Jump to content

leif

Gjest
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by leif

  1. Kjøpte denne bilen i 1983 og hadde den i 15 - 20 år år , den var en av de 8 som Ford tok til Norge, samen med den du har som du kjøpte av meg. Bilen ble resturert etter at jeg solgte den og ble meget pen med bla nytt dach bord, mener den nye eieren kjørte lastebil på Eggsentralen. Usikker på hva som skjedde etterpå , rykter sier den ble vraka etter påkjørsel bakfra. Den du har og en jeg har + denne er de tre som kom nordover og ble fordelt til Ford disponentene , Denne ble solgt av Gaden og Larsen i TR.heim for Ford sin disponent i Mo i Rana , derfor YA nummer.
  2. Har et Lincoln CV 400 (400amp) og et Kemppi PS 3500 . og et ESAB Buddi 180 amp (tig) og et gml Migatronic 180 amp , kjøpt brukt for kr 2000,- som er best til rustsveising av mine , bruker 0.6 tråd , Lincoln apperatet er vanskelig å sveise tynnplate med , så det jeg mente var at appertatene blir ikke bedre des større di er til tynnplatesveising slik mange tror, slik at det lønner seg å kjøpe det apperat , som er best egnet til det det en skal bruke det til. ESAB er stort sett meget bra , men de har og billige Kina apperater, Kemppi er kanskje best men dyrt . Migatronic er og dyre.
  3. Handler mye på Ebay men aldri med selgere som ikke har Pay Pal , Det er som regel en grunn til at de ikke får bruke Pay Pal .
  4. Jeg har prøvd mange og de som nevnes her er nok de beste , Jeg holder en knapp på Migatronic , men det er mange andre ting også som er viktig ! Det blir feil med for stort apperat, bør ikke over 180 amp , 160 er bra til tynnplatesveising og det kan ofte gjøres bra brukte kjøp på disse da de er ganske dyre nye og det er mye bedre med et brukt et av disse merkene en et nytt fra Kina. Kemppi har ofte bare 380 volt inngang så pass på at den er med 220 volt Det er en fordel med kort slangepakke da trådmatingen fungere bra lengre og er ofte en svakhet på de minste apperatene. 0,6mm og 0,4 går og til tynnplate , er en bra til å sveise så bruker en kanskje heller 0,8 da den er mer anvendelig til tykkere gods. Flussfylt tråd egner seg meget dårlig , spruter og tråden blir så tykk at den brenner masse huller.
  5. leif

    XR4i, hvor mange?

    Mangler et komplett intreiør og ei bakluke med vingen på ! Er intreiøret blått eller grått ? Pris ? eller kjøp min , den røde , ikke rust. den er her : www.xr4i.net
  6. Trolig skjørtbank , ikke farlig eller skadelig , trolig dårlig bensin eller feilstilt tenning , prøv med Essso bensin så forsvinner det kanskje.
  7. Opprustet svenskbil,står i sør sverige , kr 500,- om du henter den selv. Se på Blocket.se under Ford Sierra
  8. Holder på å kanskje kjøpe en 86m 4d 2i-s men blir litt dyrt da jeg bare ønsker alle lyktene og bensinlokket og frondekslet , kan få resten for kr 2000- fine sportsfelger. Bilen er registrert med skilter og kan kjøres.
  9. Holder på å kanskje kjøpe en 86m 4d 2i-s men blir litt dyrt da jeg bare ønsker alle lyktene og bensinlokket og frondekslet , kan få resten for kr 2000- fine sportsfelger. Bilen er registrert med skilter og kan kjøres.
  10. leif

    XR4i, hvor mange?

    Det dukket opp en 83mod på Blocet.se som så så bra ut at jeg klarte ikke å holde meg unna. Skal hente den i sør Sverige så fort at exportprøveskiltene er i orden. Må nok selge en tror jeg , har nok tatt hjem litt for mye. Ellers så har jeg lagt inn bilene på min hjemmeside , bruker ikke reg nr,(pga unngå adressehjelp til tyver) bare de to siste bokstavene i chassi nummeret , som forteller prod måned og år så send gjerne noen bilder, trenger ikke noe navn, men gjerne et nick name til a4711a@hotmail.com eller leif@xr4i.net www.xr4i.net
  11. Verdien,hobbien,gleden, som eier er alltid mest intresann ,ikke hva den er verdt på fx Finn.no De som resturer veteranbiler har skjelden noe særlig betalt ved salg for alle timene som brukes. Xr 4 bilene , også¨poppulert kalt vingebilene er synes jeg av en meget eksklusiv klasse og ettervert som også Coswort og XR4TI blir vetteraner så blir det morro å dra på Ford treff med en Ford XR4 /vingebil utgave. Det er ennå mulig å få kjøpt i en bra bil fra UK med sterke nok kroner men prisene stiger fort der også. Eier du en XR4 vingebil , send gjerne et bilde og jeg ønsker de to siste bokstavene i chassinummeret som viser prod år og måned, så skal jeg legge den inn i mitt register ,ikke noe navn ,nummer eller sted om ønskelig.( unngå tyveri) http://xr4i.net
  12. Feil på tenningsmodulen kan og lage slike utslag , men står den på innerskjermen så er den vel en fra Motorcraft og har 6 uttak <
  13. leif

    XR4i, hvor mange?

    Jeg har ei lita hjemmeside ( www.xr4i.net) og ønsker gjerne bilder og litt tekst om flere slike i Norge , så gjerne send en mail med bilde`r og hva som skal vises av fx navn , adresser etc. Det kan være lurt å ikke opplyse for mye som hvor bilen er pga tyver etc. Jeg har to sølvfarvede 83 xr4i , den ene er Svensk og skal vises for omregistrering nå den 15 Mars.
  14. Om du går inn på selgers feedback og leser hva som skrives der under negativ omtale , så står det bla : Simpel Kinesisk kvalitet.
  15. leif

    XR4i, hvor mange?

    Jeg har to ,den ene står nedi gården mot sjøen utforbi Flakk med svenske skilter + jeg holder på å fikse opp en annen inni et kjellerverksted der , den ble solgt ny i Trondhem. Jeg har og hatt en som jeg kjøpte nesten ny i 1984 ( demokjørt hos Ford i Mo i Rana) Den var YA registrert og han som kjøpte den etter et lang liv hos meg av meg resturerte den, men jeg vet ikke lengre hvor den ble av.
  16. leif

    XR4i, hvor mange?

    Sierra xr4i var beregnet på det Amerikanske markedet , men den ble aldri godkjent for salg der før de gjorde så store forandringer at det ble et annet karoseri som fikk benevnelsen xr4ti. Slik jeg har forstått det så gikk manglene på sikkerhet , xr4i manglet bla kollisjonsputer og plasseringen / bensintanken kunne ikke la seg godkjenne. Da er det trolig gjort endringer i karosseriet i forbindelse med plasseringen av bensintanken antar jeg. Da går det ikke an å bygge om en xr4i til en xr4ti men kanskje Cosworten og xr4ti har samme karosseri. Grunnen til at det ble produsert så få av xr4i er at den da trolig var en tabbekonstruksjon.
  17. http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Sierra-XR4i-Drilled-Grooved-Brake-Discs-Front-rear-/400177730478?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d2c7393ae
  18. BM , ved avgiftsberegningen kan det ofte bli mye billigere å bruke produksjonsåret , ikke registreringsåret som står i kjøretøyets pappirer.
  19. leif

    xr4i hjelp

    Det er ei Engelskt talende Xr4i side på Facebook med en del skandinavisktalende medlemmer ,men det virker som svært få av dem er eiere av noen sierra xr4i 83-84 (M1) noen egen klubb er vel kanskje ikke så aktuelt , Ford club siden her dekker jo det meste ,men jeg lurer fælt hvor mange xr4i som eksisterer i Norge ,og etter å ha lest innleggene her ser det ut til at det er flere som skriver om de samme bilene som ikke er flere som bare har skifttet eiere , Facebook med farmer er vel mere en side for traktorer.
  20. leif

    xr4i hjelp

    Jo det er klart at det er best å ikke oppgi hvor bilene er , Bokstavene i skiltet(ikke nummeret) der er det intresant å se hvor den er førstegangs registrert samt i chassinumeret der det står hvilken årsmodell og prod måned den har ,antar at ca 1/2 parten er vetteraner 1 Jannuar 20013 Da det ikke er avgjørende når den er første gangs registrert etter forskriftene (de fleste vet nok det). Jeg ønsker gjerne bilde av bilene også uten at noen flere opplysninger enn det eier ønsker å¨oppgi og så lenge adresser og e-adresser ikke oppgis uten at det er ønsket så går nok det bra , håper noen danner en klubb for disse bilene snart, jeg blir helt klart med der og skal på Ford Trøndelag sitt treff i sommer med en og håper det dukker opp flere der selv om det da er igjenn ett halvt å før de er vetteran.
  21. leif

    xr4i hjelp

    Holder på litt med å lage en oversikt over så mange som mulig av de Sierra xr4i og xr4ti (83-84) som blir bevart i Norden.(skandinavisktalende) Det har hvert flott med bilde ,r og bokstavene i reg numret av flest mulig , gjerne også med de siste siffrene i chassisnumret som hviser når den ble ble produset. Siden får navnet : xr4i.net som jeg håper blir nyttig for alle som er eiere av disse bilene for treff og samlinger og bra linker som er for disse bilene
  22. leif

    XR4i, hvor mange?

    I følge denne siden så er det bare produsert 25662 stk så det har vert intresant med ei liste med schassinumrene på de som blir tatt vare på , Har planer om å dra på Fords treff i Trøndelag i sommer med en tidlig xr4i med mauelle vindusheiser. Har sakset denne , oversettelsen har noen feil. Sierra XR4i Produksjon Run: 25662 Produksjon Dato: 1983 - 1985 Motor: Ford Köln 2.8I V6 Byggeår: Ghenk (Belgia) 00-60: 7.8 Sekunder Max Speed: 130 km / h Den Sierra XR4i ble introdusert i 1983 som ytelsen variant av den nylig introduserte Sierra, med flamboyant styling og en 2,8 V6-motor hentet fra Capri bilen var en beundringsverdig utøver og gitt trygg forutsigbar håndtering. Over dens korte to års produksjon kjøre 25 662 biler ble produsert før det ble avviklet og erstattet med betydelig forbedret XR4x4. Sierra XR4i Den XR4i hadde vært planlagt å erstatte Capri 2,8 Injection sent i 1982 og det var håpet at XR4 ville gi en sårt tiltrengt glorie effekt til de mindre modellene. Det ble klart at Sierra XR4i prosjektet hadde støtt på store problemer. Opprinnelig bilen var forutbestemt til å være utstyrt med en 2,3 injisert versjon av Köln V6, hadde prototyper viste bilen seg å være for treg og så ingeniører gått tilbake til 2,8 Injisert dermed sløse 6 måneders utviklingstid. Den XR4i var planlagt å bruke 2,8 Injisert motor og femtrinns girkasse frem til 1988 da enheten var å fases ut til fordel for den nye 2.9i motor og girkasse. Motoren var en 2792 cc utviklingen av Köln V6 toppventil pushrod motor utstyrt med Bosch K-Jetronic innsprøytning. I Sierra bilen generere 150bhp @ 5700 rpm og 162 lb / ft @ 4300 rpm, var denne 10 hk mindre enn i tilsvarende Capri, fallet i hestekrefter blir tilskrives XR4i ikke nyter godt av en dual eksos. 2,8 Köln V6 Den fremre hjuloppheng brukes MacPherson fjærben med spiralfjærer og integrert støtdemper med Bilstein Strut insert, som med base modell Sierra er bilen var utstyrt med en anti-roll bar dette være av større diameter enn på standard Sierra modeller. Bilen var utstyrt med uavhengig bakhjulsoppheng med progressiv sats spiralfjærer, teleskopiske gass fylte støtdempere, semi etterfølgende armer og en anti roll bar. Den Sierra XR4i var utstyrt med en unik 3 dørs karosseri (koster millioner av pounds i ekstra verktøy), bak fordørene på XR4i var utstyrt med to bakre vinduer, var den bakre kvartal vinduet fast med det andre vinduet er av åpningen variasjon . Skallet innarbeidet ytterligere aerodynamiske tweaks inkludert aerodynamiske polykarbonat karosserilister langs siden og en twin vinge bak spoiler laget av glass fylt Nylon, blir dette montert på bakluken. Den spoiler økt bilene stabilitet i kryss vind og redusert bakenden løfte, hjalp disse endringene for å forbedre dra co-effektiv av XR4i til 0,32, ned fra 0,34 i standarden Sierra. Modellen var utstyrt med ventilerte skivene foran kombinert med bak tromler, var bremsing effektiviteten forbedret med tillegg av vakuum servo hjelp. Servostyring motsetning til sin Capri Injection fetter var et valgfritt ekstra. Bilen var utstyrt med 5.5 "x 15" lettmetallfelger utstyrt med 195/60 VR15 hjul, disse er smalere enn dekk montert til over lignende ytelse Fords for aerodynamiske fordeler. Baksiden av XR4i Den Sierra XR4i inneholdt mange standard passe elementer, inkludert sportsseter, stereo med elektronisk trekke antenne, elektrisk justerbare oppvarmede speil, høydejusterbare drivere seter, elektronisk boot release og en grafisk modul som inngår i dashbordet som indikerte problemer med bilen, inkludert pære feil og lav temperatur advarsler. Fra september 1984 sentrallås, elektriske vinduer foran, tilt og gled glass soltak og sotede vinduer ble standard passform. På denne tiden en dypere nyanse av rødt ble valgt for støtfanger og kroppen molding inserts, var den røde striping fjernet fra dashbord, ratt og girkule. Produksjon av bilen begynte i Fords Ghenk fabrikk i Belgia i februar 1983 og bilen kom i salg mai 1983 til en kostnad av £ 9.170. Produksjonen varte i litt over to år med bilen å ha dårlig salg, faktisk XR4i var Utsolgt, omfattende av den aldrende Capri Injection som ble utviklet av sammenlikning på en shoestring. Bilen ble til slutt avviklet i 1985, erstattet av firehjulstrekk Sierra XR4x4.
  23. leif

    XR4i, hvor mange?

    jeg har 2 sølvfarget som er helt orginale med orginallakken ,den ene har VE skilter, har hatt den stående noen år og den andre ble kjøpt i år , sto på finn , kom fra Gottland , solgt ny der , noe som er litt rart da Siera xr4i ikke ble tatt inn for salg i Sverige. Jeg tidligere har hatt en xr4i 83 som jeg kjøpte fra Gaden og Larsen i Tr hem i 1984 , den ble sendt ned fra Fords avdeling i Mosjøen ned til Trondheim da de mente at den var lettere å selge den her, den hadde YA skilter og var eid av disponenten i Mosjøen.Solgte den for en del år siden for kr 10 000,- før jeg forsto at disse var verdifulle og han som kjøpte den resturerte den og brukte den, om noen vet om den YA rgistrerte xr4i``n så har det vert intresant å høre om den.De 2 omtalte norske bilene var 2 av 8 Sierra som ble tat inn til Norge og fordelt til Ford disponentene rundt omkring i Norge , en til Mosjøen , 2 Til Tronhjem , en til Gaden og Larsen og en til Brødrene Nergård og de andre 5 til resten av Fordforhandlerne , i hovedsak på østlandet. Det ble meg fortalt at grunnen at disponentene til Ford overtok disse bilene var at di ikke fikk solgt dem så at det ble tatt in hundre stykk betviler jeg , men det er brukinportert mange men det virker som de fleste xr4i er ombygd til Cosworter. Det er en egen xr4i side , vesenlig på Engelsk på Facebook med masse fine bilder. Håper noen lager en Norsk XR4i klubb i Norge, gjerne på Facebook.
×
×
  • Create New...