Jump to content

http://www.specialisedengines.co.uk/


Guest Bust

Recommended Posts

Er det noen som har forsøkt å bytte motor i England?

 

Hvis det stemmer at man må ut med bare £351 for å få montert en overhalt 1600x-flow så er det mer fristende å legge neste bilferietur til Essex enn å kværne store mengder papir for å bygge om til rs2000 i gamlelandet.

Er det farlig å kamuflere en 1600 som en 1300 og drite i toll, godkjenning dyrere forsikring? Får sikkert beholde 1300HCventildekselet hvis man ber om det.

Så vidt jeg husker fra tidligere eu kontroller så sjekka bilitilsynet bare at nummert stempla ved støtdemperfestet var det samme samme som i vognkortet før de smalt igjen panseret uten å myse så mye på motoren. Det står ikke direkte på blokka hva slags motor det er så man må vite hva man skal se etter for å finne det ut.

Link to comment
Share on other sites

Alt sånt går an å gjennomføre men den dagen det smeller skikkelig å de går over bilen så sitter du med skjegget i postkassa. Er jo en del som jobber rundt på trafikkstasjonene som har litt peil, er man uheldig så ser de det med en gang. Selv om ventildekslet er til en 1.3 Står 1.6 trykt inn i blokka vist jeg ikke tar helt feil. Eller i selve toppen. på baksiden.

Link to comment
Share on other sites

Er noe å tenke på det EiRik har skrevet.

Er ikke bare klodriker som lener seg på søylebukken i Biltilsynhallen selv om så kan synes..

 

Ser at det koster 451 for 1600 mot 1300bytte+17.5%Vat 530gange 11.7=6200nkr

Plusse på en bilturferie med ferge du alltid har drømt om til Essex i en 57hk 940?kg stv.

 

Krever ikke så mye å bytte til 1600? Har rota bort Haynesboka, og har ikke akkurat dette i hode.

 

Er vel mulig å få en 1.6Xflow i norge enklere og billigere.

Skal dette bli bruksbilen din?

Link to comment
Share on other sites

har fulgt med på bruktbilder.com, bruktibildeler.no, qxl, ymse capri, escort og cortina sideri flere år uten at det har dukket opp en eneste x-flow 1600.

 

Jeg har vanligvis ikke bruk for bil, men siden jeg ikke har noen annen bil blir den førstevalget. Det irriterer meg grenseløst at den trenger 5-6000 o/min for å dra skikkelig i motbakkene hvis man har med noen passasjerer og ølkasser. Tror ikke risikoen for å gå på en smell, f.eks fordi 1300 motoren får åndenød i en forbikjøring, blir så mye større.

 

Eneste ytre forskjellen på 1300 og 1600 blokkene er nest siste bokstaven i den støpte koda på venstre side, og høyden fra vannpumpa og opp til toppen. Eneste stedet det står 1300 er på klistremerket på dekselet

 

Folka på biltilsynet klarer ikke engang finne ut hvordan man spyler frontruta eller åpner panseret så de har nok ikke så alt for god greie på gamle biler.

Link to comment
Share on other sites

Siden det er eneste bilen din bør det være mer en 1300.

Er jo slik at dette er en såkalt youngtimer en midtimellom. Er ikke vits i å legge ut annonser i hytt og pine. Idag får man ofte spørsmål om Mk3 er rwd :roll: og slikt. Kids av i dag har vokst opp i bakste på fwd, og vet ikke annet en golf ruler fett azza ol.

 

Fant denne på Cortina Klubb Norge http://home.no.net/~cortina/annonser.htm

1600 motor borrad till 1760cc, stora ventiler, 2xWeber DCOE, Janspeed grenrör, går meget bra, gått ca 15000km, bara att skru på plass 15000:-

Kanskje litt i overkant, men det finnes.

 

Hvis du skriver en kjøperannonse får du helt sikkert svar. Kan ikke tro annet.

 

Litt offtopic

Dette var ikke akkurat igår men da jeg var innom biltilsyet i Oslo å spurte meg frem om 2Lombygging fikk jeg hyggelig svar av en kar at det er gjort så mange ganger at det er bare å stikke innom for det var rutine.

Kan nevne at den første jeg møtte var en real grinebiter av den harde sorten. Da var det bare å finne en annen og ikke gi seg...

Link to comment
Share on other sites

Biltilsynet i Oslo. Er bare ett biltilsyn i Oslo.

Ses fra Østre Aker vei ved Økern.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...