Jump to content

focusst

Gjest
  • Posts

    1809
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by focusst

  1. Hos nærmeste Ford forhandler :smartass: Gidder ikke bytte linkstag 2 ggr i året. Har skifta 4 på høyre sida på 2,5 år, nå rakler det igjen. Det venstre er org Ford og har sittet der så lenge jeg har hatt bilen, og det blir det høyre nå.

    Bakhjulslageret holder enda, etter at hjulboltene fra Brelett ble byttet ut med org.

    Er man glad i å skru er det billig med ebay. Det koster en fjerdedel, og varer deretter

  2. STOPP! Ikke skift dyse, det er ikke problemet. Skift kamaskel føler, den koster 165 kr hos Ford. Har akkurat hatt samme sak på min.

    Fatter ikke hvorfor ALLE skal gå på dyreste sak først? Om du skal skifte dyse så her jeg en kontakt jeg kjøper ifra som selger de billig. (ca 1800 kr med frakt)

    Har du tilgang til Wurth WOW system, kan dyse kodes med det. Vanlig at kommunale verksted har de siden de har masse forskjellige bilmerker. Koding er gjort på 2 sek.

    Så du mener at man får feil på bankesensor for en sylinder pga kamakselføler? :blink:

  3. I første innlegget så forteller trådstarter om feilen og spør hvordan han løser den. Andre innlegget er en som tipper at det er drivaksler. Så handler plutselig tråden om hvor/hvordan man handler inn det.

    Hva er det som skjer da???

    Til de i tråden som faktisk er bilmekanikere, er det slik dere feilsøker på jobben også? Bare tipper utifra kundeklagen og henviser kunden til delelageret??

    Makan til tull. Hva skjedde med å faktisk finne feilen som er på bilen hans før dere snakker om delekjøp?

    Kanskje fordi han ikke er den første som har nøyaktig slike problemer, og at det utfra symptomene ikke kan være noe annet.

  4. Har "justert" noen armer ja, og noen revolusjon var det ikke. Er vanskelig å forklare, finner ikke bilder. Spør Ford om de kan vise deg meldinga, ev få de til å gjøre det. Tar ikke så lang tid

  5. Kjører med ebay lager på begge sider jeg også...

    Jeg gav vel 900kr for begge tror jeg...

     

    Monterte faktisk det ene lageret i forrige uke, det gamle var det 1cm slark i på toppen av hjulet.

     

    Siden lagerene går hvert 2 år på Mondeoene, foran som bak, så gidder iallefall jeg ikke bruke orginal deler som er svinedyre...

     

     

     

    Bilen min har rusla 394 000 km på 7 år, foreløpig er det skiftet et foran og et bak... Men det er originale da

  6. Jeg er fullstendig klar over at det var idiotisk av meg å ikke smelle igjen panseret da jeg skulle rekke butikken. :blush: Men det utelukker ikke at Mondeo-eiere over hele verden sliter med PATS systemet... Jeg vet ikke hvor mange forum jeg har googlet med søkeordet pats, og finner side opp og side ned med rasende ford-eiere :) Og når Ford er de eneste som greier å avstille PATS (uten å bytte hjerne), er det meningsløst at diagnosen og reparasjonen (som de bruker 45 sekunder på) overskrider bilens verdi... :/ Visste du at Mondeo MK2 ble kåret til verdens mest tyverisikre bil i 2000? Andre bilmerker tillater at eieren enten bruker en kode og kobler ut f***skapet, eller kjører på "sparebluss" med bilen til et verksted.

    Har feilsøkt hele bilen, eller i hvertfall det som er relevant. PATS kutter ikke bensinen. Den tar tenning og starter. Jeg har snakket med Ford som bekrefter at koden som blinker i dioden på klokka i bilen er den som jeg nevnte i begynnelsen. Ingen reléer eller sikringer eller dioder i sikringboksen er defekt. Så siden du ikke leste hele tråden Bredo, så lurer jeg på: Trenger man ytterligere programmering på et verksted ved bytte av hjerne enn transponder? Har kun 1 nøkkel. Og hvis jeg får tak i nøkkel som hører til hjernen, trenger jeg da mer, som feks pats-modulen? Jeg har blacktop og 104-pins kontakt, bard.

    Så du mener altså at gud og hvermann skal ha mulighet til å omgå et antityveri system? Hva er vitsen med å lage et slik system da? De som sliter med dette er stort sett de som driver med ombygging. Og dette er ikke noe annerledes på andre bilmerker.

     

    Å lese ut en feilkode tar nok litt mer enn 45 sekunder, men det koster under tusenlappen. Hvis bilen din ikke er verdt mer enn det er huggeren neste stopp, der får du 2 lapper. Skal du ha ny nøkkel hvis det er den som er problemet så koster den litt. Men den kan kjøpes hos låsesmed elle ebay til lavere pris.

     

    Når du har en nøkkel som fungerer kan du vri til pos 2 fem (fire?) ggr/til det piper/blinker. Da har du tjue sek til å sette på tenning med ny/neste nøkkel for å kode den. Men da må du altså først ha en nøkkel som virker. Det er altså ingen feilkode som blinker, men en programmeringskode.

     

    Hvis motoren går rundt når du vrir på nøkkelen er ikke startsperra problemet

  7. Startproblemene skyldes antagelig bensinpumpa. Det var en servicemelding på det der.

     

    Oljeforbruk er helt "normalt" på de motorene. Du kan prøve med tykkere olje. Og hvis du drar den ut på girene får du nok blårøyk da oljen ligger i bunn på innsuget

     

    Klunkelyden er sikkert et lenkestag. Har du sedan/cc kan det også være traversforingene

  8. Crash sensoren finner du bak grillen/panserlåsen, med irret kontakt.

     

    Og mye camber bak avhjelpes med nye fjærer. Når fjærene blir slitt blir bilen lavere, og da blir det mer negativ camber

  9. focusst@

     

    hvordan er din å kjøre med?

    gamle sierra fohc turboen min hadde jeg coilovers på..

    ble nesten sliten av å kjøre tur-retur jobb.

    nå tenker jeg mer komfort enn før og vil ha en behaglig bil å kjøre :)

     

     

    og vil det bli plass til 19"x8" et42?

    Den er ikke veldig mye stivere enn orginalt, tenker egentlig ikke over at den er senket i det daglige. Har hatt min del med "ukjørbare" biler jeg og. :)

×
×
  • Create New...