Jump to content

Wolfcry

Gjest
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Wolfcry

  1. Ok. Takk for svar! Hva skjer forresten når man kjører uten lmm innkoblet?
  2. Har nå hatt bilen inne på verksted for å koble til instrument. Der fant de ut at LMM var ødelagt og at det er det som er årsaken til tomgangsproblemene. Noen som har en liggende her kanskje? Er til 1,6 liters motor (går ut fra at LMM er forskjellige etter motorstørrelse?). Vil evt en LMM fra en Escort med samme motor passe? Eller vet noen om det er noe spesielt delenummer eller noe sånt jeg må se etter når jeg leter hos huggeriene?
  3. Fikk et tips i dag om at motoren kan oppføre seg som beskrevet dersom det er luft i kjølesystemet. Skal da være en ventil for å lufte det, men kan noen si meg hvor denne ventilen er og hvordan den ser ut (bilde) og gjerne fremgangsmåte for å få all luften ut...?
  4. Tok av LMM og har nå rengjort den. Var en del sot på strengene inni så vi får se i morgen om det har hjulpet.
  5. Sjekket nærmere nå og fant ikke noe EGR-ventil. Ikke der jeg har funnet den på andre motorer hvertfall...
  6. EGR kan vel kobles bort ved å ta av vacuumslangen og tette den i så fall?
  7. Har nå sprayet vilt og uhemmet med startgass, men fant ingen lekkasjer... Prøvde også å koble fra LMM mens jeg holdt på. Motoren reagerte da med å jage litt først for så å roe seg ned på litt under 1000 o/min. Har dog ikke testkjørt den uten LMM utkoblet. Men kan det være her feilen ligger eller er det normalt det som skjedde?
  8. Noen andre tips til hva den jagingen kan komme av? Har nå fått fulgt med det en tid og feilen er ikke der hele tiden. Nå har den fungert relativt bra i over en uke, men i dag begynte den å fuske igjen. Det med at den holder høyt turtall ved giring er fortsatt tilstede også. Om jeg tråkker inn clutchen eller setter bilen i fri så holder den seg på ca 2500 o/min en stund før den faller til litt over 1000 o/min. Det er også turtallet den holder på tomgang (burde det ikke være litt lavere?). Og om dette er en vacuumfeil, hvordan kan jeg sjekke hvor lekkasjen eventuelt ligger?
  9. Det var en ledning under førersetet som hadde løsnet. Koblet den til igjen så funket det.
  10. Fått fikset det airbaglyset, men er fortsatt like uklok angående tomgangen. Den gummidingsen som nevnes fins faktisk ikke på min bil så jeg får derfor ikke sjekket den. Kan det være at det er forskjell på 1,6 litern og de andre motorene her? De fleste Mondeo mk2 er vel 1,8 eller 2,0?
  11. Fikk et tips om at det kan være lmm som har sluttet å virke. Vil det funke å koble fra kontakten på denne for å sjekke om den da går som den skal på tomgang? Og hva med andre vacuum-slanger? Kan eventuelle lekkasjer i dem føre til samme symptomer?
  12. Hmm... Sjekket litt mer om det T-stykket, men jeg finner det rett og slett ikke. Fant et rør som går fra under manifolden og som er festet like under vannpumpen, men det går bare et rør videre også. Nå har jeg ikke så godt lys i garasjen, men jeg sjekket med "ta og føle" metoden også og kunne ikke finne noe deling... [Edit] Sitter og kikker i Haynes-boka og ser at det ikke er vannpumpa jeg har sett.
  13. Har nå fått sjekket litt mer etter de tomgangsproblemene. Fant et t-stykke i nærheten av coilen, men det er av plast og ser ut til å være i orden. Det er koblet slik at det er en skjøt på en gummislange og så er det en føler koblet til sitste uttaket på t-en. Har jeg funnet den rette t-en da? Og mot torpedoveggen fant jeg ingenting. Jeg vet at på min forrige Mondeo (2,0i) så lå det noe vacuum-greier der, men på denne er det ikke likt. Kan det være at gasspjeldføleren ligger et annet sted i min? Kjekt om noen har bilder av det jeg skal se etter så blir det litt lettere å finne.
  14. Fant en løs kontakt under setet på min bil også og lyset blinker i sykluser på fire blink så da håper jeg det bare er å koble den til så funker det. Fikk det ikke til i uten lys i garasjen nå. Den andre feilen har jeg ikke fått sjekket enda, men det har blitt verre. Nå stopper motoren om jeg lar den gå på tomgang. Den jager først en stund som beskrevet og så stopper den etter en kort stund. Litt irriterende i bykjøring så jeg skal sjekke litt videre i morgen.
  15. Hvor finner jeg gasspjeldføleren? Har ikke lagt merke til om den blinker i sykluser. Skal se neste gang jeg er ute og kjører.
  16. Bilen min har begynt å fjuske på tomgang. Den jager mellom å nesten stoppe til ca 1200 - 1500 o/min. Har også merket at den ofte ikke faller i turtall som normalt når jeg tråkker inn clutchen for å gire (under akselerasjon). Hva kan dette skyldes? Har også problem med at airbaglyset blinker. De på Ford her fikk ikke opp noe feilkode og sa jeg måtte søke manuelt. Noen som vet om kjente feil her eller kan tipse om hvor jeg bør begynne å lete?
  17. Fant ikke rette fargen på e-bay. Fargen jeg trenger heter Cuirass (MRSEWWA). Og bil-extra eller mekognomen har vi ikke i Narvik. Skal stikke innom det lokale bilskadesenteret og høre hva de tar for det der.
  18. Noen som vet om noe sted som selger billig lakk til bil? Har et par fangere + en dør som trenger ny lakk. Kjøpte noe på Mekk en gang, men synes ikke de sprayboksene funket noe særlig (mye store dråper til tross for omhyggelig risting) så jeg vil heller ha lakk som jeg kan bruke i egen lakksprøyte.
  19. Ble til at jeg kjøpte en annen Mondeo som er litt mindre arbeid å sette i stand så jeg trenger ikke fangere likevel. Men nå har jeg en -96 Mondeo mk1 til overs.
  20. Noen som har tips til hvor man får kjøpt billige støtfangere til Mondeo mk1? Vet jeg har vært borti en annonsør på Finn.no som har solgt uoriginale, helt nye fangere for ca 1000-lappen pr stk, men fant det ikke igjen nå. Holder på å fikse litt på min og trenger nytt både foran og bak. Den bak er dog viktigst akkurat nå da jeg har plukket av den som var på for å fikse litt i hjulbuene. Greit å ha ny fanger klar til jeg er ferdig med resten. Har prøvd å søke litt hos huggeriene også, men ikke funnet noe som ikke koster skjorta enda...
  21. Nå er jeg ikke akkurat ute etter high-end i bilen heller så å bruke tusenvis av kroner på kabelen er en smule uaktuelt. Bare lyden blir bedre enn om høytalerne blir drevet ac cd-spilleren og jeg får mer bass enn kun høyttalerne produserer så er jeg fornøyd. Er ikke ute etter å kunne spille så høyt som mulig heller, men ønsker bedre lyd på vanlig spilling og til å av og til dra på litt ekstre. Noe db-drag kommer aldri til å skje. Har kjøpt alt utstyret ellers på tilbud.
  22. Tenkte jeg skulle kjøpe det settet de har som har 6m 16mm2 kabel. Regner med det vil holde i massevis. Såpass liten forskjell i pris til settet under så da overdimensjonerer jeg heller litt.
  23. Good! Da blir det en tur på Biltema for å handle litt stash snart da.
×
×
  • Create New...