Jump to content

Cossie94

Klubbmedlem
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

About Cossie94

 • Rank
  Sykkel
 • Birthday 04/08/1994

Medlemsinfo

 • Bosted
  LYNGDAL
 • Medlemskort
  Tilsendt i posten og digitalt

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Lyngdal,Norway
 • Interesser
  Ford,da mest Sierra-Cosworth.
  Skruing og maskinering.

Contact Methods

 • Yahoo
  kristian.ylien@yahoo.com

Recent Profile Visitors

1505 profile views
 1. Blant oss bilentusiaster har jeg inntrykk av at den manuelle girkassen lever trygt🙂 De fleste som vurderer å kjøpe eldre BMWer som E36,E39, E46, E92 og så videre, vurderer ikke engang biler med automat.Er kun manuell som er tingen for dem. Unge folk som kjøper BMW vil helst ha manuell girkasse, endel venter med å kjøpe "ny" bil til en med manuell kommer for salg. E30 som har blitt et meget populært objekt er sjeldent å se med automat. Nissan Skyline, 200sx,Toyota Supra, Gt86, Subaru Impreza for å nevne noen andre. Det med at manuell girkasse er på vei ut på helt nye biler er jo ikke noe nytt, skjønner ikke at de gidder å skrive om det engang😆 Bilprodusentene legger jo mer og mer opp til at folk skal velge automat og selv biler som BMW M3, M5 og Nissan GTR leveres jo ikke lengre med manuell. De som skaper denne trenden er folk som bare skal fra A til B, bilprodusentene og elbilene. Hadde man sett på bruktbilsalget hadde nok tallene vært litt annerledes. Tenker det er greit at folk som bare skal fra A til B og bare har bilen som et fremkomstmiddel tar lappen på automat.Nå som bilmarkedet legges opptil at de fleste nye biler bare leveres med automat. Unge i dag er jo så opptatte med de skjermene og den miljøpolitikken at interessen og forståelsen av eldre biler i fremtiden vil sikkert ikke være så stor. Jeg syns det er ganske greit å kjøre automat i hverdagen bare man har en bil med sterk motor og bra med bunndrag, men selvfølgelig det blir aldri det samme som manuell. Er helt enig i at hvis man skal ha en skikkelig sportsbil så er manuell girkasse et must😁Det gir mer kjøreopplevelse😆😁 Ja enkelte bilprodusenter som BMW og Nissan har noe å lære av Porsche når det gjelder å ha manuell girkasse som alternativ.
 2. Cossie94

  Slett

  Bil solgt. Slett.
 3. Jeg har handlet bil nå.Så da er jeg ikke på leting lengre:)
 4. Hei. Jeg skal kjøpe bil,må ha en senest i oktober. Så da er spørsmålet mitt.Er det noen som har en Sierra sedan tilsalgs? Tanken er at det skal være en bruksbil,så den må ha skilt og helst en som er EU ok litt frem i tid.Kan til nød vurdere en som har mangellapp. Jeg har sett på Sierra sedan på finn,broom marked og face.Ingenting som var aktuelt for meg der. Jeg holder til i Lyngdal,vest agder. Ta kontakt på 92034191.
 5. Ja,jeg er interessert!Har sendt deg en melding
 6. Såkalte "vaffelfelger" til Sierra Cosworth heter Lattice Kom tilfeldigvis over navnet på en Ford side fra England
 7. Hei. Sikkert dumt spørsmål,men har såkalte "Vaffelfelger" til Sierra Cosworth (Mk2) noe spesielt navn/nummer? Det kommer opp så mye forskjellig når man søker på Ford Sierra Cosworth rims/felger. Er det noen på sørlandet som har 4stk slike felger?Isåfall er jeg interessert!
 8. Bærekulen er en vanlig slitedel og vil gi en slags klunke/dunke lyd,nesten så man føler noe er løst i forstillingen når man kjører over humper eller på ujevn vei i lav-moderat fart. (Bærekulen er montert i enden av bærearmen ut mot hjulet/spindelen) Bare et tips Verdt å sjekke hvis du skal av med hjulet for å feilsøke litt
 9. Har dessverre ingen erfaring med Bmw diff i Sierra bakstilling,så det kan jeg ikke svare på dessverre. Jeg driver bare med eldre typer Bmw,som E30,E34 og E36. Av dem så er det E34 M5 3,6 med 315hk,E34 M5 3,8 med 340hk og E36 3,2 med 321hk som har de sterkeste diffene Alle er av typen 210 LSD og har utveksling 3,91,alle er bygget av ZF. Det finnes deler til disse diffene slik at du kan endre utvekslingen. Diff fra E46 M3 er ikke noe å bruke,siden det har vært mye trøbbel med den diffen.(Det var første M3en som ble leverte med en diff som ikke var produsert av ZF.) Det pleier å være vanlig å erstatte innmaten i E46 M3 diff med innmaten ifra E34 M5 diff.
 10. Har fått tak i den diffen jeg ville ha
 11. Hei Ja det hadde nok blitt litt dyrt,hvis diffen var det eneste jeg kunne bruke.Men E30 diff har andre innfestninger i traversen kontra E36 diff dessverre. E30 diff festes til traversen via fire bolter som skrues fast i toppen av diffen og den ene foringen i lokket festes til braketten i karosseriet. E36 diff festet til traversen via en bolt nede foran på diffen og via to bolter bak på diffen i to foringer i lokket. Uansett takk for forsøket,svar og tips
 12. Hei. Er det noen som har eller som kjenner noen som har en "Limited Slip Differential" til BMW E36?? Det er den mellomstore diffen,altså 188 diffen jeg er på jakt etter. E36 M3 3liter og noen 328i/325i har denne diffen. (På vanlige E36 var LSD diff ekstrautstyr på alle modeller frem til år 1995, E36 M3 hadde LSD diff som standard utstyr,3liter hadde 188diff mens 3,2 hadde 210diff begge med 25% sperr.) Bor i Lyngdal,men er gira på å kjøre langt for en slik diff! Prisen for en 188 LSD diff ligger på 5000kr og oppover.Alt ettersom hvor langt den har gått og hvilken stand den er i. Ta kontakt her inne eller på 92034191.Kristian Øylien
 13. Ja jeg husker at den lå på finn.no den var ombygget til Cosworth,den så ganske hel og pen ut da:)Synd å se den slik nå..
 14. Hei. Jeg er på jakt etter en grei Ford Sierra Cosworth,jeg er både interessert i 2wd og 4x4! Har ikke noen mange krav annet enn at det må være en original Cosworth. Selvfølgelig er det en fordel at den er i best mulig stand.Også et stor pluss hvis jeg får med "Vaffel felger" på kjøpet Men det er ikke noe samlerbil eller utstillingsbil jeg er på jakt etter for å si det slik,midt på treet bil i grei bruksstand er det jeg ser føre meg (Gammel tråd som jeg opprettet for to år siden,men som jeg nå har redigert i håp om å finne en Cosworth)
 15. Jeg ønsker å kjøpe diverse deler til Ford Sierra: -Overhalingssett til Ford Sierra Cosworth 2wd calipere. -Girkule til T5 girkasse og T9 girkasse. -Ny høyre baklykt til Ford Sierra Mk1. (Jeg har eventuelt ny venste baklykt om noen vil bytte eller kjøpe) -Cosworth ratt. -Relee til hovedlys (Mk1) -Gummi liste til bakluke (Mk1)
×
×
 • Create New...