Jump to content

Fjordmonkey

Gjest
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    Larvik, Vestfold
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

Fjordmonkey's Achievements

Sykkel

Sykkel (2/6)

  1. Er nok der denne havner, avhengig av hva slags deal jeg klarer å gjøre på onsdag Mondeoen har tjent meg godt, men det er på tide å gå for noe nyere. Takker for svar, alle sammen
  2. Usikker, men skal sjekke. Uansett skal jeg en tur til bilsjappa på onsdag og se hva jeg får til der. Mondeoen har egentlig gjort sitt sånn som det er nå, så da blir det ny(ere) bil og å sende Mondeoen til de evige Motorveier
  3. Om mor klarer det burde det være håp for meg og Takker for svar!
  4. Takker for svar Kan det være en ide å plukke opp en diagnosemodul-dings fra Biltema for å sjekke evt. feilkoder? Og er det mye jobb å bytte Coil, evt. noe en halvveis nevenyttig kar kan klare med hjelp av Haynes-boka?
  5. Hei Godtfolk! Har et kjapt motorspørsmål til dere som har mer peiling enn meg (skal ikke akkurat mye til) Har en 2001 Mondeo 1.8 bensin som jeg fikk problemer med på lørdag på en tur fra Larvik til Tønsberg. Ved Sandefjord begynner motoren å gå veldig ujevnt, har null krefter, og jeg kjenner at bilen begynner å "stange" akkurat som om motoren er på vei til å kveles. Får kommet meg opp til en besinstasjon for å sjekke hva dette kan være men får gult lysende motorlys før jeg kommer dit. Klarer såvidt å karre meg opp til bensinstasjonen likevel. Jeg er ikke spesielt teknisk anlagt av meg, men sjekket at bilen hadde olje osv. Det jeg legger merke til er at bilen av og til i løpet av vinteren har gitt fra seg en rar pulserende lyd ved oppstart og frem til den ble varm, og reagerte på at det var ganske kraftige vibrasjoner i motoren når den gikk på tomgang nå på lørdag. Fikk bilen såvidt hjem hvor den nå står ved veldig forsiktig kjøring. Skulle sikkert ikke kjørt den i og med at motorlyset begynte å blinke på veien hjem, men hadde ikke noe stort annet valg. Sikkert litt dårlig forklart, men spørsmålet er hva dette kan være. Bilen har gått 245 000, men serviceintervallene har blitt fulgt både før jeg kjøpte den og etter. Jeg har uansett planer om å bytte bil snart uansett, men det var ikke akkurat dette jeg hadde tenkt til å bruke penger på nå... Noen som har tips eller råd? Eller skal jeg slå faenskapet med hammer til det slutter å være morro?
  6. Hm, ikke verst pris heller. Skal høre med Ford her i Larvik om de har slikt på lager. Skal ut på tur på Onsdag, og hadde vært greit å høre på noe annet enn CD'er. Edit: Kan bekrefte at dette var både billig i deler (322 kroner på Ford her i Larvik, og de hadde både antenne og feste inne) samt lett å montere. Ledningen sitter fast i skruen, som igjen er klipset igjennom taket. Trenger bare å forsiktig vippe ut taklyset for å få tilgang til skruen. Hele jobben tok ca. 5 min selv for ei kløne som meg
  7. Sweet. Det gjør det en del enklere. Kikka litt i Haynes-boka jeg har til bilen, og der begynte de å rable om at man måtte av med A-stolpedeksler og slikt. Takker!
  8. Dagens dumme spørsmål: Må du ut med hele antennekabelen i tillegg for å kun bytte foten?
  9. Manuell bensinmotor. Ikke hørt noe i revers med fullt utslag, hverken mot høyre eller venstre. Skal se om jeg får tak i noe å måle skivene med. Takk for svar
  10. G'dagen, folket! Er en lykkelig eier av en 2001 Mondeo 1.8 stasjonsvogn, men har et par tre ting som jeg har merket i det siste som jeg lurer litt på. Siden jeg ikke er spesielt bilkyndig av meg, så kan det tenkes at jeg stiller merkelige spørsmål, men skal prøve å beskrive ting så godt som mulig. Har i det siste lagt merke til at det virker som om bilen ikke tar skikkelig/slurer på clutchen, spesielt på lavere turtall på tredjegiret. Det samme skjer også av og til på fjerde, spesielt når bilen er kald. Ved gasspådrag øker turtallet ganske fort før det stabiliserer seg og så "venter" på at bilen skal få opp farta før turtallet økes igjen normalt. Spørsmålet da er vel om det er clutch eller girkasse det er noe problem med. Ikke merket noen problemer med girskift, som fortsatt er mykt og fint. Bilen har gått ca. 197000 nå. Neste spørsmål er "knepping" i rattet ved svinging. Dette oppstod på mandag, og minner meg om når bærekula på den gamle Toyota'en jeg hadde tok kvelden. Hører også svake dunkelyder ved rattutslag når bilen står i ro. Har kikka på forstillinga etc. så godt som jeg kan uten å se noe spesielt(kjøpte Haynes-boka til bilen så fort jeg fikk papirene på den i fjor), men er usikker på hva dette er. Sjekka det jeg kunne se av målere og væskebeholdere i motorrommet, uten å oppdage noe som ser skummelt ut der heller. Siste spørsmål: Noen som har peiling på hvor mye slitasje på bremseskivene som er tillatt? Ser og kjenner at det er et par millimeters slitasje på bremseskivene sånn som det er nå, og har derfor en formaning om at dette må byttes før EU-kontrollen i november. Også et spørsmål på hvor en kan få bytta bremseklosser og evt. skiver for en ikke helt spinnvill penge i Vestfold/Larvik? Har hverken sted å så for å gjøre sånt, kunnskapene (på tross av Haynes-boka) eller verktøyet til å gjøre jobben riktig.
  11. Kverna: har den nederste av de to. 6000CD RDS EON. Complexity: Godt poeng. Jeg har planer om å montere en Galaxy S Tab i bilen for streaming/avspilling via Spotify, så jeg er ikke avhenging av CD-spiller i bilen.
  12. Takker! Yepp, det er montert på rattkontroll på bilen (dings med volumknapper etc montert på venstre side bak selve rattet). Trenger jeg noe antenneadapter etc for radioens del?
  13. Hei folkens! Har leita meg i hjel om informasjon rundt å bytte den originale CD6000-spilleren i min 2001 Mondeo, og har også lest igjennom mange tråder her på forumet om temaet. Desverre er jeg totalt og fullstendig grønn på bilstereo, og er veldig forvirra på om jeg har en 2DIN eller 1.5DIN-spiller. Det jeg også lurer på er om noen andre som har byttet spilleren i en 2001 Mondeo har noen tips evt deleliste over hva jeg trenger for å sette inn en 1DIN-spiller i den. Kikket litt på en XPlod-spiller, men tar også gjerne imot tips på andre spillere. Ser for meg et budsjett på ca. 2000 for hele prosjektet. Anyone?
×
×
  • Create New...