Jump to content

POS

Gjest
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

Medlemsinfo

  • Bosted
    sted
  • Medlemskort
    Tilsendt i posten og digitalt

Profile Information

  • Kjønn
    Male

POS's Achievements

Ford

Ford (5/6)

  1. Oppdaget nå at blinklyshendelen stod i venstre-modus. Må ha kommet borti da jeg parkerte. Ser ut som det har skrudd på parklyset etter en stund.
  2. Opplever en rar ting nå. Baklykta på venstre side skrur seg på når bilen er parkert og låst. Står da i helt av-stilling på bryter. Det lyder en liten alarm når den kommer på, og tilsvarende når jeg åpner døren. Hva kan dette skyldes?
  3. Ford lokalt sa at de stort sett bare har "tapet over" / "blendet" lyssensoren på bilene. Visste ikke om det gikk an å programmere det, men de kunne ta bilen inn en time for å sjekke om det går. Er dette den "dutten" i midten på dashbordet helt fremme i frontruten, eller er det i forbindelse med regnsensor? Evt. hvor er den lysføleren?
  4. :-) Glemte å poste i stad. Var ute og testet. Automatisk kjørelys fungerte fint i mørket.
  5. Hei, jeg skal selge vår familiebil gjennom siste 3-4 årene pga. behov for 7-seter. Står på Sørlandet, Grimstad. Har vært i daglig bruk frem til nå. Skal EU-godkjennes i mars. Er inne på verksted nå for godkjenning for nye 2 år. Ford Mondeo 2.0 TDCI GHIA stasjonsvogn, svart farge og interiør. 6-trinns manuell girkasse (passer denne motoren bra) Målt forbruk mellom 0,5 og 0,62 l/ mil. Langkjøring/ blandet. Alle (lovlige) vinduer har solfilm (profesjonelt montert). Org. Sony-stereo (m/ AUX) Regnsensor Cruise control Varmetråder frontrute Varmeseter Avtakbart tilhengerfeste (kjører normalt uten, har deksel i fanger) Har hundegitter som kan monteres (modelltilpasset). (Jeg har ikke hatt hund i bilen.) Alu sommer og alu vinter. Alu vinter er kun 3 år gamle. Bilen har gått ca 275000 km, og er i teknisk god stand (regner jeg med). Vannpumpe, remmer etc ble byttet på ca 200000 km. Jeg mener at alle dempere er byttet omtrent samtidig (rett før jeg kjøpte), samt at alle hjullagerne er byttet i løpet av siste 4 år. I mitt eie har det blitt byttet foringer, styrekule®, begge fjær foran, hjullager bak, bremser, frontrute (nylig) og sikkert noe mer jeg ikke husker. Poenget er at jeg bytter ting fortløpende når det trengs. Bilen har vært god for oss. Lite trøbbel og mye glede. Litt rust er og der. Dører. Galv. slipp heter det vel. Har også fått skrap og småbulker (små!) fra folk som ikke kan håndtere sin egen bil rundt parkerte biler. God bruksbil. Antydning 25000,- +- Får se når tilstandsrapporten kommer. Kan kontaktes på 90192708 og PM her.
  6. ok. Hva var grunnen til at lysene lyste på "auto" etter at jeg hadde kjørt, men ikke da jeg startet? Skrur de seg på når det blir mørkt?
  7. Jeg har en S-max fra 2006 som ble importert fra Tyskland i 2009. Den har ikke automatisk kjørelys, i alle fall ikke som jeg finner ut av. Jeg har slik bryter (bildet fra norsk manual for S-max) Når jeg starter bilen, og har den vridd helt til høyre (automatik), så tenner ikke lysene på bilen. (Dagslys ute) Når jeg setter bilen i gir og kjører, så tenner de heller ikke. Men jeg hadde kjørt en tur i stad, og da hadde jeg lyset skrudd på manuelt, men vred det over i automatikk da jeg parkerte. Lot motoren svive, og så at de da lyste som normalt. Fremdeles daglys, men start på skumring. Skrudde så av motor, hadde lysbryteren fremdeles i automatikk, og startet den igjen. Prøvde å kjøre 20 meter. Fremdeles ikke tent. Hvordan skal dette fungere? Jeg trodde vi måtte ha nærlyset på alltid i Norge. Stemmer det? Må bilen omprogrammeres for å få "norsk kjørelys"?
  8. Nå er jeg GLAD for å konkludere at det var slark i begge drivakslingene. Jeg fikk tak i 2 stk nye for kr 3200,- totalt, inkl frakt. Verkstedet byttet begge i dag, og jeg har nettopp kommet hjem fra prøvetur. Det er absolutt ingen vibrasjon eller risting nå. :-) Oppsummering: Min bil fikk hovedsaklig vibrasjoner mellom 80-110 km/t ved gasspådrag. Litt før det, men plutselig med ved ca 85 km/t. Turtall på motor hadde lite innvirking, bortsett fra at ved lavere gir (høyere turtall) så økte vibrasjonene noe. Det regner jeg har med at presset på akslingene øker (høyere dreiemoment ved høyere turtall innenfor "grønt område" regner jeg med). Alt i alt kommer dette meg på ca 7500,- for arbeid og deler.
  9. En kamerat hadde BlueFin. Fungerte bra. Mapping er bedre. Koster kr 4000,- i Krsand.
  10. Takk, da vet jeg at man får tak i dem til en greiere pris. Noen idé om hvor jeg får dem rimeligst? Fant her til 2550,- og 2350,- inkl MVA for hhv høyre og venstre. http://drivlinje.no/carsearch/result/?carsearch=6&category_id=39&car_id=19444
  11. Det var ikke dekk. Fikk med meg en ny mekaniker på prøvetur. Har brukt han en del før. Flink. Han er ganske sikker på at det er en av de indre drivakslingene som det er ubalanse i. Begrunnelsen hans er at vibrasjonene kommer av hjulets rotasjonshastighet, er uavhengig av girvalg (motorturtall), og kjennes ikke ved lavere hastigheter (der svinghjulet gjerne kjennes). I tillegg trekker bilen litt mot høyre ved kraftig gasspådrag. Det er nok indre fordi vibrasjonen har så lav frekvens. Ytre pleier å gi høyere frekvens sa han. Han nevnte noe om at "indre drivaksel" er svært dyre på S-max. Er de det? (6-10000 NOK?) (Nevnte også at man bare får de originalt. ) Jeg har søkt opp, men finner bare slike: http://www.bildelerekspert.co.no/lauber-7613238 Er det bare ytre drivaksel? Jeg trodde det bare var 1 drivaskel per side, med indre og ytre drivknute. Er det en et annet sted også?
  12. Det er ingen slamrelyder eller ulyder ved hverken start eller stopp. Fikk med meg en bilmekaniker på en litem test-tur i dag. Han kjørte, prøvde en del turtall og hastigheter. Det var han som lanserte idéen om kast i dekk/ felger. Akkurat dét er jo lett og billig å sjekke opp i, så det tenker jeg å gjøre til mandagen. Han sa videre at dersom hjulene er ok, så kan det være drivaksel eller svinghjul. Hvis det er svinghjulet så mente han det var i "tidlig fase". Det snodige (synes jeg), er jo at det kommer så markant ved passering av 80 km/t og gir seg ved 110 km/ t (på nålen, tilsvarer nok egentlig 70-100, uten at det har noen betydning). Valg av gir har ingen reell betydning. Akkurat dét taler vel for at det er noe i drivverket etter clutchen, og ikke selve clutchen/ svinghjulet? Eller tar jeg helt feil? I og med at det gir seg når man slipper gassen så tenker jeg det er litt rart dersom det er kast i hjulene, men facit får jeg vel på mandag. Fortsettelse følger :-)
  13. Kan det være kast i dekkene? Minner om dårlig avbalansering, men kun ved gasspådrag. Tenker å ta følgende elimineringsmetode: 1) Sjekke kast i dekk/ felger 2) Få vurdert reimskive (vurdert, ser ingen skjevhet/ vibrasjon) 3) sjekke drivakslinger 4) bytte svinghjul (har funnet komplett clutch/ svinghjul til 6800,-) Arbeid 7500,- Innspill?
  14. Følger svinghjulet motorens turtall eller dekkenes omdreiningshastighet? Testet litt mer nå. Det er en anelse vibrasjoner på lavere hastigheter ved pådrag, MEN i hovedsak er det skikkelige vibrasjoner i hastighet mellom 90-110 km/t. Uansett gir. Har prøvd 3. - 6. gir. Vibrasjonene blir kraftigere jo lavere gir, men forsvinner med en gang gasspådraget fjernes. Når hastigheten passerer 110 dabber vibrasjonene av, det samme under 80-90. Altså: hovedsakelig er det vibrasjoner i mellom 80-110 ved gasspådrag, uavhengig av gir.
  15. Jeg fant høynivå til lavnivå omformere. Billigste er vel på Biltema til 119,- per stereokanal. Kvaliteten på den mtp lydkvalitet og støy kjenner jeg ikke til. Men prinsippet er enkelt: Man kopler spillerens høyttalerledninger til høynivå-inngangen, og kan kople videre med RCA / Phonoplugg rett i ny forsterker. En 4-kanals forsterker på ca 4x50 W RMS burde holde til mitt bruk. I alle fall dersom den har grei tilgang på strøm. Ett problem kan være å styre av/ på av forsterkeren. Tipper at 6000CD ikke har styrestrøm. Jeg vet heller ikke om det er plass i dashbordet til en forsterker. En annen utfordring er at jeg ikke vet noe om dette vil fungere tilfredsstillende i det hele tatt. :-) Jeg fant for øvrig at Dynabel har en del rammer etc tilpasset Ford. Koster sikkert mindre fra eBay, men da vet man ikke alltid hva man får. Hører litt med bilradiospesialistene, og med lokale Boomcar.
×
×
  • Create New...