Jump to content
Sign in to follow this  
Hans Chr

LMK Stafetten

Recommended Posts

Informasjon om LMK Stafetten

 

Mer informasjon kommer etter hvert på:


 

 

 

 

Bli med på en felles dugnadsinnsats:            LMK-Stafetten 9.-19.aug.2017! 

 

På veg fra hobby mot kultur på hjul. Et landsdekkende prosjekt arrangert av de Motorhistoriske                 Kjøretøyklubbene i LMK. 

 

Til alle eierklubbene i LMK. På landsmøtet 22.april ble det vedtatt at LMK-stafetten skal gjennomføres 9.19.august i 2017, til stor glede for alle eierklubbene av LMK som har arbeidet med dette prosjektet i lang tid. For dere som ikke har hørt så mye om hva stafetten dreier seg om, kommer det her nærmere info. 

 

Hvorfor en stafett? - For å få vist våre politikere og byråkrater hvilken kulturskatt våre kjøretøy representerer, slik at de kan få øynene opp for at våre kjøretøy ikke er avgiftsobjekter men kultur på hjul. 

 

- Få vist frem hvilken glede som spres blant folket når vi med våre veterankjøretøy ferdes langs vegene i det ganske land. 

 

                    


 

- For å bidra til samarbeid mellom eierklubbene i LMK, samt mellom LMK og eierklubbene, med et felles arrangement som blir så stort at det kan få oppmerksomhet i media. 

 

Hvem kan delta på stafetten? - Alle med veterankjøretøy over 30 år (også de som ikke er medlem i en klubb). - Det er ingen påmelding - Alle kan delta på hvilke etapper og hvor langt de ønsker De som ikke har veterankjøretøy oppfordres til å stille på stoppestedene og langs løypa for å bidra til å skape god stemning og gi våre kulturskatter positiv oppmerksomhet langs vegen. 

 

Hvorfor i år 2017? - Valgår  Valgår er alltid det året i en 4 års syklus hvor politikere er mer lydhøre og muligheten vår for å kunne påvirke er større enn ellers. 

 

LMK representerer over 50.000 kulturforkjempere, og det er flere enn de fleste andre kulturorganisasjoner. 

 

 

Hvordan vet vi hvor og når stafetten er i vårt område? 

 

- Kjøreruta vi bli lagt ut på nettsiden til LMK.no - Blir sendt ut på mail til alle eierklubbene - For de av dere som er på facebook, oppfordres det å gå inn på FB siden LMK-stafetten 2017. Der vil det fortløpende legges ut info om det videre planleggingsarbeid, samt kjøreruta. Lik og del siden slik at vi får spredd  Informasjon om stafetten ut i vårt langstrakte land.  Vi trenger hjelp av dere alle, både for å få deltakere til å kjøre og publikum. 

 

Ei oppfordring også til å legge en link til fb sidene LMK-stafetten og LMK motorhistoriske på nettsiden til klubbsidene deres 

 

 

                    


 

Hvordan er organiseringen lagt opp? 

 

Masterklubber: har som oppgave å skissere en løype for sin del av stafetten, og knytte til seg en rekke Pilotklubber langs ruten, som ivaretar de lokale oppgavene etter hvert som etappene utspilles. 

 

Som f.eks.  - Legge opp til egnet stoppested/parkering for kjøp av mat og drikke og severdigheter langs løypa. - Forslag til overnattingssteder. - På de steder det er tenkt overnatting, ta imot deltakerne, ordne parkeringsmuligheter, og arrangere start neste morgen. 

 

Deltakerne betaler mat og drikke på turen selv, og ordner selv med Overnatting. 

 

Det er fritt opp til hver enkelt klubb hva de ønsker å gjøre ut av sin del av arrangementet. Det kan også anbefales å kontakte andre kulturvernforeninger, klubber (selv om de ikke er tilsluttet LMK) til å bidra positivt på startsted/etappene. Det skal være minst mulig utlegg for klubbene, de kan godt legge opp til salg av div. for på den måten få inntekt til klubbkassa.  

 

Arrangementene skal være av den størrelse og art at den skal være gjennomførbar i tillegg til klubbenes andre arrangement. Det kan og la seg kombineres med andre arrangementer som skjer på samme tid.  

 

Det er ønskelig på hoved-startstedene og kunne invitere med de lokale politikere og lage litt ekstra «blest» rundt arrangementet. 

 

Stafetten skal være et positivt tiltak for alle. 

 

Hvor langt er planleggingen kommet? Det er 3(4) hovedstart i landet: Tromsø, Trondheim, Kristiansund og Bergen.  

 

Arrangert av Masterklubbene: Tromsø Veteranvognklubb, Autovis (i Tromsø), Trøndelag Veteranvognklubb, (Nordmøre og Romsdal Kjøretøyhistoriske Klubb?) og Bergen Veteranvognklubb.  

 

 

 

                    


 

Ruta er ferdig lagt opp:  Nord-Norge: Hammerfest-Steinkjer Midt- Norge: Steinkjer- Oppdal Bergen: Bergen-Kristiansand-Oslo 

 

Har din klubb mulighet til å bidra?    Er du en klubb som ligger i eller i nærheten av en av løypene ser vi gjerne at du bidrar, enten som egen klubb eller i samarbeid med andre. Ta kontakt med Masterklubbene eller en av de allerede engasjerte Pilotklubbene og bli en Pilotklubb du også. 

 

 

 

 

Rutematrise (foreløpig) 

Dag Dato Nord-Norge 

MidtNorge 

NordvestNorge 

Vest og SørNorge Onsdag 09.08.2017 Prolog fra Finnmark   Torsdag 10.08.2017 Tromsø    Fredag 11.08.2017 Narvik    Lørdag 12.08.2017 Fauske    Søndag 13.08.2017 Mo (Mosjøen)   Bergen Mandag 14.08.2017 Steinkjer  Kristiansund Stavanger Tirsdag 15.08.2017 Trondheim Trondheim Volda Flekkefjord Onsdag 16.08.2017  Oppdal Førde Kristiansand Torsdag 17.08.2017  Ringebu Lærdalsøyri Arendal Fredag 18.08.2017  Hamar Fagernes Tønsberg Lørdag 19.08.2017  Oslo Oslo Oslo 

 

Masterklubbene og pilotklubbene i de enkelte områder samarbeider om å utarbeide en detaljert kjørerute, som viser hvor stafetten er på de ulike tidspunkt. Slik at de som skal delta vet hvor de kan komme på, og publikum hvor de kan stille langs løypa. Denne settes etter hvert sammen slik at vi får en detaljert kjørerute for de områder som stafetten kjører igjennom.  

 

Stafetten fra Bergen vil være innom Arendal i Arendalsuka, nesten en hel dag, med tanke på å kunne treffe rikspolitikere.               .  

 

 

 

                    

 

 

 

Sammen er vi sterkere! 

 

Det oppfordres alle klubbene å gjøre en ekstra innsats på sine arrangement i dette valgåret, inviter gjerne politikere til deres egne arrangement og ta de med på kjøretur. Vis frem våre kulturskatter. 

 

Markedsføring av stafetten ute hos klubbene i forkant. Det er utarbeidet et «opprop til stafetten» som klubbene selv kan kopiere opp i ønsket antall, for utdeling på egne vårmønstringer, treff og arrangementer i tiden frem mot stafetten, samt til sine medlemmer. Det er og laget en Power Point som kan vises på klubbmøtene deres, som forteller hva stafetten går ut. (Det vil bli utarbeidet et eget skriv som skal kunne deles ut til politikerne)  Med dette håper vi i prosjektgruppa samt alle pilotklubbene, at dugnadsånden er tent for at vi skal få til et felles løft for hele vår MotorHistoriske Kjøretøybevegelse.   

 

Mvh. Merethe Larsen, Bjørn A. Hvaleby, Leif Skare,  Hans Skjulsvik, Trøndelag veteranvognklubb, hans@skjulsvik.no, tlf. 93219000 Per Åge Hesjedal, Bergen veteranvognklubb, pe-aah@online.no, tlf.90930864 Ragnar Kjeldsen, Tromsø veteranvognklubb, rakjelds@online.no tlf:47240545  Lodve Vik, Autovis (Tromsø), lodve.vik@tromso.kommune.no tlf. 99581796 Kontaktlisten over alle pilotklubbene sendes ut når den er ferdig. 

 

 


-Ford Granada 1976 (2.0/ 2.8Inj)4D nå 5.7 V8 prosjekt

-Ford Granada 1978 2.0L 4D Prosjekt/ bruksvetteran

-Jeep Grand Cherokee 2000 konebil og trekkvogn

-Chrysler Voyager 1993 3.3SE

-Ford Granada 76 3.0 Ghia 4D, -Ford Consul 73 3.0 Gt Coupe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...