Jump to content

Luddaen

Gjest
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Luddaen

  1. Og Terje Pedersen svarte: Hei Jan Erik. Beklager så mye men her er det ikke mere å hente dette er styrt ut fra den europeiske typegodkjenningen som bilen ligger innunder. Max tilhengervekt for 12% stigning er 1800 kg og for 8% er den 2000 kg. Vennlig Hilsen Ford Motor Norge A/S Terje Pedersen, Terje (T.) Ansvarlig Typegodkjenning. Så da må jeg ha litt mindre vogn eller en annen bil :-)
  2. Ja men det har jeg jo ikke :-)
  3. Har en 2010 Galaxy med 163 hk. Synes det er litt lite med 1800 kg i tillatt hengervekt. Noen som kjenner til om det kan oppjusteres? Hadde en 2007 Mondeo 130 hk og den kunne dra 2000 kg.
  4. Jeg har ikke sett posten din før nå :-) Jeg har 2010 modell med 163 hk og er veldig fornøyd Har i sommer dratt en vogn som var litt for tung i forhold til hva vognkort sier, men uten problem. Trekker som bare det :-)
  5. Ble litt usikker men det ser jo veldig likt ut som på min da. 2010 modell. Jeg har led baklys som på bilde mener jeg
  6. Hei Jeg har en 2011 Galaxy 163 hk Nå når det er litt kaldt så har det dukket opp en feilmelding. "Bakdør førerside åpen" Feilmeldingen forsvant etter en god halvtime når det ble varmt i kupeen. Nå var jeg ute i bilen igjen, og da ville ikke kupelysene slå seg av når jeg låste den. Jeg startet bilen og da var samme feilmelding kommet tilbake. Nå har jeg satt en ovn inn for å få varme og så får jeg se om det forsvinner igjen. Er det noen som har hatt samme feilen, eller vet hva som er feil her? Regner jo med at det er en sensor i døren en plass.
  7. Luddaen

    Dieselvarmer

    Har sjekket hos andre, men det er et par deler som kun skaffes av Ford. :-( De har nok en avtale med Defa om dette i en periode når det komme en ny modell eller noe.
  8. Luddaen

    Dieselvarmer

    Har fått pris hos Haugesund Auto på Defa. C 10.000 for full pakke. Fkk ikke noen pris på Webasto bortsett fra at det var veldig dyrt :-)
  9. Luddaen

    Dieselvarmer

    Hei Jeg har en 2010 Galaxy uten dieselvarmer. Vurderer om jeg skal ettermonterte en Webasto eller om jeg skal ta en Defa. Det siste er nok rimeligere, men er det noen som kjenner til firma som monterer dette, og evt. hva det koster? Helst på Vestlandet.
  10. har ikke satt noen status

  11. Hei Jeg har kjøpt meg en 2004 mod F-250 og jeg burde kanskje sjekket opp litt mer ang problemer som disse bilene har. Etter hva jeg har funnet ut så er det i utgangspunktet en knallbra motor (6.0 Powerstroke ) men så er det jo endel problemer med de som jeg nå har funnet ut. For å få ned avgassene er det montert EGR. Det vil si at eksosen går gjennom en kjøler for så å bli forbrent en gang til. Dette har nå de fleste biler, og det er endel problemer med systemet. Etter en stund blir det mye drit i ventilen som skal åpne og lukke systemet. (EGR Valve) at den slutter å virke som den skal. Dette er et av problemene med denne motoren. Et annet er boltene til toppen. De er litt svake så etter en stund ryker toppakning. For min del skjedde dette ca 1 mnd etter at jeg kjøpte bilen. Den står nå på verksted og det blir en kostnad på ca 40.000.- Det jeg nå gjør er å montere et såkalt EGR delet kit som jeg har bestillt fra USA og jeg bytter til bedre toppakning. Jeg har også bestillt ARP bolter som anbefales av powerstrokehelp.com. Et annet problem med motoren er turboen. Det er en variabel turbo som gjør at det er godt med trykk fra bortimot tomgang. Her samler det seg mye koks og skit fra eksos og da vil ikke de variable skovlene bevege seg. Da vil det komme for mye trykk ut når du gir gass og dette kan igjen gi for høyt for slanger og f.eks. intercooler. Jeg skal demontere eksossiden å gjøre rent når bilen er på verksted. Det som sies på powerstrokehelp.com er at man skal montere EGR delete kit, bytte toppakninger og bytte til ARP bolter. Dette har jeg som sagt nå bestillt og bilen skal begynnes på første uke i januar. Begge toppene blir sendt inn for trykktesting og full sjekk når de er av. 6.0 har aluminiumstopper i motsetning til 7.3. Derfor ønsker jeg å sjakke toppene før de blir montert igjen. Etter det jeg vet har ikke motoren vært veldig varm for det eneste som skjer nå er at kjølevannet kommer ut av ekspansjonstanken. Lokket der slipper ut trykk ved 16 PSI (1,1bar) og det er dette som er mitt store problem. Toppakningen er røket, men ikke så gale at det kommer vann i eksos. I stedet så blir det altså høyt trykk i kjølesystemet. Ellers så ser jeg at noen skriver at den ikke er noe særlig å kjøre. Der vil jeg si meg uenig. Jeg synes den er god å kjøre, og spesielt hvis jeg skal kjøre et stykke. Til småkjøring blir det kanskje litt stort men det er ikke noe problem for min del. Den bruker jo litt diesel selvsagt men så er det faktisk en V8 på 6 liter og 330 hk i en bil som veier 3.1 tonn Får håpe motoren holder når alt er fikset :-)
×
×
  • Create New...