Jump to content

Spock

Gjest
  • Posts

    576
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Sandefjord
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

Spock's Achievements

Ford RS

Ford RS (6/6)

  1. Her kan du ha muligheter til å spare noen kroner. Jeg fikk selv konstatert lekkasje i Condenser på min 2005 Focus - fikk et prisoverslag på reparasjon på kr 10.000,-. (Vianor verksted) Handlet selv ny condenser på Ebay for kr 800,-, skiftet den selv på ca 10 minutter. Påfylling AC kom på kr 1500,- (uavhengig bilverksted) Gjorde dette i 2015, funker 100% enda. Ville nok sjekke opp noen alternative muligheter....
  2. Høres bra ut, jeg erstattet selv det originale 55Ah batteriet med et på 75Ah, ga vel en tusenlapp for Biltema batteriet.
  3. Jeg har ikke lest det du beskriver, forstår det slik at både calcium/calcium og silver/calcium fungerer greit. Byttet selv ut det originale Motorcraft calcium/calcium batteriet med et silver/calcium fra Biltema for vel 5 år siden, på min 2005 Focus, fungerer glimrende enda.
  4. Ja, det er virkelig så man lurer, Motorcraft og mange andre leverandører har også Calcium batterier i forskjellige varianter. Sønnak Powerline er ikke en av dem. Samtidig så har man jo hørt om andre som har stappet i vanlige bly batterier i Forder med smart-charge - som har fungert greit i mange år uten problemer. Men jeg ville nok i dette tilfelle stappet i et Calcium batteri av en eller annen type uansett - bare for å sjekke om batteritypen er en mulig synder.
  5. Hvis Galaxyen har Fords smart charge opplegg (som veldig mange Ford modeller har) så skal disse bruke Calsium batterier, helst Silver Calsium. Vanlige batterier vil ikke yte optimalt med ladespenningen fra smart charge opplegget - ladespenningen blir for høy. Edit: Kan være greit som Ford eier å også skaffe seg en batterilader med "Ca" valg i ladesyklus. Her lading av et Silver Calsium batteri (Biltema) med en batterilader med eget "Ca" (Calsium) modus. Det er noe annet enn puslespenninger på rundt 14V
  6. Det samme har skjedd med min et par ganger etter å ha stått lenge uten bruk. Den fjenstyrte betjeningen slutter å fungere. Men det er bare å låse opp med nøkkelen, putte nøkkelen i tenningslåsen, vri fort tenningen av og på 4-5 ganger og så trykke inn låse opp knappen på fjernkontrollen (når tenningen er på). Men du har problemer med dørlåsen - går ut i fra at den bare har satt seg litt - bruk låsespray/olje og lirk i vei til du får inn nøkkelen og får låst opp. Bilbatteriet må selvsagt også være ok.
  7. Veldig vanskelig å komme til bak spilleren på min Focus uten å ta den ut. Samtidig var det ikke mye plass bak der. Kjenner ikke til utvalget med 4 kanals forsterkere med høy-inngang særlig, men det lages jo en del forsterkere som er veldig små i dag.
  8. Ja, det finnes overgangsadaptere som viderefører fjernstyring til en ny spiller. Den er spesifikk til hvert merke, en type til Pioneer osv. Ta gjerne en telefon til Bilradiospesialisten. Er enig med deg, CD6000 er elendige greier.
  9. De har slike rammer hos for eksempel bilradiospesialisten, til både enkel og dobbel din. Ebay.co.uk har også slike. Mener å huske at du også må ha en overgangs-kontakt - for å koble til en ny spiller. Her et komplett sett for dobbel din: http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FUSSION-KUGA-SMAX-TRANSIT-DOUBLE-DIN-FASCIA-FACIA-SURROUND-DFP-07-09-SILVER-/281201476748?hash=item4178ea048c:g:G0wAAOxydB1SeN-f (med forbehold om det passer til din modell) Fordene med Sony spiller tror jeg også har installert høytalere med bedre kvalitet - enn de med cd6000.
  10. Det enkleste er nok å bare erstatte spilleren med en ny. Selv en ganske rimelig Pioneer spiller vil gi et brukbart løft - har selv erfaring med det. Hvis ikke det er bra nok, kan du oppgradere høytalerene, vil du videre derfra skaffer du i tillegg en forsterker til det nye frontsettet. Så kan du jo gå "all inn" - slik jeg gjorde, da blir du antagelig fornøyd http://www.fordclubnorway.no/forum/topic/68031-oppgradere-stereo-i-focus-2005-masse-bilder-na-ogsa-alarmmontasje/page-1 På min CD6000 fantes det ingen linjeutgang. En av svakhetene med CD6000 er den lave effekten, hvor selv en rimelig Pioneer spiller nok har mer enn dobbel effekt eller mer. Derfor vil det å kun bytte høytalerene gi liten positiv endring, samtidig er det ganske mye arbeid å skifte høytalerene. Bytte spilleren er veldig enkelt. En anbefaling kan være å skaffe en grei spiller, 1 eller 2 din (gjerne Pioneer) og skaffe et greit frontsett med høy følsomhet, beregnet for drift av kun spiller uten separat forsterker. Gladen har et par slike sett som låter bra. Dette vil gi et stort løft lydmessig og relativt lite arbeid skal til, ingen nye kabler osv.
  11. Du har vel 2.0? Problemet oppstår først og fremst på 1.6 (og 1.4) på grunn av motorens plassering og toppdekslets utforming. Så selv om det lekker på din, så får ikke du de samme problemene. Samtidig avgjør mye hvordan man kjører: lange vs korte turer, parkering i garasje, hvor ofte man vasker høytrykk/bilvaskemaskin, hvor man bor/årstider hyppighet av regn osv osv... Selv oppdaget jeg at forrige eier på min bil flere ganger har vært innom Ford for å fikse at motoren fusket, full pakke hver gang: nye spylerdyser, pluggledninger, plugger og coiler - ca kr 5000,- hver gang.
  12. Selv med nye og korrekte pakninger under spylerdysene så holder ikke dette tett i mange tilfeller - du må i tillegg bruke en form for tetningsmasse. Tykk og seig silikonfett skal være anbefalt, påført underfra. Les innlegg på det engelske forumet jeg har linket til i mitt innlegg ovenfor. Det kan også løses på en annen måte - samme motor som Focusen har - ble også levert til noen Volvo modeller - men disse ble utstyrt med et deksel over motoren. Dette passer også til Focusen. Så det går å kjøpe et slikt deksel på Volvo - eller bilopphugger, Ebay osv.
  13. Moro å se bildene og lese om dine oppgraderinger, stå på. Jeg hadde en runde med stålbørste, rustomvandler og understellsmasse på understellet under bilen for noen år siden - og det ser veldig bra ut enda.
  14. Dette er nok den mest kjente feilen med Focus MKII med 1.4 og 1.6 bensin. Det er spylerdysene som er montert i panseret som ikke er tette og lekker vann - som drypper ned på toppen, hvor vannet da samles i kammerene hvor pluggene står. Regn, snø og spylerbruk, vasking av bil osv har skylden. Vannet lager overslag og fører til fusking. Det kan ta knekken på coilene etterhvert. Men foreløpig burde du sørge for at alt vann fjernes og pluggene blir skikkelig rene (helst bytte til nye) og bytte plugghetter og ledninger. Har du fusking etter dette bytter du coilene. Men først må du tette spylerdysene på en bra måte - sjekke at det finnes en gummipakning mellom dysene og panser. Finnes ikke denne kjøper du nye, men det er ikke nok, det anbefales å bruke silikonfett underfra. Se her: http://www.fordownersclub.com/forums/topic/16039-water-in-plug-ports-issue-with-pictures/ Er du skikkelig uheldig har dette gått utover frospluggene i toppdekslet - har lest at det kan skje. Men gå ut i fra at vannet kommer fra lekkasje i panseret først.
  15. Det vet jeg ikke, men her er en oversikt som synes å være riktig: http://www.autogenius.info/en/ford-focus-mk2-fuse-box-diagram/
×
×
  • Create New...