Jump to content

Dunking fra bakaksel ved humper i veien


Grillkull

Recommended Posts

Hei,

 

Jeg byttet nylig fjærene på bilen min med et senkesett likt det som sto på fra før. Det har imidlertid dukket opp noen dunkelyder fra bakakselen når jeg kjører på humper - som ikke var der før jeg byttet fjærene. 

 

Dette merker jeg enten når: Jeg kjører på vei med telehiv, gjerne i "normal" fart og det kjennes ut som demperene bak ikke klarer å ta imot støtet fra bilen. Det kjennes ut som bilen rett å slett slår nedi på et vis. Sitter man i baksetet kjenner man det godt at bilen dunker idet vekten av bilen presser fjæren ned. 

 

Det samme merker jeg når jeg kjører med bil med passasjerer i baksetet på vanlige fartshumper. Da må jeg holde mye lavere fart for at det samme ikke skal skje. Jeg har aldri merket noe lignende før, hverken med tom bil eller med fullastet bil. Jeg har ikke sjekket dette så grundig enda, men planlegger å gjøre det snart i forbindelse med dekkskift. Kan det være problemer med fjærene, eller foringer? 

 

Takker for innspill!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hvor mye har du senket? Er det orginale dempere kan det tenkes at det er slakk mellom demper og fjær fordi demperen er for lang.

-------------------------------------------------------------------

Escort MK5a, 91mod, 2.0 zetec

Link to comment
Share on other sites

Det er en 02 Mondeo forresten.

Senket 50mm, men det er byttet både senkefjærer og dempere som hører til fjærene tidligere, så jeg ville ikke tro demperen var for kort.. 

Edited by Grillkull
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...