Jump to content

Spock

Gjest
  • Posts

    576
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Spock

  1. Her kan du ha muligheter til å spare noen kroner.

     

    Jeg fikk selv konstatert lekkasje i Condenser på min 2005 Focus - fikk et prisoverslag på reparasjon på kr 10.000,-. (Vianor verksted)

     

    Handlet selv ny condenser på Ebay for kr 800,-, skiftet den selv på ca 10 minutter.

     

    Påfylling AC kom på kr 1500,- (uavhengig bilverksted)

     

    Gjorde dette i 2015, funker 100% enda.

     

    Ville nok sjekke opp noen alternative muligheter....

    • Like 1
  2. Jeg har ikke lest det du beskriver, forstår det slik at både calcium/calcium og silver/calcium fungerer greit. Byttet selv ut det originale Motorcraft calcium/calcium batteriet med et silver/calcium fra Biltema for vel 5 år siden, på min 2005 Focus, fungerer glimrende enda.

  3. Som jeg har sagt lenger oppi her. Skjønner ikke hvorfor det ikke har blitt satt inn orginal batteri fra ford......

     

    Ja, det er virkelig så man lurer, Motorcraft og mange andre leverandører har også Calcium batterier i forskjellige varianter. Sønnak Powerline er ikke en av dem. 

     

    Samtidig så har man jo hørt om andre som har stappet i vanlige bly batterier i Forder med smart-charge - som har fungert greit i mange år uten problemer. Men jeg ville nok i dette tilfelle stappet i et Calcium batteri av en eller annen type uansett  - bare for å sjekke om batteritypen er en mulig synder.

  4. Tror batteriet er kaputt. ( redusert kapasitet) I allefall anbefaler batteritesteren meg å bytte batteri. Ser at Sønnak og Varta anbefaler Max 14,4V ladespenning, mens jeg tidligere har kjørt med 14,7 V over lang tid.

    AGM batteri tåler opp i 14,8V og er kanskje mer egnet til denne bilen. Lurer bare på hva som er spekken på Ford sine original batteri med tanke på ladespenning?

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

     

    Hvis Galaxyen har Fords smart charge opplegg (som veldig mange Ford modeller har) så skal disse bruke Calsium batterier, helst Silver Calsium. Vanlige batterier vil ikke yte optimalt med ladespenningen fra smart charge opplegget - ladespenningen blir for høy.

     

    Edit: Kan være greit som Ford eier å også skaffe seg en batterilader med "Ca" valg i ladesyklus.

     

    klkhsFW.jpg

     

    Her lading av et Silver Calsium batteri (Biltema) med en batterilader med eget "Ca" (Calsium) modus. Det er noe annet enn puslespenninger på rundt 14V :)

  5. Jeg får ikke opp noen av dørene på min 06 Focus 1.8 TDCI. Jeg har forsøkt og ladet opp bilens batteri og byttet batteriet i bilens nøkkel. Ingenting skjer. Jeg får heller ikke puttet nøkkelen i bilens dør, får den bare noen cm inn så stopper det.

     

    Bilen har stått noen mnd uten og bli brukt men har aldri hatt problemer med dette tidligere. Noen som har vært borti noe lignende? Må jeg ringe veihjelp og få den dirket opp?

    Det samme har skjedd med min et par ganger etter å ha stått lenge uten bruk. Den fjenstyrte betjeningen slutter å fungere. Men det er bare å låse opp med nøkkelen, putte nøkkelen i tenningslåsen, vri fort tenningen av og på 4-5 ganger og så trykke inn låse opp knappen på fjernkontrollen (når tenningen er på).

     

    Men du har problemer med dørlåsen - går ut i fra at den bare har satt seg litt - bruk låsespray/olje og lirk i vei til du får inn nøkkelen og får låst opp. Bilbatteriet må selvsagt også være ok.

  6. De har slike rammer hos for eksempel bilradiospesialisten, til både enkel og dobbel din. Ebay.co.uk har også slike. Mener å huske at du også må ha en overgangs-kontakt - for å koble til en ny spiller.

     

    Her et komplett sett for dobbel din:

     

    http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FUSSION-KUGA-SMAX-TRANSIT-DOUBLE-DIN-FASCIA-FACIA-SURROUND-DFP-07-09-SILVER-/281201476748?hash=item4178ea048c:g:G0wAAOxydB1SeN-f

     

    (med forbehold om det passer til din modell)

     

    Fordene med Sony spiller tror jeg også har installert høytalere med bedre kvalitet - enn de med cd6000.

  7. Det enkleste er nok å bare erstatte spilleren med en ny. Selv en ganske rimelig Pioneer spiller vil gi et brukbart løft - har selv erfaring med det. Hvis ikke det er bra nok, kan du oppgradere høytalerene, vil du videre derfra skaffer du i tillegg en forsterker til det nye frontsettet. Så kan du jo gå "all inn" - slik jeg gjorde, da blir du antagelig fornøyd :)

     

    http://www.fordclubnorway.no/forum/topic/68031-oppgradere-stereo-i-focus-2005-masse-bilder-na-ogsa-alarmmontasje/page-1

     

    På min CD6000 fantes det ingen linjeutgang. En av svakhetene med CD6000 er den lave effekten, hvor selv en rimelig Pioneer spiller nok har mer enn dobbel effekt eller mer. Derfor vil det å kun bytte høytalerene gi liten positiv endring, samtidig er det ganske mye arbeid å skifte høytalerene. Bytte spilleren er veldig enkelt.

     

    En anbefaling kan være å skaffe en grei spiller, 1 eller 2 din (gjerne Pioneer) og skaffe et greit frontsett med høy følsomhet, beregnet for drift av kun spiller uten separat forsterker. Gladen har et par slike sett som låter bra. Dette vil gi et stort løft lydmessig og relativt lite arbeid skal til, ingen nye kabler osv.

    • Like 1
  8. Ser ikke noen antydninger på min angående spylerdysene, da ville det syntes på dekslet, rart, da dette visstnokk skal være ett vanlig problem på mk2.. vasker bilen minimum 1 gang per uke(kommr ann på været).

     

    Sent fra min SM-G900F via Tapatalk

     

    Du har vel 2.0? Problemet oppstår først og fremst på 1.6 (og 1.4) på grunn av motorens plassering og toppdekslets utforming. Så selv om det lekker på din, så får ikke du de samme problemene.

     

    Samtidig avgjør mye hvordan man kjører: lange vs korte turer, parkering i garasje, hvor ofte man vasker høytrykk/bilvaskemaskin, hvor man bor/årstider hyppighet av regn osv osv...

     

    Selv oppdaget jeg at forrige eier på min bil flere ganger har vært innom Ford for å fikse at motoren fusket, full pakke hver gang: nye spylerdyser, pluggledninger, plugger og coiler - ca kr 5000,- hver gang. 

  9. Har akkurat samme problem på min 05 Focus. Merkeverksted sjekka spylerdysene, men de hadde riktig pakninger. Senere har frostpluggene blitt byttet og tetta godt igjen. Toppdekselpakning, plugger, kabler og coil er også skiftet ut.

    Jeg ser det samler seg vann på toppdekselet (ved toppen av plugghettene), men skjønner ikke hvordan det kommer seg ned til brønnene under. Når det regner kan jeg garantere at det ligger vann rundt pluggene og det må luftes jevnlig.

    Har dere noen tips til hvor vannet renner ned? Det er flere som har sett på dette og jeg får det rett og slett ikke tett :(

     

    Selv med nye og korrekte pakninger under spylerdysene så holder ikke dette tett i mange tilfeller - du må i tillegg bruke en form for tetningsmasse. Tykk og seig silikonfett skal være anbefalt, påført underfra. Les innlegg på det engelske forumet jeg har linket til i mitt innlegg ovenfor.

     

    Det kan også løses på en annen måte - samme motor som Focusen har - ble også levert til noen Volvo modeller - men disse ble utstyrt med et deksel over motoren. Dette passer også til Focusen. Så det går å kjøpe et slikt deksel på Volvo - eller bilopphugger, Ebay osv.

  10. Moro å se bildene og lese om dine oppgraderinger, stå på.

     

    Jeg hadde en runde med stålbørste, rustomvandler og understellsmasse på understellet under bilen for noen år siden - og det ser veldig bra ut enda. 

  11. Dette er nok den mest kjente feilen med Focus MKII med 1.4 og 1.6 bensin.

     

    Det er spylerdysene som er montert i panseret som ikke er tette og lekker vann - som drypper ned på toppen, hvor vannet da samles i kammerene hvor pluggene står. Regn, snø og spylerbruk, vasking av bil osv har skylden. Vannet lager overslag og fører til fusking. Det kan ta knekken på coilene etterhvert.

     

    Men foreløpig burde du sørge for at alt vann fjernes og pluggene blir skikkelig rene (helst bytte til nye) og bytte plugghetter og ledninger. Har du fusking etter dette bytter du coilene.

     

    Men først må du tette spylerdysene på en bra måte - sjekke at det finnes en gummipakning mellom dysene og panser. Finnes ikke denne kjøper du nye, men det er ikke nok, det anbefales å bruke silikonfett underfra.

     

    Se her:

     

    http://www.fordownersclub.com/forums/topic/16039-water-in-plug-ports-issue-with-pictures/

     

    Er du skikkelig uheldig har dette gått utover frospluggene i toppdekslet - har lest at det kan skje. Men gå ut i fra at vannet kommer fra lekkasje i panseret først.

  12. Ser ut som jeg leste feil i tabellen der, de er jo uten termostat. Orker ikke sjekke mer, men som det skrives her, er det vel da bare unntaksvis disse utstyres med termostat. Antageligvis bygget på tilbakemeldinger fra kunder og en viss erfaring om oppbygging av kjøleanlegget.

  13. Virker som om slangevarmere med termostat er ganske vanlig, sjekket litt på noen Ford modeller:

     

    http://www.defa.com/file/8a1fcfa20008/411701.pdf

     

    http://www.defa.com/file/123673c20007/411702.pdf

     

    http://www.defa.com/file/455806020010/411707.pdf

     

    Ser ut til at noen modeller bruker dette oftere enn andre. Min eneste erfaring med slangevarmer som jo hadde termostat, var på en Fiat Punto - og jeg ser der at i prinsipp alle Punto modeller bruker dette. Men også nyere Fiat 500 har dette - 702 varmeren i dokumentet over.

     

    Så hvor ofte man kommer borti slangevarmer med termostat - avhenger av hvilke modeller man skrur på.

  14. De fleste defa slangevarmere, har ikke termostat

     

    Kan ikke du legge ved en link eller to for å vise til dette? Interessant hvis det er slik i dag.

     

    Når jeg går gjennom slangevarmere i Defas katalog er de fleste slangevarmere utstyrt med termostat:

     

    http://www.defa.com/no/automotive/warmup/products/engine_heaters/

     

    Jeg sjekket litt rundt dette og får inntrykk av at det har vært en del problem med slangevarmere på grunn av for høy varme og lekkasjer/slitasje på kjøleslanger. Dette er hovedårsaken til at slangevarmere har termostat.

     

    I tillegg er Defas nyeste slangevarmere (PCT-series) utstyrt med selvregulerende varme-element og en del andre tiltak for å begrense temperatur i motorens kjøleslanger:

     

    Edit: Når man ser utformingen på slangevarmere med og uten termostat - ser man at disse har en stor forskjell på utformingen av varmelementet - elementet uten termostat er veldig langt, noe som antageligvis fører til mindre sannsynlighet for å bli overopphetet.

     

     

    http://www.defa.com/no/automotive/warmup/products/engine_heaters/ptcseries/

     

    Leser mye rart om dette med at å bruke motorvarmer for lenge kan skade motoren - oljehinne som "forsvinner" - kjølevæske som "koker" i stykker osv. Men finner ingen håndfast dokumentasjon på dette. Ikke annet enn det som er nevnt over med slangevarmere - her finnes det noe - som selvsagt vil begrenses hvis bruk foregår over så kort tid som mulig. Når det gjelder oljehinne som skal forsvinne - en motorblokk blir jo varmere når bilen står i solen en sommerdag? Hva med sydligere strøk?

     

    Virker som hovedårsaken til at det ikke anbefales langvarig bruk er at det ikke er noen vits - du får ikke mer nytte ved å bruke mer enn 3 timer - det blir ikke noe varmere.

     

    Fant dette i et Defa dokument:

     

    Bruk DEFA motorvarmere er dimensjonert for ”normal bruk”. Normalbruk definerer vi som: 3 tilkoblinger x 3timer pr. døgn basert på 150 bruksdager pr. år (ca 5 måneder pr. år). Dersom motorvarmer benyttes i utrykningskjøretøy, nødstrømsaggregater e.l. hvor motorvarmer er kontinuerlig tilkoblet eller når kjøretøy ikke er i bruk, må følgende årlig service utføres: Kontroller motorvarmerens funksjon og eventuelt bytt varmer om den er defekt (Dekkes ikke av garanti). Bruk av motorvarmer i pulsstyrte garasjeanlegg hvor varmeren kobles av og på x antall ganger i timen vil redusere motorvarmerens levetid dramatisk. Bruk av motorvarmer i slike anlegg anbefales ikke og dekkes ikke av produktgarantien.

     

    Det siste synes jeg virker veldig rart - hva da med termostat-styrte varmelement??? 

  15. Ikke dumt - men jeg tror jeg heller ville installert en kupevarmer, (hvis man måtte velge) - da eliminerer man behovet for varmluft fra varmeapparatet med en gang. 

     

    Har selv kun hatt slangevarmer på en bil, men uten sirkulasjonspumpe, derimot var slangevarmeren utstyrt med termostat (noe de som regel er?) og dermed dobbelt så dyr som "vanlig" varmeelement. Men jeg synes den fungerte glimrende, minst like godt som blokkvarmere.

  16. Er slik det skal være - får lettere start og motoren oppnår driftstemperatur mye raskere. Har selv blokkvarmer i min 1.6 bensin, montert i frostplugg. Er som blir nevnt her - du merker forskjellen når du starter uten å ha plugget inn motorvarmeren.

     

    Man kan kanskje tenke seg at motorvarmeren hever temperaturen i motorblokken fra kanskje -10 grader til + 15 grader når det er godt med kuldegrader ute. Ikke nok til å gi varmluft i ventilasjonsanlegget - men allikevel en veldig stor forskjell. Så hjelper det godt på drivstoffforbruk og slitasje.

     

    Har hatt dette på mine biler siden 80 tallet og kommer aldri å ha en bil uten. Har på disse bilene aldri hatt et eneste problem med Defa komponentene - veldig bra saker. Har på de siste bilene også hatt kupevarmer og batterilader.

    • Like 1
  17. Det samme skjedde på min 05 Focus en gang - løsningen ble å låse opp bilen manuelt, sette nøkkelen i tenningslåsen og vri til trinn 2 og tilbake til "0" 4-5 ganger raskt, trykke på lås på nøkkelen. Men jeg har ikke nøkkelfri start - så vet ikke om det blir det samme på din Mondeo.

×
×
  • Create New...