Jump to content

Focuspokus

Gjest
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Focuspokus

  1. Joda, er forsåvidt enig. Det blir veldig upresist og kanskje fjernt fra virkeligheten å skulle legge sammen på den måten. Har en tilgang til utstyr som lar en endre tenningen, og ikke bryr seg om driftssikkerhet, så kjør på, framfor å koble til en bluefin eller sette på et møkkafilter.
  2. En finner et par videoer av ST170 med bluefin på youtube. Her er det en video av en ST170 på ruller, som brukeren påstår utviklet 165hk på hjulene med bluefin. Om en går ut ifra et effekttap på 15% fra motor til hjul, altså 25hk, betyr det at motoren utvikler 190hk.
  3. Tviler på at det er så veldig mye, ettersom det ikke er mulig å gi motoren mer luft via økning av turbotrykk, slik en kan gjøre med en turbomotor. Min gjetning vil være 5-10% med bluefin og kanskje 5% ekstra med K/N, maks.
  4. Problemet er nå løst. Det var som bard insunierte, en slags guffe i spjeldhuset, som hadde samlet seg akkurat der nedre del av spjeldet lukker mot selve inntaksrøret. Usikker på om dette var en "guffe" som kom fra slitasje på selve gasspjeldet eller inntaksrøret, eller om det er fin skitt som er blitt sugd inn, muligens papirpartikler fra luftfilteret og som har samlet seg opp akkurat der. Det skulle i alle fall ikke mye rensing til før gasspedalen beveget seg silkemykt fra første lille bevegelse. Det kan høres pirkete ut, men dette gjorde en stor forskjell på gasspedalfølelsen. Kan i samme slengen opplyse at jeg benytter orginalt luftfilter montert i orginal luftfilterboks, altså intet sportsfilter som slepper gjennom skitt. Det står en advarsel om at innsiden av spjeldhuset er dekket med et slags belegg, og at det ikke skal renses. Naturligvis måtte jeg bruke litt CRC for å få bort belegget. Jeg renset også litt på nedre del av spjeldet. Er dette kritisk? Kan jeg isåfall få tak i noe stoff hos ford som vil gjenskape det opprinnelige belegget? I det hele tatt, hva er dette belegget ment til å gjøre?
  5. Når jeg ser i haynesboken her, ser jeg at det antakeligvis er best å skru løs hele spjeldhuset, slik at skitt ikke faller lengre ned i innsuget. Ser at det er en spesiell låsering som fester luftinntaksslangen til spjeldhuset. Jeg kan ikke se noen skru å løsne ringen med. Trenger en spesialverktøy for å løsne denne?
  6. Nei, har ikke skrudd av ting og sett inni. Er det nok å skru av luftinntaksslangen på spjeldhuset for å kunne se spjeldet og evnt. rense bort guffen?
  7. Gasspedalresponsen er litt "knirkete" eller hakkete akkurat de første par centimeterne når en trykker inn gasspedalen. Prøvde å presse inn gasspjeldarmen som er en del av gasspjeldhuset (den gasspedalwiren er festet i) manuelt, og det virker som det er denne som er treig. Det som skjer er at en må presse en del akkurat i starten, og så når den først beveger seg, beveger den seg brått og mer enn det som er ønskelig. Har prøvd å spraye på CRC 5-56 eller hva det heter, men dette endrer ingenting. Virker som om den kunne ha godt av litt tykkere fett. Kan det være en løsning å skru løs hele gasspjeldhuset (har Haynesmanual), rense bort dritt og prøve å presse inn litt grease?
  8. Jepp, er bare å gire ned. 2. gir duger helt til 90-100 km/t. På høyere gir i moderate hastigheter er derimot dieselen vinneren, om en skal sammenligne aksellerasjon på ett bestemt gir, f.eks 3. gir 50-70 eller lignende.
  9. Kaldstarten var som den skulle være i dag. Det holdt altså å fjerne rustvannet rundt sensoren og rengjøre kontakten. Fikk byttet sensoren, så får vel bare sette inn den nye. Motorvask av øvre del av motoren anbefales altså ikke, om en ikke vil ha problemer med kaldstarten. Takk for svar
  10. Joa, motorstyringen gjør vel det en choke ville gjort. Bruker bare begrepet for enkelhets skyld. Skrudde ut sensoren nå i sta og hang den foran motoren. Den viste 14-15C etter ti minutter, noe som er et par grader over utetemperaturen, så det kan virke som om det er rustvannet som har skiplet den, og at det er blitt bra nå som den er tørket. Det var jo bra med rustvann mellom kontaktene når jeg løsnet sensoren. Tenker jeg bytter den likevel.
  11. Hvor kaldt må det være før choken kommer på?
  12. Ok, får ikke en gang av kontakten til føleren. Prøvde å dytte inn det som ser ut til å være en motstandstapp på siden av føleren med en syl, men den rikker seg ikke. Skrus føleren best ut med en skiftenøkkel ført inn gjennom plugghull nr. 3, eller burde en kanskje ha et spesialverktøy lignende en pluggkopp (eller hva det heter)? Edit: fikk løsnet følerkontakten nå
  13. Okay, får ordne delen i morgen. Får sikkert byttet mot den jeg kjøpte. Når jeg løftet opp plugghettene og hetten til ledningene til tempføleren i topplokket så jeg at det lå et 2-3 cm dypt lag med rustvann rundt føleren og pluggene. Det kommer sikkert fra motorvasken jeg tok for 2-3 uker siden, så det blir første og siste gang jeg tar motorvask. Mulig at dette kan ha fått sensoren til å streike? Fikk sugd opp rustvannet med en flaske med slange festet fra toppen, og jeg satt på motorvarmeren slik at resten fordamper ut av plugghettehullene. Kanskje føleren fungerer igjen når vannet er borte? Håper det ikke har trengt seg vann inn i toppen. Påfyllingslokket til motoroljen ligger jo rett ved siden av og ser ikke ut til å være veldig godt adskilt fra fordypningen hvor pluggene sitter. Når jeg tar av plastdekselet som ligger over toppen, for å komme til føleren, er det en pakning mellom toppen og plastikken som må byttes? Regner med at en må være forsiktig, og kanskje tørke skitten av mutterhoder ol. før jeg løfter av plastdekselet. Vil nødig få skitt i motoroljen. Når jeg tenker over det hadde det kanskje vært best å la et verksted bytte denne, det kan vel ikke ta mer enn en time?
  14. Slik jeg forstår det er det to mulige alternativer. En føler sender temperatur til måler i instrumentpanel. Denne sitter ifølge delemannen hos ford i topplokket. Ettersom instrumentpanelviseren viser temperaturen riktig, regner jeg med at det ikke er denne sensoren. En annen føler, den som sender temperaturdata til innsprøytningen, var den jeg ba om, og ifølge delemannen sitter denne i termostathuset. Ble litt forvirret selv da jeg var borte hos ford, fordi en jeg tok tak i på verkstedet sa at føleren sitter i topplokket, mellom plugg to og tre. Jeg understreket, før jeg spurte, at det var føleren som sendte temp til motorstyringen det var snakk om. Mulig begge per def. sender temp til motorstyring. Tok en telefon tilbake til delemannen nå, og han bekrefter at føleren som sender data til innsprøytningen sitter på termostathuset, der radiatorslangen går inn i motoren. Slik jeg ser det for meg blir dette på høyre side av motorblokken når en står bøyd inn over motoren. Spurte delemannen om jeg måtte ta ut fordeleren, ettersom denne ligger rett over der hvor radiatorslangen går inn, men han mente den skulle være mulig å bytte uten å gjøre det. Så jeg holder en knapp på at det var en vannføler jeg skulle ha, ikke føleren som sitter i topplokket. bard: tror det er en vanntemperatursensor jeg skal ha. Kunne du sjekket hvor denne befinner seg på delemotoren din? Vil jeg måtte ta av fordeleren for å bytte denne eller, hvordan går jeg fram?
  15. Takk for raskt svar. Lokale ford hadde delen på lager, så får stikke bort og snappe opp den.
  16. Har en Ford Focus 1.6 2002 mod. Motor: 1.6 Zetec-SE (Sigma) Lik front som denne, altså MK1 face lift. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Ford_Focus_1.8_Zetec_(Europe).jpg Ved kaldstart må startmotoren gå unormalt lenge før motoren starter. Turtallet ligger under 1000rpm (vanligvis ligger turtallet høyt de første par minuttene ved kaldstart), og ved forsiktig gasspådrag faller turtallet og motoren dør nesten, men den holder seg i gang. Virker å gå med for mager blanding. Først etter et minutt responderer motoren som den skal på gasspådrag. Min teori: Feil på temperaturføler(?) forårsaker at ECU tror motoren er varmere enn den er, noe som gjør at autochoken ikke kobles inn og motoren får for mager blanding. Jeg koblet opp bærbar-pcen gjennom OBD-II, og i et scannerprogram opplyses temperaturen rett etter oppstart å ligge på over 50C. Utetemperaturen hadde gjennom natten ligget på 12-13C. Temperaturen på inntaksluften blir derimot opplyst å ligge på 13C. Ved påfølgende halvtimes kjøretur med aktiv kjøring for å få motoren varm var makstemperaturen fra tempføleren omtrent 123C, ved en utetemperatur på 10-14C. Litt vel varmt? Har funnet ut gjennom søk på google at mange europeiske focuser har lignende problemer. Mange brukere har skiftet ut ymse sensorer og regulatorer, uten at det ser ut til å hjelpe. Noen foreslår å bytte temperatursensoren. Noen sier sensoren som måler temperatur er en "Cylinder Head Temperature Sensor" og ikke en sensor som måler kjølevannstemperatur, men er usikker på om dette gjelder amerikanske eller europeiske focuser. Noen som vet spesifikt hvilken type temperatursensor jeg evnt. må bestille til min focus, og vet hvor denne befinner seg? Generelt noen som har erfaringer med lignende kaldstartsproblemer og vil komme med en diagnose?
×
×
  • Create New...