Jump to content

Antispinn


Ohkarlsen

Recommended Posts

er nok noe som har truffet sensoren på et eller annet vis. eller ledingen til den.

Edited by focus_stv06

mondeo stv 10mod 2,0 tdci norsk

tidligere 

focus 06 mod 1,6 tdci.brukt importer, focus 01 mod.1,6 bensin, 

sierra 92 2,0 dohc

escort husker ikke mod 1,4 bensin 

Link to comment
Share on other sites

I dag fikk jeg et smell under vanlig kjøring ved høyre forhjul. Mulig en stein e.l uansett begynte lyset for antispinn å blikte, anslår fire fem ganger.

Noen som har vært borti tilsvarende? Noe som traff en sensor kanskje

En rund stein eller flere, eller litt grus, så lite at man ikke ser det, kan få høyre forhjul til å rotere raskere enn de andre hjulene, et øyeblikk. Da slår antispinn inn straks, men kobler også ut straks etter. Det fører til en alarm som sees som at antispinn-indikatoren blinker noen ganger. Også svært ujevn vei kan føre til at et hjul må tilbakelegge litt lengre vei enn det normalt skulle etter beregning, og selv det trigger antispinn et øyeblikk. Systemet er svært følsomt og hurtig, noe det jo må om det skal være effektivt når det virkelig er glatt.

 

Jeg får utslag (alarm-blink) flere ganger årlig uten at det virkelig er glatt. Som regel kun litt grus i en krapp sving eller veikryss, kombinert med litt for kraftig gasspådrag. Jeg vil i alle fall tro en stein i visse tilfeller kan utøse samme. I alle fall tror jeg ikke en sensor er skadet eller truffet, da beskrivelsen av alarmen virker helt normal. Jeg tipper du vil se samme flere ganger. En bitteliten isssvull gir samme kortvarlige utslag, om du passerere den sakte. men under akselerasjon eller i oppoverbakke.

 

Og ved utslag blinker den lampen alltid minst 4 ganger, selv om spinn-situasjonen forlengst er forbi. Dette er trolig for å gi oss en merkbar advarsel om det (kanskje) var litt glatt.

Edited by knutsp

Knut Sparhell

Focus Ghia 1.6 aut 2007

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...