Jump to content

CalnoR

Gjest
  • Posts

    628
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by CalnoR

  1. Noen som har noen erfarig med fr32 sammen med cosw stempler, råder og 2wd turbo eller? Har L6 cosw sprut også.

     

    Har du brukt toppen selv? Tegn på slitasje?

     

     

    kjører selv med FR30 i min ist og det fungerer ihvertfall fint med cossie stempler og råder, eneste er at det faktisk butter i ventilene ved reg havari, i motsetning til org ohc...

  2. gikk for msd etter brannen jeg hadde.. prøvde isolerende kapper rundt pluggledningene men sleit veldig med varmgang der, skal man ikke lade noe over 1 bar fungerer det nok greit nok.. men som du sier, 90 graders plugghetter ville vært det beste!

     

    kan bli veldig morro selv med så lavt effektregister som fra 1200omdr! bare å stå på ;)

     

    er utrolig fornøyd med mitt oppsett slik det er nå, veldig sterk fra 2000omdr av og oppover.. testet her på onsdag og kan ligge sidelengs omtrent som om det skulle vært sugemotor, turboen spinner tvert når jeg trykker på gassen, blitt lettkjørt og kjørbar min motor nå.. blir en benking med oppimot 2 bar.. kan hende det blir for mye baktrykk oppover i registeret med det gjenstår å se..

  3. Nja,.... Det er vel andre som også har oppnådd samma talla, f.eks. Calnor, og sikkert flere som jeg glemte i farta nå. Han mista vel dessverre oljetrykk nettopp, så det er vel nybygging på gang sikkert.!. Motoren min har faktisk akkurat passert 3 år siden bygging, og har stadig gått på over 1,5 -1,6 bar trykk med T4'en...

     

    -Angående bekymringer, så har jeg igrunnen ingen alvorlige, da det bare er morro å også se hva andre får til, og samtidlig dele erfaringer!. Når DET er sagt så kan jeg også tilføye at jeg IKKE har tenkt å bare sitte stille uten å gjøre noen som hellst forandringer..! *Hoosst* :ph34r:

     

     

    Motoren min er oppe å går igjen den Ronny! bytta oljepumpe og byttet topp med porta eksoskanaler ;) hadde et lite uhell ved at kammen min knakk så blei pent nødt til å bytte topp :P men nå funker den som aldri før! lader 1,4-1,5 bar nå uten feilslag! skal bremses om ikke lenge.. :D

     

    men angående grenrørene her Br racing synes jeg turboen blir stående farlig nærme pluggledninger, jeg slet med for mye varme der på rudskogen.. smelta rett å slett...

     

    http://i11.photobucket.com/albums/a173/CalnoR/IMG_2224.jpg

  4. synes det er mye syting om høye priser og slikt på disse kitene.. egentlig er det jo latterlig billig! for de som har sliti med at clutchen ikke holder momentet (som meg selv) så er dette billig løsning.. synes det er rart at folk ikke klarer å stille frem penger til en slik invistering.. men det er min mening :P hehe.. clutchen stage 5 funger ihvertfall helt rått!! :D

  5. har en centerforce forsterket trykkplate og 4 pucka sinterlamell med siba belegg som jeg vil selge pga slapp for meg under bremsing.. ubetydelig slitt på lamellen.. slapp på 498,5nm og ca 294hk.. så har du et ist prosjekt og trenger en clutch som holder garantert 400nm så er dette clutchen for deg!

     

    trykkplata blei kjøpt i fjor og lamellen fikk jeg til jul.. men pga militæret har bilen kun blitt bremset og en liten testur uten overdrivelser etter montering..

     

    selges 2500kr komplett..

     

    holder til i vestfold/tønsberg

     

    TLF 92423490 eller send pm..

     

    Chris-Andrè Lie

  6. Noen som veit hvor mye det er for komplett clutch til den?

    Å det er ikke tilfeldigvis noen som har gearkasse liggenes?

     

    jeg kjøpte til org 2,9 12v.. og den kosta ca. 2000kr komplett med utløserlager ;) men hvis du skal kjøre hardt og bruke det så ville jeg bare kjøpt en org cossie clutch.. for det er samme dim.. 240mm ;)

  7. lurer litt på hvor mange kilo jeg får bort ved å ribbe bilen, kunn to seter forran og dash. mindre vekt er jo lik raskere aks!!

     

    jeg har ribba bilen min for alle asfaltmatter og dørtrekk og taktrekk.. har kun halve dashen, 2 bøttestoler og halvbur.. veide min til tørrvekt på 1000kg på bt...

  8. er det noen som har et ohc svinghjul i bra stand som kunne evt tenke seg å donere bort det eller til en veldig hyggelig pris?

    er i militæret og renner ikke over av cash :S

     

    helst i nærheten av Tønsberg :D

     

    ring eller send sms på 92423490

    eller på pm..

     

    Mvh Chris

  9. Har fått forespørsel om å kommentere "noe" her, men hvis du vil ha det fjernet så bare gi beskjed.

     

    De gamle bremsepapirene viser realistiske 386 Nm med 4300 o/min med 1,35 BAR ladetrykk, men vi må i vår iver ikke glemme å sette fokus på effekten ved de laveste turtall, i dette tilfelle 2300 o/min. Den er i første tilfelle ca. 33 hk.

     

    I siste tilfelle er effekten ved 2300 o/min økt til hele 60 hk, en økning på formidable 81%! så her er det noe som ikke stemmer. Jeg lar det være opp til den enkelte å spekulere i hva som evt kan være årsaken til dette, men med en så stor forskjell allerede der så er det heller ikke så rart at man ser 100 NM ekstra på kun 0,05 BAR høyere oppgitt ladetrykk. Forventet maks dreiemoment for OHC og originale Cossie motorer som kjører 1,4 BAR ladetrykk er 400 NM som i første tilfelle, men her ser man altså 500 Nm, en ekstra økning på optimistiske 25%.

    (1993 ccm * 1,25 = 2491 ccm, det er fremdeles en 2,0L eller?)

     

    for all del, bare å kommuntere det...

    det har jeg faktisk ikke sett så nøye på. men den nye turbon lader jo godt opp før 2000omdr, å jada er fortsatt en 2 liter ohc :D kjenner at bilen er meget sterk i bunn i forhold til gamle bremsing, har blitt utrolig sterk og kjørbar etter min mening. den skyver utrolig mye mer over hele registeret enn før.

     

    Flere/nye bilder evt. film? :)

     

    skal se hva jeg får ordnet når jeg kommer hjem! prøve å få filma litt :D

  10. nå har jeg endelig fått prøvd bilen etter siste bremsing å må si at det river godt! slipper lett på 2 og 3 gir ved gasspådrag! med clutch vil ikke være med på noe særlig mer gitt:S

    ser ut til at det blir tilton clutch på meg etterhvert!

     

    men nå fungere det virkelig bra :D er storfornøyd med resultat hittil :D

  11. Jepp. Jeg må vel lade såpass for å få luft inn igjennom den trange toppen min med standard kamaksel og standard eksosmanifold.. Tipper at både respons og spool-up'en vil bli bra merkbart forskjellig med den nye toppen sammen med grenrøret!..

     

    -Får ikke oppgitt motoreffekt hos Bjønstad Bil, ettersom det måles på navene. -Så det blir nok kun antagelser utifra ca driv-verkstap!. ;)

     

    hehe.. ja den toppen med org kam er temmelig jomfru.. hehe.. tror nok vi snakker en helt annen verden med nye toppen og grenrøret!

     

    blir liksom litt vanskelig å sammenligne skikkelig når ene får effekt på motor og andre på nav.. men men.. er temmelig likt :D

     

    nå er det kun timer igjen til 11 mnd i armyn 3,5 år forsinka.. så blir nok litt rolig fra min side i sommer med den kongelønna som er i forsvaret.. haha..

     

    men skal komme sterkt igjen! gleder meg til å se resultatet av nye bremsinga de med gromdelene på :D

     

    har forresten finni en potensiell clutch som ikke blir altfor dyr ca. 6000kr med lameller og trykkplate... :D

     

    Description: AP RACING 184mm SINTERED CLUTCH ASSY: TWIN PLATE, STEEL COVER (GREY)

     

    Other Info: A-RING TYPE DRIVE. TORQUE CAPACITY 765Nm/564LBFT.

  12. -Såvidt jeg fannt ut så har jeg ca 185hk/320Nm PÅ HJULENE ved 4000... --IKKE glem at jeg har 0.82 eksoshus iforhold til ditt 0.48 da! ;-)

     

    -Så har jeg fullt moment 438,7Nm/4522rpm, og maks hk 286,6/4674rpm(OGSÅ på hjulene)... Åndenød-kalles det vel! :blush:

     

    (topplokk/kam/grenrør/dyser--alt ligger klart! :-D)

     

    hehe.. fikk du oppgitt hva motoreffekt du hadde? har ikke glemt at du har 0.82 hus :D men så lader du 0.45 mer enn meg også da ;) hehe..

     

    blir ikke noe effekt av at alt ligger å støver :P hehe...

  13. 1. Alt i orden og det forklarer mye. Jeg mener at FR 30 er ett svært mye bedre valg enn FR32 pga mye mindre duasjon og overlapp.

    2. Sports torque er tingen og Fords OHC motor fungerer best med høyt ventilløft i forhold til durasjon og FR30 har en god kombinasjon.

    3. Det gjorde du nok ikke da 300 Nm er en økning av dreiemomentet på hele 87% og det går ikke uten ladetrykk eller NOS.

    4. Godt. En flat ladetrykk kurve er en mulighet, en annen er å få motoren til å produsere en flat dreiemomentkurve. Det siste er å anbefale.

     

    1. hehe.. stemmer nok bra det... var derfor kollevold anbefalte den til meg også siden jeg skulle ha turbo..

    2. jepp :D

    3. er klar over at det er med ladetrykk bare tok en sånn sammenligning for synes det var litt tøft :P

    4. ja slik at det høye momente holder seg stabilt opp videre?

     

     

     

    Åssen gikk det på isen idag da gutter? Fikk dere tina dysene? Starta den? :mellow:

     

    det gitt til hel.... å litt til... blei skikkelig forbanna azz... derfor minst mulig er nevnt...

  14. her går det unna a! virkelig artig å se ohc som flytter seg å!

     

    angående clurts gir kasser så må du nok bare bestemme deg om du vil. kjøre t9 kasse som er akkuratt på grensen til å bli knust , eller invistere i en t5 som holder,

     

    med t9 kasse ville jeg godt for et svinghjul som er tilpasset 7.5" slutch( burton power har) og en 2 skivet clurts, dem holder som regel en 6-800nm

    med t5 kasse så da må du få deg tak i et sving hjul med 6 feste hull og som er like stort som et cos sving hjul(240mm clurts) da er det bare å bruke en oppgradert cosworth clurts(ap 6 padle) eller noe.

    selv så tror jeg at jeg hadde godt for den første med 2skiva clurts og fått tak i en kasse med quaife innmat(5-10000) for en synkro kasse med rett skårne drev.

     

    ja det begynner å komme seg opp på cosworth nivå her.. hehe...

     

    den 2 skivi burten varianter var ikke så dum.. hmm skal skjekke opp litt her... handler litt om pris også da jeg kommer til å bygge meg ny motor fra bunn etterhvert...

  15. 1. Bare hyggelig.

    2. Jeg søkte på FR32 på kentcams.com sine sider og fikk opp 2500-7000 o/min.

    Hehe, det var imponerende sprekt synes jeg og resultatet står i stil. Det er lenge blitt påpekt hvor viktig det er med høy effekt på 4000 o/min, og ett godt utganspunkt som veldig få har klart å oppnå med de trimmete Cosworthmotorene sine er 300 hk.

     

    Her slår du til og viser vei med hele 290 hk ved 4100 o/min på en IST og banker hele gjengen. Gratulerer myye for dette var skikkelig sterkt.

     

    Venter spent på hvordan den komplette dreiemomentkurven blir, men det er bra ut.

    Ja det er det. Tenk på hva som hadde skjedd dersom man hadde puttet på 50% fler sylindre og ladet 1,8 BAR slik som du planlegger. Potensialet er iallefall godt over 800 Nm.

     

    Enig med du der. Her trengs det nok både Cosworth clutch og kasse.

    Det er her en skikkelig boost controller er mer enn gull verd. Du kunne da skrudd ned ladetrykket,til f.eks 1,2 BAR fra f.eks 3900 - 4500 o/min og unngått sluring (eller å knuse drivverk) for så å lade for fullt fra f.eks 5200 o/min og ut.

     

    Du må nok sette på en MT75 kasse for å få litt holdbarhet.

     

    det er FR 30 Settet.. beklager feil infon.. hehe...

    ja jeg må si jeg blei selv imponert over momentet og hk på mellomregisteret!

    etter å ha sjekket på bremsepapirene så sammenligna jeg org sierra IS effekt på 115hk/160nm.. der hadde jeg 115hk og rett i overkant av 300nm.. på 2700omdr..vis jeg så riktig på tabellen...

     

    den boost controllen er planlagt innkjøpt til sprutet.. har bare ikke fått gjort det enda... men vil at jeg skal kunne holde stabilt ladetrykk hele veien...

     

     

     

    Vil tro det er flere enn meg som er int. i alle data på turbon' din.....

     

     

    det skal vi få til vettu;)

     

    Model: T31/T04E"57" (150-400 HP)

    Compressor A/R: 0.70

    Compressor trim: 57

    Turbine A/R: 0.48

    Turbine trim: 76 (stage 3)

    Watercooled: optional

    bolted-down 360° thrust: YES

    Wastegate: internal or external

    Flanges: T3 inlet and 5 bolts outlet

  16. Dette er sykt ja! Er fremdeles beregnet motoreffekt dette? FRYKTELI like tall vi to har ja! Forskjellen er vel at du har grenrør og en hvassere kam, og mindre eksoshus enn meg! Så nå får vi sjekke litt angående en clutch som holder, og modde litt videre så vi får løftet kurvene litt høyere! :rolleyes:

     

    -Knuste forresten en T9 kasse for 2 uker siden når jeg skulle dra på "litt" i 3. gir... BÆNG - klonk klonk klonk klonk klonk klonk, -sa det. Så satt jeg igjen med KUN 4. gir! Men det banka og dunka så fælt i kassa at det gikk til nød å neppe å slepe den i gangfart!.. 1. 2. 3. og Reversen forsvant.

     

    Men venter litt med kasse bytte, i tillfellet at det skulle dukke opp en saftig clutch, eller noe.

     

    takker! er fortsatt motoreffekt:D ja synes det ser veldig likt ut, men hvor mye nm hadde du på 4000omdr? er der forskjellene ligger. hehe.. ja det clutch greiene er ikke bare bare azz.. begynner å bli litt lei når noen mener at dette skal holde. men gjorde det det? neida.. skal få ordnet et egen spec svinghjul som gjør det mulig å få et mye bedre trykk på lamellen.. kan komme med nærmere info om dette når ting begynner å skje..:D

     

    ja du klarte å ta en T9 kasse ja :P hehe.. har ikke fått knekt en enda jeg da.. finni meg en skikkilig solid T9 :P hehe

     

    skulle ha finni en clutch som holder rundt 600-700nm så man er på sikre siden.. hehe...

     

    Prøv å få tak i en T5 kasse da vel. Stort svinghjul er det på dohc da? Den fåes jo med 4x4 og den har vel samme kassa som cosw 4x4.. Med andre ord så kler en MT75 et 240mm svinghjul.

     

     

    vil ikke ha T5 kasse.. venter heller litt og kjøper tremec tko600... koster jo bare 6-7000kr mer for den enn en T5 i meget bra stand...

     

    Så ikke ut som effektkurven hadde planer om å flate ut enda heller?

     

    nei den skulle jo liksom fortsatt rett til værs! pokkers clutch...hehe... blei snakket om godt over 300hk..

     

    JEG TREKKER TILBAKE ALT JEG HAR SAGT OM KAMMEN! HEHE... ER FR30:D

×
×
  • Create New...