen i mellomtiden.
  9. Gikk ut å testet litt etter innlegget ditt, og det kan virke som utløserlageret er synderen. Merker vibrasjon på clutchen og lyden forandrer seg når jeg tar inn og ut clutch. Ble nesten helt borte et øyeblikk.
×
×
  • Create New...