Jump to content

Mandiras

Gjest
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mandiras

  1. Hei! Mistenker at vindusregulator i passasjerdøra synger på siste verset (den synger i alle fall på noe, og spesielt vakkert er det ikke). Ser man får kjøpt ganske rimelige regulatorer, eventuelt reparasjonssett fra Storbritannia. Da er det som regel oppgitt om de passer til dør på høyre/førerside eller omvendt. Er det da høyre/venstre som har noe å si, eller førerdør vs. passasjerdør? Altså: hvilken "britisk" side matcher høyre framdør på min norske, venstrestyrte Mk3?
  2. Da er vi på bølgelengde 🙂 Ser ut som dette er del av sensoren på de som selges på nett, ja.
  3. Dette kan absolutt være interessant på et tidspunkt, men det er noen andre deler av puslespillet jeg må finne ut om lar seg reparere i første omgang. Sender PM om det blir aktuelt, men det er nok ikke hensiktsmessig å holde den av for min skyld. Ser sensorene som ligger på Eurodel o.l. har litt ulike utforminger. Kan disse likevel kobles rett på ledningen til det originale systemet, slik at bare de enkeltsensorene som er skadet trenger å byttes? Du tenker på den store ringen?
  4. Prøver å bli klok på hva du refererer til her. Slik ser altså en uskadet sensor ut: Her er det da en sirkel i midten, med en smal ring rundt, og en stor, (litt ujevn) ring som antagelig kun er en overgang for å passe inn i fangeren. Mener du da at at den innerste delen må være hel, mens den lille (midterste) ringen ikke er nødvendig for at sensoren skal fungere? Forstår det da slik at hele sensoren må byttes når man kan se hele den svarte/grå delen, som her:
  5. Dekselet foran sensoren (det som er lakkert i fargen til støtfangeren) er knust eller borte ved 2 av sensorene. Må det være til stede for at sensoren skal fungere som normalt?
  6. Liten oppdatering. Sitter naturlig nok i bilen når den brukes, og hadde ikke oppdaget at ryggelyset ikke fungerte. Etter bytte av ryggelysbryter piper parkeringssensoren i øst og vest, som forventet. Diagnosesystemet melder om problem med sensoren jeg forventet (se tabell i linken i første post). Skal se om jeg får gjort noe med sensoren når tiden og motivasjonen melder seg.
  7. Har en Mondeo mk3 utstyrt med parkeringssensor som er ute av drift, dvs. Systemet lager ingen lyder over hodet, ref. https://www.fordwiki.co.uk/index.php?title=PDC_Park_Distance_Control Tror det er sannsynlig at en av sensorene må skiftes, men i første omgang må selve systemet opp og gå (Dvs. Slik at en hører varseltoner). Litt usikker på hvordan jeg skal gå fram for å feilsøke dette Wikien er litt for overfladisk til å være til hjelp. Utgangshypotesen var at tidligere eier har skadet en sensor, og «løst» problemet ved å koble ut hele systemet for å slippe varsellyder i øst og vest. Fant riktignok en kontakt som var koblet fra kontrollmodulen, Den var i god stand og gikk fint på igjen, men det kommer fortsatt ingen tone når jeg setter bilen i revers. Usikker på hvilken stand kontakten under bilen mellom ledninga ut til sensorene og ledninga opp til «rommet» med kontrollmodulen er i. Den bærer preg av å ha hengt ved eksosrøret, men regner med at manglende kontakt ville medført varseltone, ikke et helt dødt system. Håper noen av dere har forslag til veien videre. Kanskje noen kan forklare funksjonen til de ulike kontaktene rundt kontrollmodulen? Ser 1 ledning som kommer opp fra sensorene under bilen, og 1 ledning som antagelig går videre til høyttaleren. Resten er kabelsalat jeg ikke forstår meg på.
  8. Vil anta at den har vært stasjonert i Stavangerområdet hele livet ja. Har ikke kjørt nordpå, men hørt rykter om at det er snøføre som gjelder der oppe. Tilnærminga med hevert var en veldig halvveis løsning, men hadde ønsket resultat i mitt tilfelle. Kjørte nok ikke motoren varm nok mellom flushes, slik at primært er det som var i ekspansjonstanken som er skiftet. Fikk ikke plass til mer enn 1,5 liter væske i ekspansjonstanken, men fylte opp med 1,5 liter konsentrat når vannet som ble pumpet ut var bortimot helt klart. Testet væska med måleinstrument etter et par dager og mil, der nåla pekte på -37 (dvs. Meget bra). Har dessuten inntrykk av at motoren når optimal driftstemp fortere nå.
  9. Ikke snakk om at jeg får løs jækelen. Tror det blir hevertpumpe fra ekspansjonstanken isteden. Burde ha ønsket effekt, muligens på bekostning av noen flere flushes.
  10. Takk, det hjelper! Men som nybegynner trenger jeg hvert eneste patent inn med teskje: - Skal ringen som klipsen sitter på løsnes fra manifolden under, eller fra røret over? - Løsnes den ved å skru, dra/skyve eller andre triks? Jeg klarer knapt å rikke den, selv når klipsen er løsnet.
  11. Skal skifte kjølevæske og har støtt borti samme problem som denne karen: http://talkford.com/community/topic/159851-noon-question-cant-find-the-rad-drain-plug-tdci-130/ Kort fortalt: radiatoren på denne bilen har ikke drain plug, så løsninga er å koble bunnslangen fra radiatoren. Jeg klarer imidlertid stadig ikke finne ut hvilken slange det er. Etter det lille jeg klarer å se uten å demontere halve motorrommet, kan røret i midten av bildet her være inn-slangen til radiatoren: Og det er kanskje ut-slangen som er koblet til denne plastmanifolden: Dersom det stemmer: Hvordan kobler jeg fra ut-slangen? Ser ingen clips her. Dersom det ikke stemmer: Hvor er den faktiske bunnslangen ifht. bildene? 2006 Mondeo TDCi 116 hk
  12. Kommer nok litt an på verktøyet man har. Skrallebittet jeg har tilgjengelig er såpass langt at toppen kommer akkurat der kontakten til trykksensoren er. Fikk uansett fint ut skrua med den kontakten ute av veien. Passerer bilen avgasskravene på EU-kontrollen med EGR plombert, eller fjerner dere plomberingen før EU-kontroll, dere som har gjort dette? Tror jeg satser på jevnlig rens i første omgang; plomberer hvis jeg går lei. Forøvrig må en vel ha Ø5mm hull i plomberingen for å unngå varsellys(?) på de nyere årsmodellene.
  13. Da var du definitivt heldigere med kjøpet enn meg. Regner med du mener flatt blad, slik det er på nyere modeller når du skriver den flate typen? Hvordan ordnet du med programmering og filing av blad?
  14. Om noen skulle lure på hvordan dette gikk, så har jeg vel egentlig gitt opp prosjektet litt. Fjernkontrollen i kinanøklene fungerer ikke skikkelig. Å programmere fjernkontrollen skal i utgangspunktet være en triviell oppgave, men her skjer det veldig unntaksvis at kinanøklene blir registrert under programmering, og de funker som regel ikke skikkelig de gangene programmeringa faktisk går gjennom (fungerer sporadisk, eller slutter å fungere etter kort tid). Om de fungerer ifht. Startsperra finner jeg så klart ikke ut uten å file til nøklene, og det kommer jeg nok ikke til å bruke penger på når produktet er såpass ubrukelig i utgangspunktet. Kunne vurdert å teste billignøkkel fra en annen produsent, men innser at programmering av tredjepartsnøkkel nok blir mer komplisert enn først antatt, så har lite å vinne på det. Konklusjonen blir uansett at Neverland-nøklene i linken i første post ikke er å anbefale.
  15. Stemmer nok det ja. Ikke konktaktene som sitter rett i dysene, men den svære som sitter i enden av common rail’en(?) som da antagelig er til trykksensoren. Høres uansett bra ut. Hadde en hunch av at dette ikke skulle være noe problem, men stiller heller et dumt spørsmål for mye enn å risikere verkstedsbesøk for nært opp mot bilens verdi fordi en har lekt hobbymekaniker Prøver meg nok på en EGR-rens når helga kommer igjen. Takk til alle som har svart!
  16. Jeg er forholdsvis grønn på å skru bil, så litt usikker på hva du vil fram til her? Problemstillinga er i alle fall at jeg ikke kommer til den bakerste skrua til EGR-ventilen med skiftenøkkel/skralle.
  17. Hei! Lurer på om kontakten til dysene (fellesrør/common rail?) kan kobles fra uten at noe må programmeres på ny? Er klar over at det skaper litt hodebry hvis en kobler fra batteriet, og skrekken er jo å rote til noe med dysene. Planen er å ta ut og rense EGR-ventilen i håp om å unngå problemer seinere, men det ser ikke ut til at jeg klarer å komme til den bakerste skrua til EGR-ventilen uten å ta ut kontakten til dysene som befinner seg rett over den. Bilen er en 2006-modell med 2.0 TDCI på 116 hk.
  18. Oppdatering: Bestilte to av nøkkelen som er linket til, og fikk de i posten i går. Ser imidlertid at disse ikke har samme transponder som i originalen. I originalnøkkelen er dette et lite glassrør (nede i midten på bildet av delene i denne nøkkelen: https://www.ebay.co.uk/p/433mhz-3-Button-Remote-Key-Fob-Blade-for-Ford-MONDEO-Fiesta-Focus-KA-TRANSIT-K2/564102835).Nøklene jeg har kjøpt har ei plastbrikke på samme sted (avbildet nede til høyre i bildet av delene). Spørsmålet er om den brikka har samme funksjon som den rørformede transponderen? Etter det jeg har forstått er det i transponderen programmeringa/koden til startsperra i bilen ligger (systemet heter PATS II (Patented Anti-Theft System)). Usikker på om den har en funksjon i fjernkontrollen til sentrallåsen òg?
  19. Takk for info. Kikket i serviceheftet nå, og det står, som du sier, et klistermerke der med en firesifret kode som er merket tydelig med key code. Det er imidlertid ikke bare sifrene 1-4 som inngår i koden.
  20. Noen som har erfaring med disse nøklene som ligger ute på f.eks. eBay til en slikk og ingenting? Dette er et av flere eksempler på nøkler med fjernkontroll som koster ca. £6 på eBay inkl. elektronikk (noe av det som ligger ute til salgs er kun skall, uten elektronikken). Ikke mye tekst å gå etter på nøkkelen jeg allerede har til min 06 Mondeo, men den ser mer eller mindre identisk ut. Det som kommer i tillegg blir, om jeg ikke tar helt feil, filing og programmering. Kverneland oppgir til sammenligning over 2000 kr for ny nøkkel med fjernkontroll, og 900 for "vanlig" nøkkel. Programmering på kr 500 kommer i tillegg. En låsesmed oppgir 1000-1200 for ferdig nøkkel, og 500 kr for filing av eksisterende nøkkel. Avhengig av slitasje på eksisterende nøkkel kan det imidlertid være nødvendig å få tak i låsekoder fra Ford (er disse greie å få tak i?). I utgangspunktet er det ingen krise om nøkkelen har fjernkontroll eller ikke, siden hovedpoenget er å ha en ekstra slik at jeg ikke får et kjempeproblem dersom det som for øyeblikket er eneste nøkkel skulle komme på avveie. Når det er snakk om ca. 600 kr for ferdig nøkkel med fjernkontroll vs 1000+ for en uten, lurer jeg imidlertid på om det fins noen god grunn til å holde seg unna disse kinanøklene?
  21. Takker! Skal se til å få kjøpt eller lånt en ved første anledning.
  22. Heisann! Nybakt eier av en ikke like ny Mondeo her. Det har seg slik at vindusvisker+spyler bak ikke fungerer på 2006-modellen jeg har kjøpt. Tenkte da at jeg i første gang skulle prøve å skifte sikringa og se om problemet ligger der. Så viser det seg at hovedsikringsboksen på denne bilen ligger begravd laaangt inne i dashbordet. Har prøvd med fingrene, med tang, og har til og med kjøpt et eget "sikringsverktøy" på Biltema, men det er ikke snakk om at jeg klarer å få ut sikringa (litt av problemet ser ut til å være lite område til å ta grep på, uten at jeg ser så veldig mye av hva jeg holder på med armen inni der). Hvordan gjøres egentlig dette?
×
×
  • Create New...