Jump to content

TheTH

Gjest
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by TheTH

  1. Er det fryktelig mye knot å bytte bakre wire på hver side? Ser at innfestingen til frontkabelen ligger under varmeskjoldet til eksosen, men bortsett fra det er det vel rimelig greit å demontere gammel og innmontere ny? Noen som vil våge seg på et tidsanslag? Det er 2004-modell med manuell justering.
  2. Bilen har begynt å småfuske på tomgang når den er kald. Fusker ikke når den kjøres, og når den blir varm går den også jevnt på tomgang. Kan det være EGR som trenger rens? Den har gått over 170K km og vært i mitt eie siden ca 115, og såvidt jeg vet har EGR aldri vært rengjort så lenge jeg har hatt den. Skal snart på påskeferie - burde jeg få renset EGR før jeg drar? Er det skadelig å kjøre dersom EGR er full av skitt? Hva trenger jeg for å gjøre jobben selv?
  3. Skjer av og til hos meg også etter at seteryggen har vært nede. Legg ned seteryggen, smell det tilbake samtidig som du napper i selen. Det er et triks jeg snappet opp på en eller annen Ford-wiki på nettet.
  4. For nestemann som måtte være i beit: http://cgi.ebay.co.uk/MONDEO-ESCORT-FOCUS-FIESTA-KA-ALLOY-WHEEL-NUTS-PER-20-/260415252978?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3ca1f569f2
  5. Fantastisk! Hvis de jeg hadde mot formodning skulle dukke opp i løpet av det neste året, skal jeg passe på å gi dem bort til noen her som kommer til å trenge dem neste vår. Slike situasjoner oppstår vel gjerne en gang i året, når de rustne stålfelgene skal av og sommerhjulene skal på ;-)
  6. Suverent! Hvem skal jeg spørre etter? :-) Er du på verkstedet?
  7. Jeg trenger alle sammen, 20 stk. Har du så mange? Hvor mye vil du ha for dem? Send gjerne PM hvis du ikke vil ta det i tråden.
  8. Stakk innom en dekksjappe, og de hadde dem ikke. Ford bruker jo en mutter med "løs" konus, hvilket jo er smart siden det da er lettere å løsne mutteren og den løse konusen fordeler kreftene bedre. Ringte Ford, og de hadde ikke på lager. Delenummeret er 1366029, hvis noen lurer på det. Blir bare nødt til å lete enda mer, sukk...
  9. Er det noen grunn til å kjøpe originale når man kan få uoriginale for en brøkdel? Er det noe veldig spesielt med dem? Er det ikke bare en M12-mutter med kon?
  10. 93 kr pr mutter? 93 x 20 = 1860 kr for alle mutterne som trengs? Du tuller?
  11. Har originale alufelger som skal på etter en vinter med stålfelger, men finner ikke igjen boltene! (eller muttere, er det vel strengt tatt. Regner med at 20 nye muttere med Ford-logo koster en formue, så jeg tenkte å rusle innom Torshov Bilrekvisita. Regner med de har data på dimensjon, men er det noen som vet om det er noe hokus pokus antall grader kon på originalfelgene, eller er dette standard for alle alufelger?
  12. TheTH

    Rust i dører MKIII

    45.000 kr! Da er det snakk om bytting av dører, vel? Jeg fikk tatt tilsvarende kittløsning og rust på innsiden av fire dører og et bagasjelokk på en 12 år gammel Saab en gang. Samtidig ble det lakket på utsiden under dørlistene, sveiset rust på en hjulbue og lakket to skjermer. For det betalte jeg 9000, riktignok uten moms. I mitt Ford-tilfelle ser to av dørene fine ut, det samme med bagasjeluka, så jeg håper å kunne slippe unna med mindre enn 45.000 ;-)
  13. TheTH

    Rust i dører MKIII

    Greit nok, mulig Ford-verkstedene har strammet opp praksisen og begynt å utføre kontrollen uoppfordret, men det er i såfall noe nytt, noe serviceheftet mitt og mange andres tyder på. Hvorfor er det stemplet en gang i 2007, men ikke i 2005, 2006 og 2008? Fra 2009 har jeg uansett tatt servicer på uavhengig verksted, etter Ford-verkstedet begynte å gjøre utrolig mye rart (rotet bort bilen min, ødela grill og panserlås som de nektet å erstatte, rotet bort plastdekselet over motoren osv.). Uansett har jeg også funnet masse eksempler på at Ford har reparert dette UTEN å be om dokumentasjon for karosserikontroll, men så har de fra 2007-2008 eller noe begynt å avslå blankt. Slik varierende praksis finner jeg ganske merkelig.
  14. TheTH

    Rust i dører MKIII

    Ja jeg har jo skjønt det nå, at man selv må be om det. Hadde jeg visst dette hadde jeg jo aldri kjøpt bilen. Jeg så at serviceheftet var komplett, men hadde ikke gjort hjemmeleksa godt nok til å sjekke stempler for karosserikontroll. Regner med at merkeverksted takserer skaden med gaffel, og siden all form for garanti nå åpenbart er borte vekk, kan jeg jo like gjerne bruke uavhengig og rimeligere karosseriverksted. Spent på hva det vil koste å rive av kittet, sandblåse, grunne og lakke dette. Kan det være 2000 pr dør? 5000 pr dør? Kan sikkert få dører for 2500 spenn på høggern, men har ikke peiling på hvordan man bytter over kledning og får det hele sammen...
  15. Har lest mye om at Ford har blitt fryktelig strenge ang. utbedring av den velkjente dørproblematikken på innsiden, der kittet løsner og der oppstår rust bak. Nå har det oppstått på min 2004-modell, og når jeg leser det med liten skrift dukker dette med karosserikontroll opp. Kikker i serviceheftet og finner kun ett stempel! Ikke engang i garantiperioden har merkeverksted stemplet for karosserikontroll, og den ene gangen det er stemplet var i mitt eie, men jeg har aldri hørt et pip på service om denne karosserikontrollen på service. Selv den gangen de har tatt den! Her er det svikti i systemet, og min historie er åpenbart ikke unik. Regner med blankt avslag på reklamasjon, men derfor lurer jeg veldig på hvor mye dette typisk vil koste meg? Ser ut til å gjelde to dører. Hva har dere andre med blankt avslag måtte ut med? Ang. garantibestemmelsene er kontrollen kanskje fair, så lenge verkstedene er nøye med dette punktet på service. Men produksjonsfeil er produksjonsfeil uansett. Kanskje kunne kontrollen avdekket skaden noe tidligere, men den ville jo ha oppstått enten kontrollen ble utført eller ei. Foreslår Ford spleiselag vil jeg nok akseptere det, men googlingen i kveld gjør meg ikke akkurat optimistisk.
  16. Ser etter nye felger, også på bruktmarkedet. Boltsirkel er grei, men jeg klør meg i hue over ET. Da jeg søker på diverse felgsjapper på nett, får jeg treff på felger med alt fra ET 40, 42, 45 og 52,5. Hva er egentlig riktig for MKIII? Skal det være forskjellig ET på en 16" og 17" på denne bilen? Er mye MKIV-felger til salgs, men hva er ET for nye Mondeon? Samme som MKIII?
  17. TheTH

    Panser åpner

    Jeg fikk denne byttet på Fords regning for et par år siden. Mener å huske det stod 2.700 på fakturaen. Ser over her at det er en billigere løsning på problemet. I mitt tilfelle ødela de grillen for å få opp panseret, og satte inn ny panserlås og ny grill. Fikk beskjed om at det ikke var helt uvanlig at panserlåsen tar kvelden.
  18. Ja, veldig liten motorbelastning kombinert med varmeapparatet på høy temperatur så gjør den det. Etter det jeg forstår så skal hjelpevarmeren starte hvis det er kaldere enn 4 grader ute og tempen på vannet synker under 70, og siden min varmer ikke vil starter kan nåla godt komme ned mot 60, ja.
  19. Jepp, dessuten har effekten på varmeapparatet ganske stor innvirkning på hvor kraftig vanntemperaturen faller. Sjekket dette på ring 3 i Oslo i dag, der det er 60 km/t. Varmeapparatet satt til 17 grader så holder vanntemperaturen bra, mens på 24 grader vil den falle ganske bra når når motoren går så lett som den gjør i 60 km/t.
  20. Før jeg biter i det sure eplet og bestiller verkstedstime for enten å få fikset originalvarmeren eller oppgradert til tidsstyrt Webasto har jeg en liten teori noen sikkert kan avkrefte eller bekrefte i løpet av helgen. Den siste gangen jeg husker at varmeren gikk var på samme kjøretur som jeg kjørte meg fast i dypsnøen en sen natt i jula. Kan det være at varmeren kan ha blitt fullstendig pakket med snø og is slik at den ikke går? Kan det være noe luftinntak som er blokkert? Eller eksosen? Noen som har noen tro på at hele spetakkelet vil starte igjen dersom jeg får tint opp kjærra slik at all is og snø renner av?
  21. Kan jo fortelle hva som har gått galt med min 04 TDCI: - byttet bryter på bagasjedør TO ganger. - byttet låsekasse på ene bakdøren. - byttet panserlås. - byttet alle glødeplugger. - byttet clutch og svinghjul etter det helvetes dobbeltmassesvinghjulet feilet. Dette ble fryktelig dyrt og Ford nektet å godta reklamasjon. - lakket opp innsiden av dørene etter at gummilistene hadde slitt helt inn på metallet - dårlig lakk! Slitedeler har jeg ikke tatt med her. Nå virker det også som om kjørevarmeren har sluttet å gå, og den er også veldig dyr, ettersom jeg har forstått. Synes det har vært mye plukk og ræl med denne bilen, men heldigvis kjører den som en drøm og er superpraktisk i bruk.
  22. Har du slått deg til ro med at det skal være slik eller har du forsket noe mer på det? Satt og surfet litt på et dansk forum og fant en del skriverier om plutselig fallende motortemp og diskusjon rundt termostater. Det skal være en termostat nr. 2 et sted som visstnok kan være problemet. Har lest om mange som har fått dette mer temperaturen feilsøkt hos Ford uten at de finner noe, så kommer de over dette med den andre termostaten på nettet og dermed får de fikset problemet. Her er link til en PDF som forklarer hvordan man bytter den: http://www.jackthom.freeserve.co.uk/thermostat.pdf Kanskje verdt å få det sjekket ut?
  23. Det er jo ikke motortemperaturen du ser variere så mye, det er kjølevannet. Tviler på at temperaturen i selve motorblokka varierer like mye som det du ser på vannmåleren. I gamle dager satte man jo en papplate i grillen for at radiatoren ikke skulle kjøle vannet så heftig når det var kaldt. Tror det står i Ford-manualen at man under ingen omstendigheter skal gjøre dette, uten at jeg helt forstår hvorfor. Temperaturen på vannet faller jo som du sier veldig fort når motoren jobber lett og det er kaldere enn -10. Vannet kjøles svært hurtig av radiatoren.
  24. I såfall blir det totalt uaktuelt å sette inn en originalvarmer igjen. Det blir jo fullstendig idiotisk når man får ettermontert Webasto med timer til samme (eller lavere) pris.
  25. Synes det høres ut som om bilen din oppfører seg helt normalt. Min er også slik (bortsett fra at kjørevarmeren ser ut til å ha stoppet i løpet av siste uken). Da det er kaldt synker temperaturen i lange nedoverbakker eller når den står på tomgang. Er det virkelig kaldt, kaldere enn 15 minus, synker temperaturen til og med når farten går fra 80-90 og ned i 60 på flat vei. Syntes dette var veldig uvant første vinteren jeg hadde den og spurte dermed om dette var normalt da jeg tok service. Fikk beskjed om at det er helt naturlig på effektive, moderne dieselmotorer.
×
×
  • Create New...