Jump to content

l1th1um

Gjest
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

About l1th1um

  • Birthday 09/14/1983

Contact Methods

  • Hjemmeside
    http://

Profile Information

  • Kjønn
    Male
  • Bosted
    Førde

Medlemsinfo

  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

l1th1um's Achievements

Moped

Moped (3/6)

  1. Noen som har tips til hva feilen kan være?
  2. Hehe, stygt å si det, men fristende å gå japansk ved neste bilkjøp..
  3. Jeg måtte skifte kaliper på venstre side bak nettopp. Den armen som handbrekkvaieren henger i ville ikke gå tilbake etter at brekka var brukt. Prøvde å smøre den opp, men det hjalp ikke. Funker knall nå (men på min bil blir alltid et løst problem avløst av et nytt..)
  4. Prøvde å smøre rattakselen med kobberfett i dag, men det hjalp dessverre ikke. Sjekket litt grundigere og det virker som lyden forplanter seg opp rattstammen og at problemet egentlig ligger bakom torpedoveggen. Lurer på å få merkeverkstedet til å ta en kikk på det. Fant også en solid bulk i begge felgene på høyre side, så madammen har nok vore litt på tur gitt.. iallefall kommer vibrasjonene herifra, men lyden i rattet bør vel uansett fikses?
  5. Takk for tips! Skal prøve dette!
  6. Ja, sjekka det før jeg bytta "hundebena". Klakkelyden i rattet høres ut som det faktisk er noe som er løst inne i rattet.
  7. Hei! Håper at noen av dere guruer kan hjelpe meg litt. Jeg har hatt en del ulyder fra forstillingen i det siste, og har nettopp skiftet hundebena på begge sider framme på bilen (har dog ikke etterstrammet enda). Det hjalp mot dunkelyder på ujevn vei, men har fortsatt en vanvittig klakkelyd som høres ut som den kommer fra rattet. Denne lyden ble veldig forsterket etter at jeg tok på sommerdekk (gikk fra 205/55/16 vinter til 215/45/17 sommer). Regner med at lyden ble forsterket fordi sommerdekka er hardere/tynnere og "tilgir" mindre. Det virker som lyden forsvinner ved jevnt gasspådrag i feks. oppoverbakker, men lyden er der uansett om jeg svinger høyre/rett frem/venstre ved lavere fart/ikke gasspådrag. Skiftet fjærer/dempere pluss hjullager fremme i vinter. Bremseskiver/klosser er også nylig skiftet. Setter stor pris på om dere kan gi meg noen tips om hva jeg skal sjekke. Mvh Ole
  8. Var nedom den lokale Ford forhandleren i dag og fikk pristilbud på skifting av hjullageret på venstre side fremme. Hjullageret koster ca. 1000 kr, og totalt skulle de ha 3000 kroner for jobben. Syns dette var litt dyrt, så det blir nok til at jeg demonterer navet selv og tar det med ned på Ford. Da blir det forhåpentligvis litt billigere.
  9. Takk for svar! Kan du forklare litt hvor hjullageret er plassert? Er det noe jeg kan skifte selv?
  10. Har fått noen ulyder i bilen etter jeg senket den (30 mm Cobra fjærer). Lyden kan beskrives som en "durelyd" som er ganske irreterende når jeg kjører i 90-120 kmt. Fra 120 til 180 kmt er ikke lyden der (testet i Tyskland). Lyden er heller ikke der når jeg svinger til venstre, men når jeg svinger til høyre blir den kraftigere. Det er ikke vibrasjoner i bilen i noen hastigheter, heller ikke når jeg bremser. Det skal sies at jeg ikke har fått sjekket (og korrigert) hjulstillingen etter senkingen. Noen som vet hva som gjør til dette?
  11. På min Mondeo har 3 av 4 fjører brukket, så det er muligens en svakhet på disse bilene. Ellers er Ford`s Norgesgaranti gull verdt. Koster omtrent 2000 kr for 2 års garanti som dekker det meste. Det har trolig spart meg for 10-20 tusenlapper
  12. Takk for svar. Regner med at jeg monterer settet til helga. Er spent om bilen blir merkbart lavere... Er det noen her som har testet Cobra sine 30 mm senkefjærer på en MK3?
  13. Jeg har endelig gått til innkjøp av senkefjærer (30 mm Cobra) til Mondeoen, men lurer litt på hva slags problemer jeg kan møte på når det skal monteres, og om det trengs spesialverktøy (jeg har klemmer til å presse sammen fjærene med). Setter stor pris på innspill som kan hjelpe meg (og kanskje andre), da jeg er usikker på om jeg greier det selv.
  14. Utrolig pen Mondeo! Jeg er på utkikk etter en sånn selv, og denne må jo fungere som utgangspunkt i letingen min Gratulerer!
  15. Denne var jo litt spesiell, ja. Ser ut som alt bortsett fra fronten er helt likt Mondeo MK3 som vi har her til lands... Håper ikke dette er den nye Mondeoen
×
×
  • Create New...