Jump to content

MSD HVC 6600 på Granada 2,3L


Pusur_

Recommended Posts

Tenkte å prøve en MSD HVC PN6600 på Granadaen. Har denne liggende, så tenkte å prøve den på mest for artig å se om jeg får noe respons på bensinforbruket. Men kan denne brukes med std coil? Evt gr.a coil? Eller må jeg ha MSD sin egen coil? Sto noe om pluggledningene en plass, bør pluggledninger og plugger byttes til noe mer egnet? Har funnet mange koblingsskjemaer, men mange forskjellige. Noen som har et som er rett til Granada?

 

http://www.summitracing.com/int/parts/msd-6600/overview/

 

Takk for inspill :)

Link to comment
Share on other sites

Ja, CDI bokser kan fint brukes sammen med vanlige inductive coiler, men effektiviteten er bedrøvelig lav med ett snitt på rundt 16%. 

En ren CDI coil er derfor å anbefale.

Partneren til 6600 boksen er denne: http://www.summitracing.com/int/parts/msd-8250

 

Ett rimeligere, men ikke dårligere, alternativ er denne:

http://www.summitracing.com/int/parts/crn-730-0892

 

Originale "Carbon core" ledninger er dårlig egnet til ett krafig tenningsanlegg. Spiral Core er å anbefale.

 

Magnecor er å anse som de beste på markedet: http://www.burtonpower.com/parts-by-fitment-type/parts-by-engine-ford/ford-taunus-cologne-v4-v6/magnecor-ht-ignition-lead-set-2-8-v6-cologne-8mm-mes04-8.html

 

Du erstatter Durasparkboksen med CDI boksen, drar to tykke ledniniger til batteriet og lar den orginale + ledningen til orginalcoilen aktivere CDI boksen via den tynne rød ledningen.

 

Når det gjelder forbruk er dette vanskelig å redusere med vanlige forgassere pga powervalven.

Ingen forgassere er bedre enn SU og Strømberg på dette område fordi du kan kjøre mye gasspådrag med 0 vakum i manifolden på lave turtall uten at en powervalve åpner og kjører AFR langt ned på 12 og 13 tallet.

 

Kjøring på lave turtall med åpen powervalve forårsaker alene den "gode gamle daukjøringen" som soter ned motoren.

Lavere gear med mindre gasspådrag og lukket powervalve hjelper ikke pga at høyere turtall gir vesentlig høyere friksjon i motoren og denne friksjonen må man kompensere for med en høyere effektproduksjon i sylindrene.

 

En 2,9 EFI motor går på 0,95 - 1,0 L/mil i gjennomsnitt hvis man holder den under 1500 o/min.  ;)

Edited by RS 1000

Hovedproblemet med inkompetanse er at innehaveren sjelden er klar over dette selv. Vedkommende fortsetter derfor sitt virke med å ødelegge for alle dem som tar kontakt.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, var et slikt foredrag jeg håpet på :D Tusen takk RS 1000!

 

Kanskje noen som kan "fabrikkinstillingen" på denne forgasseren med det samme? :)

Værsågod.

 

Til vanlig økonomikjøring så bruker man ikke hoveddysene i det hele tatt. De viktigste dysene i forgasseren er de dysene som ingen bryr seg om og som ingen snakker om. Dette er tomgangsdysene.

En original motor med veikt tenningsanlegg må ha litt ekstra feit og uøkonomisk blanding for å unngå irriterende fusking og nykking på rolig kjøring . Med godt tenningsanlegg kan man med fordel kjøre høyere AFR og derfor mindre tomgangsdyser.

Her ett lavbudsjett Frankenstein eksempel, men med svær coil og den spesielle MSD5 boksen som er gått ut av produksjon.: 

 

 

Du bør vurdere ett slik lambdameter slik at du ser blandingsforholdet kontinuerlig og ett vakummeter slik at DU VET når powervalven åpner og kan unngå å åpne den på økonomikjøring.

 

God forstøving er også gunstig for forbruket og ingeting, inkl. EFI med moderne dyser kan konkurrere med dette:

 

Edited by RS 1000

Hovedproblemet med inkompetanse er at innehaveren sjelden er klar over dette selv. Vedkommende fortsetter derfor sitt virke med å ødelegge for alle dem som tar kontakt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...