Jump to content

casey

Gjest
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Narvik
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

casey's Achievements

Sykkel

Sykkel (2/6)

  1. men - sentrallåsen fungerer jo utmerket når jeg bruker nøkkelen... det burde jo utelukke ledningsbrudd ihvertfall?
  2. Hei! Kjøpte ny fjernkontroll til sentrallåsen på Ford. Fulgte instruksjonene i instruksjonsboka om hvordan man skulle programmere den, fire X nøkkel til II i tenninga etc. Problemet er at når jeg prøver å låse den med fjernkontrollen, låser den alle dørene, og låser dem opp i samme slengen. På-av, altså. Låser jeg bilen med nøkkel, for så å låse opp med fjernkontrollen, låses alle dørene unntatt førerdøra opp... Noen som vet noe om dette? 01 mondeo tddi
  3. Biltema har en 5w-30 longlife, helsyntetisk, som "utviklet primært for bruk i den siste generasjonen Ford-motorer, inklusive Ford Zetec-motorer, både bensin og diesel, samt Duratorq dieselmotorer." http://www.biltema.no/no/Bilpleie/Olje-og-Smoremiddel/Full--og-semisyntetisk/Helsyntetisk-motorolje-5W-30-Longlife-36913/
  4. Jeg har en 2001 mondeo sedan. Har nylig byttet støtdempere, støtdempertopper, stabilisatorstagforinger og opp/ned-stag bak. Dette er min første mk3, har hatt flere mk1 og mk2 tidligere. Så, skal den virkelig være så "stiv" bak? hele bilen hopper og rister på ujevnheter fattern sin subaru nesten bare registrerer... Samtidig som den er såpass "stiv", så er den veldig myk sideveis- ofte etter en hump driver den og vugger fra side til side, ikke diskre, men sånn at man sitter og vugger i setet. I tillegg drar den mot høyre når jeg har pådrag, faktisk slik at jeg må holde såpass igjen med rattet at om jeg må gire f.eks. i en lang oppoverbakke, så drar den til venstre når jeg kløtsjer... Rattet vibrerer når jeg runder 90 km/t. Det hører med til historien at den ene opp/nedstaget bak røyk etter to uker. På en måte virker det nesten som om hele bilen er skeiv, eller rett og slett løs i hengslene... Er det noen som har erfaringer eller råd?
  5. casey

    EGR-ventil?

    Kan forøvrig tilføye at EGR-ventilen på min motor er tilnærmet umulig å løsne uten å være gummimenneske...det er en skru som ligger innerst bakerst, og jeg måtte til slutt bare gi opp, eller demontere en masse kjøleslanger. Jeg valgte å gi opp.
  6. casey

    EGR-ventil?

    Takk! Kan jo kanskje være verdt å nevne på disse guidene som ligger ute
  7. casey

    EGR-ventil?

    Hallo Tenkte jeg skulle gjennomføre den berømte rengjøringen av EGR-ventilen på min 2.0 tddi. Men hvor er den? Føler meg litt teit, men jeg klarer ikke finne den, ihvertfall ikke der bildene i guidene sier at den er... Her er et bilde av motoren min:
  8. casey

    Støtdempere mk3

    Ah, takk skal du ha =) Hva er det med Ford-verksteder og navn på deler...kunne de ikke bare sagt fjærbeinslager, da fant jeg det jo med en gang hos delebutikkene...Det er ikke første gang de kommer med sånne bambusnavn på ting.
  9. casey

    Støtdempere mk3

    I følge Ford har jeg to sprengte støtdempere bak, det er jo greit. Men så sier de "Slakk i støtdempertopper bak". Hva er en støtdempertopp og er det noen som har erfaring med å skifte disse?
  10. Traversforinger...er det trøblete å skifte? ...og kan virkelig traversforingene forårsake at ræva på bilen slipper i humper?
  11. tenkte tanken selv...men pussig at ikke verkstedet som påpekte at forbindelsesstaget til stabilisatorstaget var defekt (dette har jeg skiftet) så en knekt fjær...
  12. Har vært ute på landeveistur med den nyerverva 2001 mk3 sedan i dag, og oppdaget noe skummelt. Det ene er noe romling og klonking i bakstillingen, det regner jeg med er noe foringer. Men, når det ene hjulet av og til treffer et hull eller en hump, så er det som om det mister bakkekontakten, og bilen slipper litt sidelengs, og det kjennes en vibrasjon i bilen som om hjulet sto og dirret. Forslag, anyone?
  13. casey

    Ny mondeo mk3

    Hei! Etter en mk2 og to mk1 har jeg oppgradert til en mk3, nærmere bestemd en 2001 2.0 diesel, 90hk. Den har 285' på telleren. Interiørmessig er det ikke mye som kan si at den har rulla så mange km, utvendig er den pen, men en sprekk i fangern bak (finnes det mange mondeoer uten?) og lokkene til slepefestene er borte. Ellers er den fin, med en hærlig, klar blåfarge. Men det er såklart noen skår i gleden: 1. Da jeg fikk bilen stod slepeøyet skrudd i slepefestet foran. Da jeg skulle skru dette ut, var det nesten ikke til å rikke, og når det endelig kom løs, hadde det vridd seg og knekt av midt i gjengene - altså må det stå en del igjen. Ideer til åssen jeg får dette løs? 2. Den lugger litt ved pådrag rundt 2500 omdr, og spesielt i andregiret. Ikke mye, bare et lite rykk, og ikke alltid. Noen som vet hva det kan være? 3. Fjernkontrollen til sentrallåsen/alarmen er ødelagt. Ford vil ha 1300 kr for en ny. Er dette noe jeg må bite i meg, eller får man tak i slikt andre steder rimeligere? 4. Det er registerkjede på denne motoren, ikke sant? 5. Antenna på taket er knekt. Åssen får jeg løsna foten? 6. Jeg ga 22000 for denne herligheten - Var det lurt, eller har jeg blitt lurt? =) Takker på forhånd for all hjelp og tips =)
  14. Hehe, skal sørge for å holde korka på til motoren går Takk for hjelp og svar =) PS! Hvis noen vet om en motor i narvik-tromsø-området, er jeg interessert =)
  15. Jeg tenkte mere på om det var en komplisert greie, om det er greit å ta den ut og sette inn, eller om man må lirke å koble i dagesvis. Har uansett tenkt til å lure brødrene mine til å gjøre jobben, men greit å vite om jeg bør love bort en flaske konjakk eller to
×
×
  • Create New...