Jump to content

DagArne

Gjest
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

About DagArne

 • Rank
  Sykkel

Medlemsinfo

 • Bosted
  oslo
 • Medlemskort
  Tilsendt i posten og digitalt
 1. er vel vanskelig å anslå hvor mye jeg vil få tilbake hvis jeg velger kontanter og reparerer bilen selv.?
 2. Transit 2006, 110T300 Hvordan vurderer forsikringsselskapet skader? Den sto parkert i gata da en henger sklei inni meg. skadet hjørnet. Hvordan vil eksisterende skader som ødelagt bremsecaliper, EGR ventil og får ikke låst bilen lenger. blir vurdert opp i mot skaden? Hadde tenkt å få den fikset til EU-kontroll . Dette er ting jeg hadde tenkt å fikse selv før EU-kontroll, Men siden bilen fikk en smell så vet jeg ikke om jeg gidder. Kan de gi den kjøreforbud pga ene bremsekaliperen? tror kanskje rammevangen har fått en smell også hvor mye kan jeg regne med å få tilbake? skaden er taksert av verksted ( ikke forsikring) til ca 20-25 tusen. Har kostet på den 30 tusen de siste tre årene.
 3. Ford Transit 110T300, 2006 modell To ting. Hadde den på verksted for å bytte drivreima på bilen. Noen dager etterpå så begynner rød bremselyslampe å lyse, den med to bremseklosser og en sirkel med utropstegn.. Når jeg bremser så virker det som den ikke bremser på høyre side der drivreima er bilen drar til venstre. Kan de ha demontert noe på bremsene for å få bytta drivreima? Kan det komme luft inn i bremsesystemet uten at noe blir demontert? Er maksnivå på bremseveske. Har sjekket nivået på bremseveske, men kan trå pedalen nesten i bunn og bremsene tar ikke sånn som de skal. Tar mest på venstre side. Hjelper å pumpe når jeg står stille. e Kan de ha kommet luft inn i bremsene? Se bort i fra den gule lampa, den vet jeg hva er. Er Transit sånn bil der jeg må bytte masse deler vært år for å holde den på veien, kostet på den flere tusen i året etter EU-kontroll siden jeg kjøpte den. Får jeg ikke lagt ved bilder her?
 4. Har spurt 4 stykker i sverige og fått ca samme svar. Ja, er jo inkludert mva på arbeidet. Får jo tilbake svensk Mva og må betale norsk.
 5. Er det avhengig av hvilken bil jeg har om det lønner seg å dra til Sverige eller ikke? Har en Transit 2006 jeg skulle ha byttet noen deler på. Trodde det skulle være forskjell i prisen mellom Norge og Sverige, men de tilbudene jeg har fått er omtrent like på verksteder i Norge og Sverige. bytte hjullager, bremseskiver foran og kaliper.
 6. Ingen som har forslag til hva det kan være og løsning?
 7. Når jeg bruker fjernkontrollen til å låse opp så klikker det bare i låsen, den låser ikke opp. Akkurat som det er noe som henger fast. Må trykke noen ganger på lås opp knappen for å få låst den opp. Den fungerer fint når jeg skal låse, men ikke låse opp. Får ikke brukt nøkkel i nøkkelhullet da en fjær er røket i låsen så er avhengig av at fjernkontroll er i tipp topp stand. Noen som har en ide om hva det kan være og hvordan fikse det? Har søkt på dette forumet og andre, men ikke funnet noe som ligner på problemet mitt.
 8. Så jeg vil tappe strømmen av batteriet selv om jeg kjører med andre ord.
 9. Jeg trenger litt frysekapasitet i bilen min. Tenkte å skaffe meg et fryseskap av denne typen brukt f.eks: http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/fryser/MUF48W13E/matsui-fryseskap-muf48w13e-84-cm#tab-specs og kjøpe en omformer f.eks. denne: https://www.bildeler.no/12v-utstyr/ford/transit-kassevogn-/D/2007/QVFA/?Vare=27252. Billigere enn å kjøpe en fryser som går på 12v. Har et 80amp batteri i bilen og tenker å bruke vanlig strøm fra nettet for å fryse ned fryseren først. Det som skal nedi er allerede frossent. Brukes kun når bilen går. Vil dette fungere til vedlikeholde temperaturen i fryseren eller vil det tappe batteriet uansett om motoren går?
 10. Beklager, var litt rask der. Det er en Ford Transit 110T300, 2006 modell Skal huske biltypen neste gang jeg skriver noe. Får ikke endret overskiften desverre.
 11. Det er en Ford Transit 110T300, 2006 modell 1.1.14 Bremsetromler, bremseskiver e) Mer enn 25 % rust på en side av bremseskive, Begge sider, bak 6.1.7 Drivverk g) Støvmansjett mangler eller er defekt, Høyre, ytre foran Noen som har forslag til hvor jeg kan finne billige deler? Ford ville ha 12000 bremseskiver og + 4000 for mansjett tror han sa det kunne inkludere hjullager. Ser på delene at de er svindyre hos mekonomen. Fikk tips om at det kanskje måtte skiftes mye mer enn bare skivene. Skifter verksteder deler jeg har kjøpt inn selv? Er det noe å spare på å kjøpe fra utlandet? Noen som har forslag til verksteder som kan gjøre dette rimeligere? Fått tilbud fra et ikke merkeverksted om 4400 for bremser og 1200 for mansjett inkl alt. Rart det er så himla stor forskjell?
 12. Er ikke så mye rust. har kommet i skjøtene og en del i motorrommet Tror jeg skal satse på den sanden som er lett tilgjengelig.
 13. Takk for tipsene. Gjør jeg dette så holdes rusten i sjakk noen år. Er det stålplast primer du mener ? http://www.hagmans.se/no/rustbeskyttelse/rustbeskyttelse-primer/e/11160/stalplast-primer-ca/ Må finne en rondell i vanlig butikk. Ser ikke ut som IDG er så lett å få tak i for vanlige folk. Blåaktig plate kommer av å bruke Cantrust? Er det samme hvilken sand jeg bruker? ser Torshov har Olivinsand.
 14. Ser at det er begynt å bli litt rust i kanaler og i motorrommet på min Ford Transit. Er ikke hull enda så vil ta det før det blir for ille. Motorrommet begynner å se litt for ****** ut. Har lest at jeg kan blande Arcanol og Owatrol og ha på det 50-50 forhold, men må jeg fjerne all rust eller kun løs rust? Har sandblåse apparat hvis det fungerer eller bare skrape vekk løs rust og ha på avfetting før Arcanol owatrol? Hvordan gjør jeg det inni kanaler? Er ikke så nøye med finishen da det er motorrom og under bilen. Har tenkt å beholde bilen noen år da jeg bruker den i et prosjekt så greit å holde rusten i sjakk til bilen er tjent inn ivertfall.
 15. Ok, da skal jeg se en gang til
×
×
 • Create New...