Jump to content

RS 1000

Teknisk rådgiver
 • Posts

  7661
 • Joined

 • Last visited

About RS 1000

 • Birthday 02/02/1969

Medlemsinfo

 • Bosted
  BERGEN
 • Medlemskort
  Tilsendt i posten og digitalt

Contact Methods

 • Hjemmeside
  https://www.facebook.com/Bergen-StreetRacing-Team-700349646752959/timeline/?ref=hl
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  BERGEN

Recent Profile Visitors

17453 profile views

RS 1000's Achievements

Ford RS

Ford RS (6/6)

 1. Vil bare minne om at ett maskinert og maksportet A/R0.48 turbinhus i genuin T3 størrelse har en makskapasitet på 400 + hp og dikterer at man kjører milde kamakslinger. Man kjører derfor med en relativt liten turbo og ergo er er det ingen grunn til å kjøre med en 500 - 700 kapabel eksosmanifold som alltid VIL sabotere spool up. Det er sagt at 4x4 manifolden ble tatt frem da responsen i 2wd manifolden rett og slett ikke var tilfredsstillende for bruk i Rally.
 2. Ser man på kompressorkartet til EFR7064 så tenker jeg at det bekrefter at det ikke er godt noko. Jeg vil argumentere for dette slik: Dagens datasprut har amazing kapasitet og store muligheter som jeg ikke har sett at noen har snakket om. De fleste bruker idag VE og da beregner datasprutet først og fremst motorens luftforbruk og tilsetter deretter nødvendig drivstoffmasse for å oppnå ønsket AFR. Dette kan og bør man benytte seg av til å ta ut en kurve som viser luftmasse i lb/min på x-aksen og MAP trykket i BAR på y-aksen. Denne kurven kan man så veldig enkelt føre rett inn i kompressorkartet til f.eks EFR7064 turboen. Vi får da sett at de originale turbinhusene plasserer denne kurven ALT for langt til høyre på kompressorkartet. (og venstresiden forblir ubrukelig og unyttig - akkurat som i politikken.)
 3. Dette ser jeg virkelig frem til. Vil for ordens skyld bare nevne forspenn på actuator.
 4. Morsomt. For noen uker siden låg det en annen Transitt ute på ausjonen. Nesten helt perfekt med lasteplan, dobbelkabin, fin pris og utrolig lav km-stand da det var gjengen som kjører mellom kirkegårdene og graver huller i jorden som hadde brukt den. Helt klart fristende, men det siste døgnet før ausjon slutt så gallopperte prisen avgårde og forsvant over budsjetthorisonten.
 5. Pengepolitikken som verdens sentralbanker har ført de siste 50 årene kan best beskrives som hensynsløst egoistisk i deres favør og ubegrenset ansvarsløs i forhold til individene som utgjør verdens befolkning. Nå kommer konsekvensene av alle disse handlingene og håpet er som alltid at vi i Norge skal kunne klare å slippe fra litt til mye billigere unna all elendigheten enn alle andre. Vi må være optimistisk. "Norge Først."
 6. Helt riktig og det er jo slik man finner sannheten. Man må nesten alltid se hele det store bildet og så regne i prosent.
 7. RS 1000

  Coil Pack

  Dette er å anse som en investeringsmulighet. Det koster en del, men man får også mye for pengene, sannsynligvis det i praksis beste tenningsanlegget på markedet til de motorene som kan benytte seg av muligheten. "Behovet" er det vel sådär med. Liten pluggåpning ordner det meste i biler som i praksis brukes lite og ingenting.
 8. RS 1000

  Coil Pack

  Hehe, Foreslår Gr.A coil og Champion QC57 plugger justert til ca. 0.25 mm gap. Som vi ser godt nok til litt nord for 100 hp pr. sylinder. : Ett godt stykke unna de 300+ hp pr. sylinder som med suksess kjøres med R35 coilene. Presiserer at dette kun gjelder R35 coilkittet og ikke coil-on-plug på generelt grunnlag.
 9. RS 1000

  Coil Pack

  MSD6 er mye brukt rundtom, men det det er selvsagt gode grunner til at MSD også lager LANGT kraftigere og dyrere saker. Det var nylig en gammel Amerikaner med nybygget 512 CID V8 motor i den lokale Dynapacken. Høykvalitet ettermarkeds fordeler samt amerikansk tenningsforsterker med tilhørende coil. Tradisjonelle tennplugger med 2,5 mm tykk senterelektrode og 1,3 mm pluggåpning uten noen problemer. Jepp, hovedulempen med kraftige "coil on plug" anlegg som er egnet til trimmede motorer er den høye prisen. Det er derfor det er så mange som i stedet velger å bruke originalsaker som Audi 1,8T og Ford Zetec WS coil. Dette er ikke gode greier.
 10. RS 1000

  Coil Pack

  Når det gjelder deler til tenningsanlegg til amerikanske V8 motorer så drukner man i det som er det store utvalget i gode oppgraderingsdeler. Slik er det dessverre ikke med deler til Weber-Marelli tenningsanlegget som står på Cosworthene og dette er ett problem som dessverre ofte fører til at Cosworth eiere sliter med tenningsfusk. Hvis man bare kunne brukt en Bosch fordeler fra en OHC motor, så hadde alt vært mye enklere, men slik er det jo ikke. Vi har sett et det har vært produsert gode rotorer til Weber-Marielli fordelerene samt fordelerlokk med kobber/messing ledere i stedet for aluledere, men i våre dager er dette direkte utfordrende å få tak i.
 11. RS 1000

  Coil Pack

  Dette er ett spørsmål som det er lett å rote seg langt bort i når man skal svare. Først må det skilles hardt mellom de teoretiske fordelene og ulempene på den ene siden og de praktiske fordelene og ulempene med fordelertenning på den andre. Som vi forstår kan dette fort bli langtekkelig og kjedelig. Hvis vi derimot sammenligner akkurat dette "coil on plug kittet" med det originale Sierra og Escort tenningsanlegget, så er svaret at absolutt alt er så veldig mye bedre at dette blir å anse som en investering. Eneste ulempen er engangsutlegget og evt. at det ikke er Cosworth original.
 12. RS 1000

  Coil Pack

  Det var det jeg tenkte på ja. Så leveres det jo også noen kit som konverterer YB motorens originalsprut fra fordeler til fordelerløst. I stedet for å bruke den veike Zetec coilen eller hva de nå er de vanligvis bruker, så kan man nå bruke det fantastisk gode coilkittet i linken.
 13. RS 1000

  Coil Pack

  Da ser det ut til at det endelige har kommet et seriøst, godt, kraftig og velfungerende "plug-and-play" "smartcoil-on-plug" anlegg til YB motoren ut på markedet. https://platinumracingproducts.com/products/platinum-racing-products-cosworth?_pos=1&_sid=1f545b8f8&_ss=r
 14. NOK 24,10 for 95 oktan i Tromsø i går, 06.03.2022 og ergo har vi formentlig passert kr. 25,- for 98 blyfri uten at jeg kan dokumentere dette. Da har vi passert $10 pr. gal. med glans.
×
×
 • Create New...