Jump to content

Bytte olje på girkasse eller ikke?


alelys

Recommended Posts

Skal bytte girkasse på sierran min.

Girkassen jeg skal ha står monter på en sierra 1987 som har gått 210.000KM. Girkassen er tipp topp! fast og fin uten ulyder.

 

Skal jeg bytte oljen på den kassen eller bare montere den i bilen min med oljen den har idag?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

har brukt biltema sin olje på 4 stk girkasser når jeg har bytta mine. og har ikke hatt noe problem med de i etter tid. litt usikkerpåom det var blå eller grønn flaske da :P

 

http://biltema.no/no/Bilpleie/Olje-og-Smoremiddel/Hydraulik--og-Transmisjonsolje/Halvsyntetisk-Transmissionsolje-75W90-36986/

 

 

blå eller grønn? såvidt jeg husker så er det slik:

 

Grønn = semi syntetisk

rød = fullsyntetisk

grå = mineral

 

 

de eneste blå flaskene jeg kan komme på er f.eks. hydraulikkolje (på nettsiden vises disse som grå flasker, men de er BLÅ).

 

til OP:

 

Du må jo selvsagt sjekke åssen olje de skal ha, men når du ikke skal ha så hyppige oljeskift (rally) så er vel fullsyntetisk tingen for deg.

 

Mineralolje bruker man som regel bare på nye deler, f.eks. i motor så bruker man i teorien (ikke at noen bilverksted gidder å bry seg om annet enn originalolja lenger ved bytte av blokk) mineralolje i begynnelsen ved bytte av blokk, da mineralolje har en mer ujevn molykylær oppbygging for å gjøre ujevne overflater "tilpasse" seg til de mekaniske delene rundt seg å erodere, som gjør overflatene glatte og synkroniserte med hverandre.

 

etter tid vil overflatene og de bevegelige mekaniske delene tilpasses og da går man over til syntetisk olje for å holde på kvaliteten og levetiden.

 

så med mindre du har en ny girkasse (noe som du sier det ikke er) så kan jeg ikke se for meg noen annen grunn enn at du skal bruke syntetisk olje :)

 

burtonpower sier "Standard oil grade 75W90 semi-synthetic." til sierra girkasse, link: http://www.burtonpower.com/tuning-guides/tuning-guide-pages/ford-type-9-gearbox-guide.html

1990 Ford Sierra 2.0 OHC bruksbil

1974 Ford Mustang Fastback D1 V8 (kompressorprosjekt)

1974 Ford Mustang Mach 1 (delebil)

1984 Ford Granada 2.3L Jubileum (vraket) Delesalg

1969 Ford Taunus 12M (solgt)

1993 Ford Escort RS2000 (solgt)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...