Jump to content

reggy

Gjest
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Vest Agder
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

reggy's Achievements

Bil

Bil (4/6)

  1. Ford Mondeo 2010 Stv. Problemer på glatta Kjørte i dag på "første glatta". Et rett strekke 80 km/t i skyggeområde med frost på vei, som var blitt glatt av at mange hadde kjørt der. Reduserte hastighet - men et oversiktelige rett strekke med litt glatte skulle være null problem å "gli gjennom" på nye sommerdekk. Dessverre tok jeg feil. Bakenden på bilen små slapp/ selv om det gikk rett frem. Reduserte til 40/50 km/t - selv da småslapp bakenden til tross for at det fremdeles gikk rett frem. Til slutt kjørte så sent at selv en motorsykkel turde å kjøre fortere og smatt forbi. Det var som å kjøre en bil uten å ha kontroll på bakenden. Jeg har noe utfordring med at bakdekk blir trappete slitt - noe Ford sier skyldes dårlige dekktyper. Eller at det ikke passer min bil. I den forbindelse tok Ford bike inn til 4 hjulkontroll m null feil. Men om dette har noen sammenheng aner jeg ikke. Men dagens opplevelse har jeg aldri hatt før. Bilen har helt nye sommerdekk. Og så lenge bare skulle rett frem burde bakenden følge fint med og ikke oppføre seg slik. Det var en ubehagelig opplevelse. Noen som har peiling hva dette kan skyldes??
  2. Ok Da jeg kjøpte bilen ca 4 år siden, var foten gåen pga antenne hadde stått i voldssomt spenn pga skiboks. Jeg fikk ny, men måtte selv bytte. Det funket. I høst lakk det plutselig vann ned av lys i tak. Måtte da ta av foten og legge ny sånn gummiblanding under foten for å få det tett. GPS virket før og etter dette. Så ledningsnett tenker jeg er ok. Men den foten er nok røft utsatt for fukt - og mulig fukt fra i høst, sammen m kulda kan ha gjort den defekt. Tenker nok også det er en grunn til at Ford gjør om på dette. Hele antennesystemet midt på taket der er håpløs løsning.
  3. Ok - så bra. Du mener det er samme fot? Hva pris betalte du? Og hvordan går jeg frem - ringer Ford landet rundt (litt tungvindt). Ford her kunne ikke sjekke - anbefalte ebay søk.
  4. Ok. Skjønner tanken. Bør kanskje gjøre det da.
  5. Har en 2010 mod mondeo stv aut 163 hk. Har komplett servicehefte til nå siste på 80'km. Det er ikke noe garanti å hente lenger. 100' km service koster 5000kr hos Ford. Er det lurt å fortsette med servicer, eller bør man heller gjøre enklere service som f eks bare oljeskift og bytte slitedeler. Hva er lurt å gjøre 5000kr er mye penger.
  6. Nettopp servet bilen på 80' km hos Ford i Danmark. Samt har fire nye dekk. På vei hjem fra Danmark merket jeg en del vibrasjoner i bilen. Helst opplevdes det som sideveis vibrasjoner , men av og til kunne det nesten virke som humpete vibrasjoner også. Ingen ratt utslag som tilsa dårlig avbalansering foran. Og det føltes litt som om det kom fra bak i vogna. Merket det spes rundt hastighet på 115-130 km/t ca. La ikke merke til turtall da. Har nesten ikke kjørt siden, men på kort tur i dag under litt akselerasjon merket jeg også litt vibrasjoner. Kan det være bakdekkene? Leser litt om problemer med svinghjul på manuell på flere bilmerker, men finner ikke ut om jeg har svinghjul, om dette kan minne om slikt problem...osv.. Tips mottas gjerne.
  7. Noen som vet størrelsen på Ford Mondeo antenn skuren. M4 m5 el m6?? Finner ikke helt ut. Opps antenneskruen på taket skal det være - den som antenner skrus ned på. Vil prøve en billig variant - og tenkte det var ok å vite størrelsen
  8. Spennende. Har aldri prøvd dette i menyen. Har nok bare vært innom der m motor i gang og tenkt det finnes i meny , men ikke aktivt = finnes ikke. Det var slik jeg forstod det på selger og, men kanskje han heller ikke brukte det. Ikke visste bedre. Hvis dette finnes har jeg rett og slett godt glipp av komfort, og fjernstyrer er meget aktuelt å investere i. Det vil jo og hjelpe på frosne dører - selv om det i seg selv irriterer. Ja nå er jeg forsiktig optimist. Gikk ut i bilen - med tenning på var plutselig park heater meny aktiv, kunne programmere flere valg, aktiver "at once" og et valg til jeg ikke husker. Sent på kveld, står i garasje - så tok ikke sjansen på teste at det faktisk funker, men det virker rett og slett sant. Det er jo helt rått !!!!! Tusen takk for tips - da er det mulig med fjernkontroll/ evt kanskje via tlf? Bor litt slik at er usikker på hvor godt fj.kontr funker. Men det er jo uansett bagatell.
  9. Skal gjøre. Får ikke gjort akkurat i kveld. Det høres nesten for godt ut til å være sant om man kan få dette til. Skal faktisk innom Ford i morra - kan høre med dem også.
  10. Er du sikker - det høres nesten for godt ut til å være sant. Jeg ser park heater finnes i menyen, men den er liksom ikke aktiv - eller mulig å gå inn på. Men om dette er mulig - ligger alt til rette i bilen for det? Eller må det suppleres med div webasto deler? Hvis ikke er det jo nesten rart det ikke er gjort- hvis det bare er en programmering det står. Peiling på hva det koster - og hvor omfattende slik programmering /supplering av deler koster.
  11. Jeg har ingen dieselvarmer som kan programmeres - kun en tilleggsvarmer som er automatisk når det er kaldt - den er mulig å koble ut i kjørecomp. men ikke mulig å programmere. Men jeg lurte på om denne varmeren kunne være start på et webastosystem - vet det er mulig på VW.
  12. Etter en svært fuktig for vinter kom omsider kulda til oss. Det resulterte i at nevnte bils dører frøs. Når du åpnet den ville den ikke lukke seg før lenge etter oppstart kald bil - altså måtte kjøre rundt og holde på døra. Fra regn til frost gikk det ca to dager, dvs jeg hadde forventet at fuktet var minimert og ikke det skulle være et problem. Jeg var borti lignende problem som eier av to passater. Et problem vw vedkjente, men som det var lite å gjøre med. Det hjalp liksom ikke å smøre dørlåsen. Hele døra måtte åpnes - og effekten uansett forbigående sa en mekaniker. Etter en lang og kald vinter i fjor og null problem med dørene tenkte jeg dette problem føk ut døra da jeg ble Ford eier. Derfor særdeles skuffet nå - hvor dette har vært gjentagende problem de siste dager. Gjelder begge fremdører. Bruker ikke nøkkel - har keyless. Finnes det noen løsning på dette? Jeg har vært inne på tanken om å ettermontere webasto - som dessverre min Ford mangler. Den har dog en tilleggs diesel varmer som starter når det er kaldt. Jeg vet at det er relativt vanlig og på vw kan slik varmer bygges ut til fullverdig dieselvarmer. Kan man gjøre lignende på Ford sin varmer. Evt hva koster ettermontering av dieselvarmer? - finnes det noen erfaringer der ute.
  13. Ok takk. Tror min mondeo er 09, eller mnd 10 i 2010. Er dele nr til Ford butikk? Finnes noe bilde? Og siden den er sort - vil sort beskyttelse tape være like bra. Det får jeg for ca 750 kr.
×
×
  • Create New...