Jump to content

DagArne

Gjest
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by DagArne

 1. er vel vanskelig å anslå hvor mye jeg vil få tilbake hvis jeg velger kontanter og reparerer bilen selv.?
 2. Transit 2006, 110T300 Hvordan vurderer forsikringsselskapet skader? Den sto parkert i gata da en henger sklei inni meg. skadet hjørnet. Hvordan vil eksisterende skader som ødelagt bremsecaliper, EGR ventil og får ikke låst bilen lenger. blir vurdert opp i mot skaden? Hadde tenkt å få den fikset til EU-kontroll . Dette er ting jeg hadde tenkt å fikse selv før EU-kontroll, Men siden bilen fikk en smell så vet jeg ikke om jeg gidder. Kan de gi den kjøreforbud pga ene bremsekaliperen? tror kanskje rammevangen har fått en smell også hvor mye kan jeg regne med å få tilbake? skaden er taksert av verksted ( ikke forsikring) til ca 20-25 tusen. Har kostet på den 30 tusen de siste tre årene.
 3. Ford Transit 110T300, 2006 modell To ting. Hadde den på verksted for å bytte drivreima på bilen. Noen dager etterpå så begynner rød bremselyslampe å lyse, den med to bremseklosser og en sirkel med utropstegn.. Når jeg bremser så virker det som den ikke bremser på høyre side der drivreima er bilen drar til venstre. Kan de ha demontert noe på bremsene for å få bytta drivreima? Kan det komme luft inn i bremsesystemet uten at noe blir demontert? Er maksnivå på bremseveske. Har sjekket nivået på bremseveske, men kan trå pedalen nesten i bunn og bremsene tar ikke sånn som de skal. Tar mest på venstre side. Hjelper å pumpe når jeg står stille. e Kan de ha kommet luft inn i bremsene? Se bort i fra den gule lampa, den vet jeg hva er. Er Transit sånn bil der jeg må bytte masse deler vært år for å holde den på veien, kostet på den flere tusen i året etter EU-kontroll siden jeg kjøpte den. Får jeg ikke lagt ved bilder her?
 4. Har spurt 4 stykker i sverige og fått ca samme svar. Ja, er jo inkludert mva på arbeidet. Får jo tilbake svensk Mva og må betale norsk.
 5. Er det avhengig av hvilken bil jeg har om det lønner seg å dra til Sverige eller ikke? Har en Transit 2006 jeg skulle ha byttet noen deler på. Trodde det skulle være forskjell i prisen mellom Norge og Sverige, men de tilbudene jeg har fått er omtrent like på verksteder i Norge og Sverige. bytte hjullager, bremseskiver foran og kaliper.
 6. Ingen som har forslag til hva det kan være og løsning?
 7. Når jeg bruker fjernkontrollen til å låse opp så klikker det bare i låsen, den låser ikke opp. Akkurat som det er noe som henger fast. Må trykke noen ganger på lås opp knappen for å få låst den opp. Den fungerer fint når jeg skal låse, men ikke låse opp. Får ikke brukt nøkkel i nøkkelhullet da en fjær er røket i låsen så er avhengig av at fjernkontroll er i tipp topp stand. Noen som har en ide om hva det kan være og hvordan fikse det? Har søkt på dette forumet og andre, men ikke funnet noe som ligner på problemet mitt.
 8. Så jeg vil tappe strømmen av batteriet selv om jeg kjører med andre ord.
 9. Jeg trenger litt frysekapasitet i bilen min. Tenkte å skaffe meg et fryseskap av denne typen brukt f.eks: http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/fryser/MUF48W13E/matsui-fryseskap-muf48w13e-84-cm#tab-specs og kjøpe en omformer f.eks. denne: https://www.bildeler.no/12v-utstyr/ford/transit-kassevogn-/D/2007/QVFA/?Vare=27252. Billigere enn å kjøpe en fryser som går på 12v. Har et 80amp batteri i bilen og tenker å bruke vanlig strøm fra nettet for å fryse ned fryseren først. Det som skal nedi er allerede frossent. Brukes kun når bilen går. Vil dette fungere til vedlikeholde temperaturen i fryseren eller vil det tappe batteriet uansett om motoren går?
 10. Beklager, var litt rask der. Det er en Ford Transit 110T300, 2006 modell Skal huske biltypen neste gang jeg skriver noe. Får ikke endret overskiften desverre.
 11. Det er en Ford Transit 110T300, 2006 modell 1.1.14 Bremsetromler, bremseskiver e) Mer enn 25 % rust på en side av bremseskive, Begge sider, bak 6.1.7 Drivverk g) Støvmansjett mangler eller er defekt, Høyre, ytre foran Noen som har forslag til hvor jeg kan finne billige deler? Ford ville ha 12000 bremseskiver og + 4000 for mansjett tror han sa det kunne inkludere hjullager. Ser på delene at de er svindyre hos mekonomen. Fikk tips om at det kanskje måtte skiftes mye mer enn bare skivene. Skifter verksteder deler jeg har kjøpt inn selv? Er det noe å spare på å kjøpe fra utlandet? Noen som har forslag til verksteder som kan gjøre dette rimeligere? Fått tilbud fra et ikke merkeverksted om 4400 for bremser og 1200 for mansjett inkl alt. Rart det er så himla stor forskjell?
 12. Er ikke så mye rust. har kommet i skjøtene og en del i motorrommet Tror jeg skal satse på den sanden som er lett tilgjengelig.
 13. Takk for tipsene. Gjør jeg dette så holdes rusten i sjakk noen år. Er det stålplast primer du mener ? http://www.hagmans.se/no/rustbeskyttelse/rustbeskyttelse-primer/e/11160/stalplast-primer-ca/ Må finne en rondell i vanlig butikk. Ser ikke ut som IDG er så lett å få tak i for vanlige folk. Blåaktig plate kommer av å bruke Cantrust? Er det samme hvilken sand jeg bruker? ser Torshov har Olivinsand.
 14. Ser at det er begynt å bli litt rust i kanaler og i motorrommet på min Ford Transit. Er ikke hull enda så vil ta det før det blir for ille. Motorrommet begynner å se litt for ****** ut. Har lest at jeg kan blande Arcanol og Owatrol og ha på det 50-50 forhold, men må jeg fjerne all rust eller kun løs rust? Har sandblåse apparat hvis det fungerer eller bare skrape vekk løs rust og ha på avfetting før Arcanol owatrol? Hvordan gjør jeg det inni kanaler? Er ikke så nøye med finishen da det er motorrom og under bilen. Har tenkt å beholde bilen noen år da jeg bruker den i et prosjekt så greit å holde rusten i sjakk til bilen er tjent inn ivertfall.
 15. Ok, da skal jeg se en gang til
 16. Løste det med å ringe Viking som dirka opp låsen kosta 500,- Han på verkstedet mente det var ei fjær i låsen som var ødelagt som var årsaken til at jeg ikke fikk brukt nøkkel til å låse opp.Hele låsegreia er støpt i et stykke så må bytte ut alt antar jeg hvis jeg skal bruke nøkkel og ikke fjernkontroll til å låse opp. Da har jeg lært til neste gang å starte bilen oftere. Det må være to batterier på den bilen? et for motor og et for alt annet, men har ikke funnet andre batteriet.
 17. På fjernlås nøkkelen er det et symbol med to låser. klikker jeg på den to ganger så dobbellåser jeg bilen. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det jeg heller.
 18. Skal prøve å dirke opp låsen i morgen. Går ikke det så får jeg vente til neste helg å ta med meg reserve nøkkelen. Typisk nok så ligger den i leiligheten der jeg jobber.
 19. Takk for tipsene, Kan det være batteriet i nøkkelen som er utladet? Jeg låste bilen før jul med å trykke to ganger på låseknappen på nøkkelen. Blir den ikke da låst så det blir vanskelig å dirke den opp?
 20. Jo har nøkkel til bilen, men skjer ingenting når jeg prøver nøkkelen i førerdøra. Er kun på førersiden det er nøkkelhull Har satt den til lading nå, takk grcossie for tipset. Skal ut å sjekke etterpå. Er ikke dørlåsen mekanisk på disse?Er ganske mildt her i dag så låsen kan være frosset allikevel.
 21. Transit 110T300 har stått litt lenge nå og har flatt batteri. Hvordan kommer jeg meg inn i bilen når det er elektronisk lås på den? Batteriet er jo typisk nok under førersetet. Er det noe tilgang til batteri enten under eller i motorrommet? kikket men så ikke noe sted å sette på kabler Sentrallåsen via nøkkel fungerer ikke ,kommer ikke en lyd når jeg bruker det, og når jeg bruker nøkkel i nøkkelhullet så bare klikker det litt. Er mildt her i dag så låsen er ikke frossen.
 22. Det fungerer bra selv med full varebil? Var redd for at varer i varerommet skulle sperre for signalene fra kameraet.
 23. Har en Ford Transit 2006-07 modell varebil jeg ønsker å montere ryggekamera på. og kanskje sidekamera til høyre. Sliter litt med å velge kamera til den. Noen som har forslag til valg av skjerm og kamera? Hvordan montere det bak for at det skal se litt proft ut? takmontert eller skiltmontert? Hvis jeg borer hull i taket for å tilpasse et takmontert kamera vil det da begynne å ruste lett der jeg har hull?
 24. Hei Er det noen som kan si litt om denne bilen før dagen er omme? Den selges av et større firma som har tatt alle servicer på bilen hos merkeverksted. Problemet med den er at for å rygge så må jeg holde girspaken i revers ellers hopper den ut av posisjon. ellers er bilen fin. Jeg sliter også litt med å finne deler til akkurat 2005 modellen? passer girkasser til andre årsmodeller denne bilen? Tror det er et greit kjøp til den prisen, men er skeptisk til girkasseproblemet.
×
×
 • Create New...