Jump to content

Hardangermannen

Gjest
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

About Hardangermannen

 • Rank
  Ford
 • Birthday 10/12/1965

Medlemsinfo

 • Bosted
  Hardanger
 • Medlemskort
  Tilsendt i posten og digitalt

Contact Methods

 • Hjemmeside
  http://www.hardangermannen.com
 • Skype
  Hardangermannen

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Strandebarm
 • Interesser
  Foto, natur, motor, politikk og div. annet.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei.... Min far har hatt noen Pequot Partnere med 4 x 4 som alle har hatt sine tekniske problemer. Han ønsker seg en ny Postman Pat /kasse bil men brukt da privat bilen til mine foreldre er ein forholdsvis ny Suzuki S4. Er Ford Transit Connect fra ca 2006-2010 til max 40 000,- kr ein bra bil? Kva er svakheitene på desse og korleis er Ford sin bil i forhold til andre merker?
 2. Ihht verksted bytta dei sensor ved hjullager skifte... eg kjøpte ny sensor som dei byttet ved andre gong bilen var inne for problemet. Så det er tredje sensoren, inkl. original sensor som nå er montert i siden November 2017
 3. Takker. Då har eg hatt rett..... måtte berre sjekke...... For på fredag så er bilen inne for tredje gang siden hjulagerbytte på høgre framhjul.... Ingen problem før byttet.... men konstant problem etterpå. Kan eg spørre om kva som er mest sansylig feil etter 3 gonger + ein kjapp gong inne der deitrykkluft rensa sensor holet. .... kan være det som er feilen ?....Hadde eg hatt presse til å skifte lager så hadde eg vel gjort det sjøl etterkvart.
 4. Akk, ja..... Verksted tok jobben igjen og kostnader på seg........ Systemet fungerte i 2 veker og så etter det så har det vært ABS feil på det samme hjulet meir eller mindre konstant etterpå..... Nå skal bilen inn igjn på Fredag 06.04.18. Noko av tida som har gått er at bilen er parkert i to veker i slengen når eg er på jobb offshore. Men dette er byrja å bli forbanna irriterende. Spørsmål: Eg har oppfatta det slik at ABS sensor-ringen er integrert i hjullageret, inner-ringen. Snakka med ein kar som meinte at mangemerker bruker ein Sensor ring som er ein egen komponent. ????
 5. Bilen skal inn neste Torsdag...... Har fått deler fra Tyskland.... 4 x bremseskiver skal byttes da dei som er på nå har kast og det etter berre 8 mnd. Kjøpte Brembo fremme og Bosch skiver bak. Ny ABS sensor og så en Ny fjær på høyre side fremme må byttes sammen med endeledd på samme hjuloppheng.
 6. Sulfatering i batteriet pga for lav ladespenning? Har blitt fortalt at 2012 modellene har elendige likerettere på Bosch dynamoene
 7. Tusen takk Ufattelig bra og kjekt at det endelig er nokon som svarte og det med eit vetig svar. Snakka med versted idag....om å sjekke om lager er pressa langt nok inn. Ser at om eg kjem til med handa på sensor og beveger litt i den så går ofte feilen bort for en kortere tid. Da fungerer alt som det skal. Kjempe bra og 100 poeng til deg som gadd svare. Holdt på å snike meg inn på et Volvo eller Mazda forum
 8. Fungerer ikke lengre. Enten er det kontaktproblem på sensor, skade på magnet-ringen på det nye lageret eller at det nye lageret ikke er presset langt nok inn mot kanten i hjulhubèn... slik at avstanen mellom sensor og ringen på lageret er akkurat noen tiendedeler for stor.......
 9. Fikk bytta hjullager og ABS sensor på høyre framhjul for ei tid siden. Fikk vite at sensor føler på lameller/flagg på innerside av hjullager. Etter bytte av lager og sensor så faller sensor ut i tide og utide. Særlig i dag på en fjellvei, bratt, glatt og smal vei. Hadde da kun drift på ett eineste framhjul. Ingen drift på dei resterende 3 hjul. I tillegg så forsvant ABS funksjonen på alle 4 bremser. Noen formeining om årsak til at denne sensoren mister tellingen? Er det mulig at hjullager kan være montert på en slik måte at det ikkje er presset inn langt nok og dermed blir avstand mellom ABS sensor og den delen av lageret som flaggene sitter blir for stor? I perioder fungerer systemet. Det er også kun den nye sensoren som fusker. Kan ikkje kjøre på glatta med kun trekk på et hjul og manglende ABS funksjon på bremsene. Ser at etter å starte opp motor så viser abs feil lampen.... men da har eg faktisk 4 hjulstrekk og abs bremser....men når eg passerer , ca 20 km/t så kommer antispinn lyset på i tillegg og da kobler den ut systemene.
 10. Byttet for et år siden alle 4 bremseskivene, ukjent fabrikat. Nå er det vel meir eller mindre kast i samtlige, mindre et år etter byttet. Har funnet endel leverandører/ merker som leverer bremseskiver. Går for coatede skiver. Kva for merker er å foretrekke? Hvilke merke er orginal leverandør? NK Febi Bilstein Bosch Metelli Optimal TRW Vaico Triscan Mapco ABS Abe Jp Group Brembo Metzger Jurid Blue Print Zimmermann Cifam Barum Textar Topran Delphi Ate Ferodo Fremax Stark Hella For å nevne produsenter som produserer bremseskiver til Ford Kuga 2012 modell.
 11. Endet opp med Monroe fjær+ ABS sensor av merket ABS.
 12. Ser på ny framfjær til min 2012 Kuga. Autodeler. Er flere produsenter. Orginal merket er? Er det merker eg bør unngå og hvilke er anbefalt?
 13. Verksted tok ut sensor. Rengjort i hullet og montert tilbake sensor. Etterpå fungerer det.
×
×
 • Create New...