Jump to content

Larzen

Gjest
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Larzen

  1. Om man skal kjøpe Mondeo for rundt 100k skal man kjøpe en facelift stv med diesel og km under 100 000km. Skal være greit og finne det. Bensinmotorene er fine de, men bruker mere drivstoff enn dieselen, mere moment i dieselen også. Å kjøpe en 1.8 bensiner for over 100 000kr er hvertfall i mine øyne galemathias.

     

    Selv har jeg en 2002 2.0 bensiner med 260 000km på telleren, har kjørt ca 90 000km på 18mnd og eneste problemet jeg har hatt var en plugg som gikk, og termostaten, men den var defekt i det jeg kjøpte bilen. Vanlig logikk vil tilsi at facelift har noen forbedringer, men jeg er hvertfall fornøyd med min bil. Betalte forresten 25 000,- for den i februar i fjor, da med 170 000km.

  2. IMG089-1.jpg

     

    Ett lite adventsbilde fra Senja.

     

    Har kjøpt noen deler så jeg får ett komplett interiør når det er montert. Har også bestilt lysbryter med dimmer til instrumentene,får håpe at det funker bare ved å bytte bryteren.

  3. Min bil er klar for vinteren. Nye vindusviskere, vinterdekk, vindusskrape og ledningen til motorvarmer. Skal ta en oljeskift snart, men det er ikke vintervedlikehold, bare vedlikehold.

     

    kjærringa sin bil derimot har litt mere vinterklargjøring. Er en Lancer diesel fra -95 så den må få tynnere olje, plate foran radiatoren og ny frostveske. Ser ikke fram vil vinteren med den bilen, diesel er djevelens verk, spesielt på vinteren.

  4. Da var det en god stund siden siste update. Tidsklemma har tatt meg og jeg har ikke fått gjort stort med bilen. Dashbordet er ennå ett salig kaos, da jeg ikke er spesielt fornøyd med min dobbeldin spiller har jeg heller ikke blitt enig med meg selv om jeg skal beholde den eller bytte ut så den står ennå slik den gjorde i vår. Eneste jeg egentlig har fått gjort med bilen i løpet av hele sommeren er at jeg har fått skiftet lyspærene som var gåen i instrumentpanelet, og brukt den da. Den har gjort en god jobb med å trekke hestehenger fram og tilbake i hele Nord-Norge hentet ett flyttelass i Alta og kjørt det til Senja pluss vanlige familiefrakterting, senest på lørdag var den heldig å fikk renset baksetet etter at guttungen ble dårlig og kastet opp inne i bilen.

     

    IMAG0086.jpg

     

    Om det er noen som har lyst og bytte den originale spilleren eller en brukbar enkel din spiller i en fult fungerende dobbel din 6.5" DVD spiller så er det bare og gi beskjed. Er også ute etter originalt deksel.

  5. Om den ikke har 2 lambda så vil selvsagt ikke ecu merke om kat er tom, men syns det er merkelig om den ikke har det. Det er jo tross alt meget viktig fra ett miljøsynspunkt å prøve å få ned utslippet.

  6. Tror jeg ville prøvd og skifte kat først. Om den er rensket får ecu helt feil verdier å jobbe ut ifra og bilen kan ofte bli slapp å bruke mye suppe. Check engine bruker også begynne å lyse om det er det som er problemet. Er pluggene nedsotet?

  7. Heisann.

    Til informasjon for de som tenker på alternativ til dyre nivåregulerede dempere bak:

     

    Jeg leste denne tråden i sommer og bestemte meg for å bytte dempere bak på min 2002-mod Mondeo stasjonsvogn fra nivåregulerende til vanlige KYB-dempere.

    De nye var bedre ja, men bilen ble ihvertfall 1-2 cm lavere bak og litt høyere foran, UTEN noen som helt form for belastning. Litt skuffende, men men.

    Bilen ser ut som den tenker på å kollapse. ;)

     

    Enten må det monteres sterkere fjærer, eller senke tilsvarende foran etter hvert.

     

    Dette er siden du har byttet ut nivomatene med ordinære dempere uten og bytte fjærer.

     

    På biler med nivomat fungerer fjæren som en hjelpefjær men det er demperen selv som tar seg av jobben med og holde bilen oppe i luften. Fjærene til biler med nivomat er mye slappere enn de fjærene til ordinære dempere. Er forresten sachs som produsere nivomatene og de at vanskelig og finne billig på nettet også.

  8. midtkonsoll2din.jpg

    Første prøvemontering av dobbel din spiller. Skal justere litt på spilleren så merke av hvor det skal støypes å hvor det skal pusses, skal prøve å få den ferdig i løpet av helgen, men må desverre kjøre en tur til Senja (ca 50mil) med ett par hester i dag så får ikke gjort noe i dag.

    Har også fått folien som konsollen skal trekkes med, ser meget bra ut, måtte prøve å foliere kalkulatoren for å få feelingen inn, meget fin å jobbe med å ordentlig bra kvalitet.

    classpad.jpg

  9. Men min er kjøpt på den lokale ford forhandleren, å siden det faktisk ikke var den som var feil på min bil kan jeg levere den tilbake å få alle pengene mine tilbake :)

     

    Var en gåen plugg som herjet med meg. Desverre så rakk jeg ikke til ford før de stengte så får kjøpe de i morgen da mekonomen ikke hadde inne.

  10. Må også si meg enig i at å betale 50.000 for en Mk2 ikke er en god idè. Det er en veldig gammel bil, hvertfall i teknikken, som hovedsaklig er samme som i Mk1. Mk3 har også 6 airbags, det har ikke Mk2. ESP, er også en mulig å få på Mk3.

     

    Mk3 er no ikke kjent for å ha dårlig elektronikk, hvertfall ikke værre enn Mk2. Den er lysår bedre å kjøre pluss at den ser ikke så ille ut. Mk2 er jo støgg.

  11. Har fått en feil på bilen. Det virker som om at den bare går på 3 sylinder, feilen kom etter ett pådrag. Den har tidligere nøkket litt når har kjørt jevnt. HAr egentlig konkludert med at det er coilgreia som er gåen, noen som vet prisen for denne delen på Ford?

×
×
  • Create New...