Jump to content

Mondola

Gjest
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Mandal
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

Mondola's Achievements

Trehjulssykkel

Trehjulssykkel (1/6)

  1. Fikk byttet sensoren. Plundret litt, det var jo ganske trangt. Måtte kople fra gir-stagene fra stanga. Men fikk på plass den nye brukte og da forsvant feilmeldingen :-) Under 1500 kr alt i alt, føler jeg slapp billig da, bare sensoren kostet jo over 8000 kr ny! Sensoren kalles ESP-sensor hos huggerne.
  2. Takk for tilbakemelding! Har demontert deksel rundt girstang + sidedeksel for å lese av typebetegnelsen (Bosch 0 265 005 236, 1S7T-14B296-AD), ser jo overkommelig ut å få byttet den. Fikk bestilt en ny brukt hos Bil1Din for 850,- + frakt. Fant vel to stk på det søket jeg gjorde hos huggere, så det er nok ikke så mange av dem ennå. Så nå håper jeg bare at feilkoden forsvinner hos meg også når den er byttet!
  3. Nå virker det som det ikke dørene som er problemet på din bil, men jeg hadde problemer med lekkasje og fuktig teppe på den ene siden. Trodde først det var noe galt med pakningene. Det viste seg at det var plastfolien som sitter bak dørpanelet som hadde løsnet. Den er limt med en slags fugemasse og skal sørge for at vann som kommer inn fra yttersiden ikke kommer inn i bilen med renner ut gjennom dreneringen i bunn av døren. Limte dette på nytt og jeg ble kvitt problemet.
  4. På min Mondeo 04 115 TDCi begynte lampene for ABS og ESP å lyse etter en kraftig oppbremsing. Jeg har nå vært på et verksted for å få en diagnose og den gir feilkode C1279, Yaw rate sensor and lateral accelerometer circuit failure. På norsk skulle det bli feil på kursstabilisatoren eller noe sånt. Har funnet ut at den sitter montert midt-konsollen foran girspaken. Jeg lurer på om det er noen som har hatt tilsvarende feil og om det er noen som har byttet denne? Erfaringer? Må det gjøres noen programmering eller re-setting i etterkant? Pris på original sensor er ca 8000,-. Kan man få tak i slike sensorer uoriginalt eller hos en hugger?
  5. Litt gammel tråd det her, men siden jeg hadde liknende problem som jeg fikk løst, poster jeg problem/løsning her. På min Mondeo 2004 kombi ville ikke bakluka gå i lås, den bare lå nedpå. Det var ingen lyd fra låsemotoren når jeg trykket på knappen i håndtaket (microbryteren) eller bryteren inne på førerplassen. Jeg tok av panelet og tok ut låsekassa. Det viste seg at motoren, som nok egentlig bare er en fjærbelastet elektromagnet, hadde kilt seg i ytre stilling slik at lukkemekanismen ikke ville gå i lås. Tenkte at jeg måtte kjøpe ny, men av nysgjerrighet begynte jeg å åpne sveisen på plastkapslingen. Dermed løsnet spindelen litt slik at den gikk inn av fjærbelastningen.Koplet 12 V på kontakten og den gikk helt fint! Da var det bare å smøre opp med litt tynn olje og sette det i sammen igjen. Hvis knappen inne i bilen virker, men ikke på luka, vil jeg tro microbryteren er defekt.
×
×
  • Create New...