Jump to content

Campist

Gjest
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Campist

  1. Noen som har opplevd å få rettet dette problemet? Min er nesten like håpløs. Den midterste dusjen bommer totalt mens de andre bare er dårlige...
  2. Nei, ikke egentlig. De er bygd opp alle tre dysene,men det er ikke så mye som treffer ruta. Men jeg er god kunde i spylervæskebutikken Jeg har søkt litt her og der og ser det ikke er kommet noen god løsning fra Ford. Både på forum i Tyskland, England og i USA er det klaging. For dette gjelder faktisk ikke bare S-Max, men selvsagt også Galaxy og faktisk Edge. Men Mondeo med samme dysene går det bra på...
  3. Takk for forslag. Bilen er splitter ny, dette er en feil på alle nye S-max. Derfor lurer jeg på om noen et eller annet sted har funnet på en god løsning?
  4. Jeg har verken sett servicemeldingen eller etterprøve mekanikeren. Men jeg vet at da det ble lagt inn en dings på den midterste ble det ikke bedre. Nå er det gjort tilsvarende på begge de to andre, men bare blitt litt bedre. Jeg prøvde Mondeo mens den var på verkstedforrige uke, den var bedre. Jeg tror det ville vært bedre med strålesprut og ikke dusj.
  5. Nope, forstår ikke hva du mener. Bilen har gått 1400 kilometer så jeg venter litt med å bruke hammer. Problemet er at spylingen er med dusj og ikke stråler. Taket på bilen velger jeg å vaske på andre måter (Ville ikke hjelpe å banke, de er jo festet på en plate delvis under panseret)
  6. Spylerdyser på min nye S-max gjør ikke jobben. Verkstedet har først justert den midterste dysen ved å legge en liten boks eller noe under dysen. Dette er en konstruksjonsfeil, slik at det er et servicenivå på nettopp dette. Fungerte dårlig, nå er alle dysene justert, men med bare litt bedre resultat. Jo dag er det prøvd med dysene fra en Mondeo, uten noen forskjell(de er like, men ruta er jo ikke lik) Det er også forsøkt med dysene til den gamle S-max, men denpasser ikke. Spylingen e fin når bilen står stille, men dusjen blir tatt av fartshumper og ender på taket. Noen andre som har noen god løsning?
  7. Gratulerer! Har kun kjørt 850 kilometer så den er ikke akkurat innkjørt. Den er ikke råsprek, men skyver bra. Jeg angrer ikke ett sekund
  8. Jeg bestilte i slutten av september, den ble bygget 27. Oktober og registrert 29. November. Men slik jeg forstår det har butikken alltid biler i bestilling. Denne ble bestilt i august, men tilpasset mine ønsker i slutten september. Har du ventet lenge - og hva har du bedtilt
  9. Jepp. Bilen er på plass, men har ikke fått kjørt mer enn 300 km ennå. Er godt fornøyd ennå☺ det lover bra så langt. Noe spesielt du tenkte på?
  10. Ja, egentlig, men tilfeldighetene vil ha det til at jeg bare så vidt rakk å hente bilen før jeg la meg inn for ryggoperasjon Derfor får jeg bare se bilen i vinduet en liten stund framover
  11. Har funnet forsterkeren på venstre side bak, men suben finner jeg vel snart
  12. @tuszi vet hvor suben er også? Jeg har ikke fått noen ennå, men den klargjøres idette øyeblikk
  13. Dette var ikke lett. Ford Norge klarer ikke å svare, men i den tyske prislisten står det at anlegget har en forsterker på 390 Watt. Aner ikke hvordan det er målt, men da vet jeg litt. Det kan se ut som om du bassen er en 8" i en 12 liters kasse, det er deti alle fall i Focus. I US Ford opplyses det om tilsvarende utseende Explorer Sony_anlegg har 500 W, regner med at det er det samme men målt etter en annen norm. Det viktigste er jo det låter bra. Håper det, men synes det er gøy å vite litt om teknikken også.
  14. Jeg får det kobla før levering om det ikke er. Synes det er merkelig at det ikke er ferdig koblet med fabrikkmontert feste. Og veldig dumt. Første gang jeg kjøpte ny Ford måtte jeg kjøre hele sommerferien i Tyskland og Østerrike uten antiskrens på tilhengeren fordi den ikke var koblet til.
  15. Hei. På mine tre Forder som jeg har hatt med hengerfeste, har jeg måtte be om ekstra kobling på pinne 9 og 10 på tilhengerkontakten. Jeg forstår ikke hvorfor det ikke er koblet originalt, selv om jeg vet at det hjelper noen andre merker også. Med campingvogn på slep, er det nødvendig med i alle fall konstant pluss på pinne 9, det vil si strøm som er koblet utenom tenning. For lading kan det være en fordel med strøm på pinne 10 også (denne skal være over tenningen). Er det noen som vet om det har skjedd noe på de 3,5 årene det har gått siden jeg sist fikk ny bil - om Ford har begynt å koble alle pinnene i kontakten? Om noen vet, kunne det vært morsomt å vite hvorfor de ikke er koblet. ...og om noen lurer på hvorfor jeg skal ha strøm på pinne 9, så er dette årsaken:http://campist.no/utstyrstips/tips-underveis/345-campingvognen-ville-kjore-forbi
  16. Er det virkelig ingen som har peiling på noe om dette stereoanlegget eller hvor jeg kan finne ut av det. (kanskje ikke rart, Ford klarer ikke å svare de heller...)
  17. Takker for svar. Siden jeg ikke er god på å vente, har jeg vært i butikken og fått låne demobilen med 180 AWD en gang til. Den gir ikke skyvet som i den gamle bilen, men den er vesentlig friskere enn Kugaen jeg har i dag - selv om jeg også er svært godt fornøyd med den. Mondeoen var manuell, men der følte jeg at jeg sjelden hadde grunn til å gire. Med Kuga'n og1700 kilo campinvogn bak, må jeg av og til hjelpe den med å gire i motorveghastighet (100 km/t i Tyskland) i de bratteste bakkene. Til gjengjeld er de bakkene rett så bratte til å være motorveger, nemlig opp til 8% i laaaange bakker. Også i alpene merker jeg vogna bedre på Kugaen enn den gamle Mondeoen. Jeg gleder meg derfor stort til å prøve S-Max med vogna på slep ned til Italia. ( @ and: For å være litt pirkete, tallet i S-Max brosjyra er kjøreklar vekt. Altså egenvekt +75 kg sjåfør + 50 kg ) Uansett, bilen min trillet ut av fabrikken torsdag siste uke, nå er det bare å vente til den kommer hit i desember (stipulert 10. desember)
  18. Dette spørsmålet burde jeg ha stilt på forhånd, siden jeg nettopp har besluttet å gå fra Kuga til S-Max. Da jeg prøvde bilen, følte jeg at 180 hester er bra, men det er ikke i nærheten av hvordan det virket i min tidligere 175 hesters Mondeo som også hadde 400 Nm. Er det noen andre her som har erfaringer med 180 hesteren og hvordan den virker etter å ha kjørt litt med den? Enn med firehjulstrekket? (jeg får ikke bilen min før til jul, så jeg har flere tusen spørsmål i hodet mens jeg venter...)
  19. I Kuga'n min har jeg et Sony Anlegg med ni høytalere ( i følge Etis). Det har bra lyd, men ikke veldig bra. Greit nok. Nå venter jeg på en ny S-max som jeg har bestilt med Premium Sound. Det eneste jeg vet om det er at det har 12 høytalere. Er det noen som har peiling på tekniske data på dette anlegget, det er jo komplett umulig for meg å finne noe på Fords sider om dette. Bortsett fra pris og antall høytalere. (jeg valgte det mest fordi det var tvunget for å få frontkamera :-) ) Er det en egen forsterker? Hvor kraftig er forsterkeren? Hva slags høytalere er det? Jeg tenker ikke merke, for det er muligens Sony det også, men snarere type ?
  20. Jepp, har sett det. Min har ankomstdato til butikk 17. desember. Så vi får se. Det er jo ikke kjempefordel å ha den registrert i 2016 i stedet for 2017, men vi får se. Bare den kommer til landet før nyttår slik at den kan registreres før årsskiftet, så blir det bra.
  21. Takk for svar, jeg har vært ute og kjørt Kuga'n på langtur så jeg har ikke fått sett svarene dine før nå. Mondeo er bra, jeg har jo hatt to av dem. Men jeg har begynt å like å sitte høyt etter snart 90 000 kilometer med Kuga. Etter å ha prøvekjørt en S-Max bestemte jeg meg prompte: Jeg har bestilt en slik :-)
  22. Luksusproblem: Jeg har en Kuga '13 modell som jeg skal bytte inn. Jeg har egentlig tenkt å vente til oppgraderingen kommer ved årsskiftet, men så har jeg plutselig begynt å tenke S-Max. Plassen trenger jeg strengt tatt ikke, men jeg vil ha en høy bil med firehjulstrekk og automat. Det betyr at en jeg må ha en S-Max 180 hk powershift. Jeg er strålende fornøyd med Kugaen, men synes det kanskje er litt kjedelig med lik bil to ganger på rad. På den annen side, en S-Max med tilsvarende utstyr som Kuga blir relativt kostbar. Noen som har noe å si om det? Jeg bruker jo bilen kun på veg, så jeg er ikke avhengig av høy bakkeklaring, selv om det er greit å ha... Jeg vil først og fremst ha 4x4 og sitte brukbart høyt.
  23. Da får vi satse på det, at jeg har den til neste vinter. I dag starten den ikke i det hele tatt igjen, selv om jeg programmerte i går kveld. Jeg løste det hele med å vente et kvarter med å kjøre på jobb, så ordnet sola opp :-S
  24. Og som sagt før: Det er irriterende uansett. Det er ingenting formildende ved å vite at det er programmeringsfeil. Nå er snart bilen ett år. Hvis jeg har den i tre, maks fire år, er det stor mangel på en bil at en slik ting ikke fungerer :-) Svar
  25. Det er slik jeg har forstått dette. Styreenheten tolker det slik at spenning er helt nede på 4,5 volt, selv om batteriet er fullt. Dermed så fjerner den hakene. Min har vært så ille at den ikke en gang har startet manuelt. Siden det ikke hjelper å bytte både styring og varmer, så må nødvendigvis feilen ligge et annet sted.
×
×
  • Create New...