Jump to content

JoarV

Gjest
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Møre og Romsdal
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

JoarV's Achievements

Sykkel

Sykkel (2/6)

  1. JoarV

    Hoppende turtall

    Har du vært innom et bilverksted, og via diagnoseutstyr eller feilkodeleser fått kjørt en sjekk? Hvis ikke, så anbefaler jeg å bruke litt penger på denne kontrollen. Jeg hadde samme problemer som deg med ujevnt turtall. På verkstedet fant de ut at en eller annen ventil i manifoljen ikke funket som den skulle. Ventilen ble byttet, og problemet forsvant + mindre drivstoff-forbruk.
  2. Det stemmer - det skal normalt være slik. Via lokalt bilverksted og Ford-forhandler, fant de ut at det er en modul som styrer tennings-stabilisatoren, som er defekt. Dennne feilen gir følgeproblemer på flere andre områder. Delen skal byttes på mandag.
  3. Da begynner det å se ut som om nye kartoppdateringer vil bli tilgjengelig: http://www.ford.no/Eie-en-Ford/SYNC-og-Bluetooth-Support/sync-3-navigasjonssystem Må sjekke dette i løpet av helga, eller neste uke, da jeg ikke vet om Ford forhandlerne og verkstedene er oppdatert.
  4. Jeg fikk til forhåndslagring på "Block 5a" med stasjonsnavn, men så kommer det bare nummer på resten av knappene, og får ikke lagret med stasjonsnavn. Muligens må man hente teksten/navnet via "source" ? Jeg kom nå over en nettside som muligens beskriver "steg for steg" hvordan man går frem. Link her: http://www.ford.no/Eie-en-Ford/SYNC-og-Bluetooth-Support/SYNC3-med-AppLink Jeg lever vel opp til ordtaket - Å lese instrukssjonsbøker, er bare for pyser.
  5. Ok -skal teste i morgen på dagtid.
  6. Ja, gjelder knappene nederst i skjermbildet - Dab+ radio. Ellers står det "Block5A". Muligens noe med forhåndsinnstall. av radiokanaler? De ble nok vekkstilt da vi prøvde å scanne for nye kanaler. Noen som vet å få stilt dette tilbake?
  7. Gjelder Kuga 2017 modell med sync3. "Knappene" viser bare tall - er noe feil, eller er det slik på andre biler også? Klikker man "stasjoner" får man frem kanallistene. (Har prøvd å legge til bilder her, men er visstnok feil format.)
  8. Takker for informasjon. Google maps ser veldig bra ut. Innen samme tema har Ford Norge sendt følgende info. til meg i dag: "Hei Joar. Løsningen de har hatt for Sync3 i USA hvor man kan oppdatere gratis via USB vil komme til Europa innen kort tid. Har dessverre ingen dato på stående fot. Hold følge med vår hjemmeside Mvh Ford Norge".
  9. Jeg har SYNC 3 i bilen - programvareversjon 2.2, Navigasjonskartet med versjon EU 4 15. Gracenote versjon: 1.1.1.794 (EU-0010). Finner ikke sync3 adressa, så bruker jeg mobilen. Som tidligere nevnt høyere oppe her i tråden, så må man først innstallere "TomTom Go mobile - gps trafikk" i mobiltelefonen. Så kjører man sjekk av tilgjengelige oppdateringer for Scandinavia og evt. innstallerer den. Søk så opp navn og adresser, via appen i mobilen hvor en skal til. Trykk på tegnet bak adressa i mobilen Gå inn i skjermbildet i NAVI og søk opp adressa og lagre. GPS-en i bilen skal da ha lagt adressa inn i "Favoritter". Dette blir da en fungerende og midlertidig løsning, inntil Ford legger ut kartoppdateringer "offentlig" evt. med pinkode for Ford-eiere. Jeg bor i ferje fylket Møre og Romsdal, og bruker GPS mest til å vurdere hvilken ferje jeg når med vettug fart. Her har Vegvesenet bygget Tresfjordsbrua, som sparer bilistene ca. 20-25 min. og Vågstrandstunnelen, som mest er et rassikringstiltak, men korter også ned kjøretiden. Disse tiltakene har ikke kommet inn i NAVI-kartene, selv om det er en god stund siden de stod ferdige og åpnet.
  10. Ok - passer dem til alle Ford modeller? I såfall - hvordan får man bestilt dette, og til hvilken pris? Jeg kan ikke se at NAVI-enheten i 2017 modellen har inngang for sd-kort - kun cd-plate. Når det gjelder appen "TomTom Go mobile", får man også oppdateringer med varsel av fotobokser for hele Scandinavia, om man ønsker å innstallere dette i NAVI-kartet.
  11. PROBLEMET ER FORELØPIG LØST.! l løpet av helga, har vi kjørt 45 mil tur/retur til en konfirmasjon. Før turen startet, fant jeg ut hvordan man får brukt appen til TomTom "Go mobile" opp imot NAVI. Jeg lastet inn appen til min mobil(gratis), oppgraderte mobilen og kartet for Scandinavia, og fant adressene vi skulle til i løpet av helga. TomTom oppgraderer kartene minst en gang pr. uke, og gjør dem tilgjengelig fra egen app. til nedlasting og installasjon. Søkte opp adressen vi skulle til via mobilen. Koblet mobilen til NAVI via Bluetooth, og klikket på tegn bak adressa i "Kontakter". Skriv adressa, og trykk "søk". Klikket så "lagre" eller "Velg som destinasjon" på NAVI. Adressa blir lagret inn under "Favoritter" og "Nylige reisemål" på NAVI. Det neste nå blir å se om rutevalg kan gjøres "Via" ønskede veier. Ellers må man ha Sync3. Jeg har mobil med OS fra androide. Jeg vet ikke om andre OS kan brukes. God tur!
  12. Jeg klarer ikke helt å forstå admins vurderinger av oss Ford-eiere inne her. Når man ikke er fornøyd med bilen man akkurat har kjøpt til over 1/2 million, forstår jeg ikke helt hvor trehjulssykkelen kommer inn? Joda artig er vel den, men etter nærmere 50 år på veien uten skader, så synes jeg ikke beskrivelsen er ok. Har sett altfor mange tragiske trafikkulykker i årenes løp, med store personskader og død. Å komme først til en traffikkulykke, er veldig tøft å takle. Så vennligst fjern trehjulssykkelen fra min id. I såfall hvor mange innlegg må jeg skrive, for å komme over i bilistens grupper?
  13. Takker for tilbakemelding. Ja, det er uforståelig at passasjersetet ikke er elektrisk. Det var det på begge setene foran i S-maxen jeg hadde. Ellers savner jeg muligheten til å lagre førerseteinnstillingen til 4 personer, slik det var i S-maxen. Ett trykk på seteinnstillingen, og setet justerte seg selv til forhåndslagringen. Jeg sendte melding til Ford Norge i går kveld vedrørende manglende kartoppdateringer. Jeg fikk akkurat svar på meldingen: "Hei. Jeg skal videreformidle dine innspill. Det kommer mer informasjon om kartoppdateringer nærmere sommeren. Sync3 støtter også Apple Carplay hvis du har en Iphone 5 eller nyere. Da kan du også bruke kartfunksjonen der inntil videre. Beklager at jeg ikke kan være mer presis. Mvh Ford Norge."
  14. Ford burde hatt bedre service i fht. oppdateringer av kartversjoner. Slik har det vært i over ti år nå. Derfor må man bruke egen GPS fra TomTom eller Garmin for at en har en oppdatert GPS. I tillegg får man tilgang til fotobokser. Nå leveres nye Ford biler med SYNC3. Men ingen oppdateringer ligger inne der etter 2015. Nå har Ford inngått avtale med TomTom for levering av biler med oppdaterte kart. Men det er ingen info fra Ford til oss Ford-eiere! Jeg sendte en melding til Ford Norge i går kveld angående manglende kartoppdateringer, og fikk følgende tilbakemelding i dag: "Hei. Jeg skal videreformidle dine innspill. Det kommer mer informasjon om kartoppdateringer nærmere sommeren. Sync3 støtter også Apple Carplay hvis du har en Iphone 5 eller nyere. Da kan du også bruke kartfunksjonen der inntil videre. Beklager at jeg ikke kan være mer presis. Mvh Ford Norge."
×
×
  • Create New...