Jump to content

odd

Gjest
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by odd

  1. odd

    Hard bremsepedal MK4

    Hei og takk for svar. Var hos Ford i Drammen i dag, og de byttet ventilen på vacuumpumpa.Gjort på et øyeblikk og kostet ingenting. Så får håpe det er i orden nå. Mvh Odd
  2. Hei. Har nylig kjøpt meg en Mondeo 2,0 TDCI(116 HK), 2008 modell. 3 dager den siste uka når jeg har startet bilen på morgenen har bremsepedalen vært steinhard. Virker som om bremsekraftforsterkeren ikke fungerer. Etter cirka et halvt minutt er alt normalt. Det har vært kuldegrader ute de gangene det har skjedd, og det det er bare ved første start om morgenen. Noen som har peiling på hva som kan være årsaken? Mvh Odd
  3. Hei.Har du fått i orden AC-anlegget?
  4. Hei. Hadde samme problem på min mk3 for noen år siden. Snakket med en mekaniker på Ford, og han sa at jeg kunne prøve med å skru av muttera i midten på clutch til AC-kompressoren,dra av den ytre clutchplata og fjerne en tynn sjims som ligger der. Da kommer clutchplatene litt nærmere hverandre og hvis dem da ikke er for mye slitt,er det nok til at magneten klarer å holde dem sammen. Jeg gjorde det på bilen min, og aircondition har virket fint etter det. Det er nå snart fem år siden.Jobben tok ca.10 min. å gjøre. Lykke til.
  5. Sjekk på www.ebay.co.uk, Der er det mye deler til Mondeo. Har akkurat kjøpt komplett sett bremseskiver og klosser der, 950 norske kroner inkl. frakt.
  6. Hei. Jeg har fått ødelagt en av felgene mine. Felgen er av merke Alutec, type Spyke. Størrelse 7" x 16", boltsirkel 5 x 108, innpress ET 48. Hvis det er noen som har en sånn felg til overs, er jeg veldig interesert i å kjøpe den.
  7. Hei. På min 02 mod. MK3 blinker det en gang når jeg trykker 2 ganger på låseknappen, dvs. når bilen blir "dobbeltlåst" slik at den ikke kan låses opp innenfra. Når jeg låser opp bilen med fjernkontrollen, blinker det ikke.
  8. På min 02 Mondeo ble det for to og halvt år siden byttet dører og bakluke. Tidlig i vår oppdaget jeg at lakken hadde begynt å flakke av ytterst til høyre under handtaket på bakluka, ser også ut som det flakker helt ytterst under selve håndtaket. Jeg dro da til Fordverkstedet og klaget. Han jeg traff der var ute og kikket på det og skrapte litt på det med neglen."Her er det lakken som løsner, dette skal vi ta på nytt", sa fagmannen. Måtte bare vente til over påske og de fikk ledig lånebil. Jeg hørte ikke noe fra verkstedet igjen, så 2-3 uker etter påske tok jeg kontakt på ny. Da ble jeg lovt at det skulle ordnes i løpet av 1-2 uker, men ingenting skjedde. Jeg drøyde da til like før sommerferien og dro ned til Ford igjen. Da var han jeg hadde snakket med blitt sykemeldt, og den tidligere karosserisjefen hadde overtatt. Da var det plutselig ikke så greit lenger, han mente det var "ytre påvirkninger" som hadde gjort at lakken løsnet og tok bilder som han skulle sende til Ford Norge for å få godkjent omlakkering.( Eneste "ytre påvirkning" som har vært der lakken er borte, er neglene til han første som kikket på det og innvilget omlakkering). Ford Norge avslo jo selvsagt omlakkering, og slik står saken nå, vet ikke helt hva jeg skl gjøre videre med saken.
  9. Hos meg har blinkingen kommet både når AC har vært av og når den har vært på. Men det kan gå lang tid mellom hver gang blinkingen kommer, nå er det vel ca. 3 uker siden sist.
  10. Noen ganger begynner det å blinke i displayet for klimaanlegget under kjøring. Blinkingen blir borte når jeg skrur av tenningen, og starter opp igjen. Alt virker normalt selv om det blinker i displayet. Noen som har vært borti det samme?
  11. odd

    "tikkelyd" i motoren

    Hva er "rakkelstag" , og hvor sitter det?
  12. odd

    "tikkelyd" i motoren

    Da jeg byttet for 2-3 år siden kostet delene i underkant av 4000 kr hos merkeforhandler. Ikke spesielt vanskelig å bytte selv heller, bare en del skruing, brukte ca.5-6 timer på jobben. Ford skulle den gangen ha ca. 6500 for deler og arbeid, så da regner vel de ca. 3 timer`s arbeid.
  13. odd

    "tikkelyd" i motoren

    Har hatt samme problem på min 2002 mod.( 2,0 bensin ), i tillegg til raslelyden på tomgang gikk bilen også ujevnt og nøkkete når jeg kjørte i jevn fart, når jeg ga på gass gikk den normalt. Måtte bytte innsugsmanifoilen, akselen til spjelda i manifoilen var røket av på 2 steder. Etter det ble bilen som ny.
  14. På min Mondeo mk3 går alle vinduene ned hvis du holder en av knappene på fjernkontrollen inne en stund, husker ikke hvem knapp det var. Er sikkert det samme på Focus.
  15. Jeg har hatt samme problem på min mk3, fjusking ved jevn fart og gikk fint når jeg ga full gass. Der var det spjelda i innsugsmanifoilen som var løsnet. Måtte bytte innsugsmanifoil, deler for ca.4000 kroner.
  16. Den var da gått ca. 120000 km.
  17. Jeg hadde det problemet min 2002 modell, der røyk akslingene til spjelda av og ble liggende helt i bånn på manifoilen, selve spjelda ( laget av plast) lå løse i innsuget på toppen, men hadde ikke kommet under ventilene og ødelagt noe. Måtte bytte hele manifoilen, ca. 4000 kr i deler, pluss noen timers skruing. Jeg merket det på at bilen gikk og smånykket under kjøring i jevn fart, når jeg ga på gikk den helt normalt. Om det er samme problem på 2005 modellen vet jeg ikke, men skulle vel tro at det var gjort noen forbedringer i løpet av 3-4 år.
  18. odd

    Service i Sverige

    Jeg har hatt min 2002 mondeo på service i Sverige 2 ganger , og har vært fornøyd med jobben hver gang. Prisen er cirka halvparten av hva det koster i Norge. Jeg var på Fordverksted i Årjeng.
  19. Hadde lignende problem med min 2.0l mkIII for et par år siden. Den gikk og smånøkket når jeg kjørte med jevn fart, men når jeg ga på gikk den normalt. Hos meg var det innsugsmanifoilen som måtte byttes. Det sitter et spjeld for hver sylinder i innsugsmanifoilen, tror de skal regulere innsuget etter belastningen på motoren. Hos meg var akselen til to av spjelda røket helt av, og spjelda(laget av plast) lå løse i innsuget på toppen. Bare flaks at de ikke hadde kommet under ventilene. I følge forhandleren var visst dette et kjent problem på Mondeo. Kostet meg ca.4000,- kroner i deler og noen timers arbeid i garasjen, og bilen ble som ny igjen. Tror Ford regnet 3 timer på jobben, jeg brukte vel ca. det dobbelte.
  20. odd

    RUST MK3

    Garantien gjelder ikke vinduslistene, jeg fikk dem ihvertfall ikke på garantien. Men dem koster bare ca. 200 kroner stykket.
  21. odd

    Motorlampe Lyser Mk Iii

    Takk for svar. Når jeg startet opp på morgenen i dag, slukket lampen som normalt igjen. Men hvis den begynner å lyse igjen, skal jeg prøve å koble fra batteriet i noen minutter. Vet du forresten hvor man får kjøpt slike pirat ediser?
  22. odd

    Motorlampe Lyser Mk Iii

    Det har jeg ikke, men er det noen som vet hvor man kan få tak i en?
  23. Hei. Oppdaget i dag at lampa med motorsymbol lyser på dashbordet. I instruksjonsboka står det at man skal kontakte Ford-verkstedet hvis den lampa lyser, men bilen går helt normalt og jeg hører ingen ulyder. Jeg byttet for en ukes tid siden termostat-unit, og den er det en elektrisk kontakt på. Kan det være at jeg har lagd en feilkode når jeg tok den av uten å ta av batteriledningene? Bilen er en Mondeo 2,0 L bensin 2002 modell. Er det noen som vet hvordan man sletter feilkoder uten å dra på Ford?
×
×
  • Create New...